Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как не бива да го правим!! Пазете се от машини и уреди!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как да не правим?!Пазете се от машини и уреди!

Щом са успели да ги закърпят е добре. Лошото е че сухожилията ще окъсеят и докато започнеш пак да стискаш с тази ръка, ще е зор. Аз отрязах само кутрето така и мина бая време докато се оправи.. Все пак хубавото е, че всичко ще зависи от теб.
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Лошо много лошо.Колата като се обърне пътища много.
      По бързо оздравяване.С шлайфа лабаво няма пръскал ми се е голям диск.

Коментар

Чаро,мога да ти пожелая само да се оправиш по-бързо.Пази се и кротувай. Станалото е станало,но сега трябва само да се пазиш. Късмет !

Коментар

Съжалявам за случилото се. Винаги трябва да се внимава, независимо какво правиш. Аз от глупост преди 15 г. се контузих тежко, размина ми се,оттогава съм много осторожен. Желая ти скорошно и пълно възстановяване.
          Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Много лоша травма. Дано се възстанови ръката напълно.....
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Неприятна работа!
              Едва ли ще е толкова бързо, колкото на всички ни се иска и ти го пожелаваме, но дано поне всичко се оправи напълно и само белезите да ти напомнят един ден. Имам чичо и дядо дърводелци. От малък гледам местата по ръцете им, там където някога или е имало пръст или е бил по-дълъг, полазват ме тръпки и си казвам, че аз няма да правя така, че ще внимавам повече...
              Ама ... знае ли човек. Да пази Господ!
              Стискам палци да се оправяш бързо!
              LZ1GYY
              0898 436 956

Коментар

Първоначално публикуван от чаро 4х4 Преглед на мнение
                Колеги,искам да ви подсетя ......
                Така, така, случва се, викаме му трупане на опит
                Нарушавайки мерките за безопастност и аз преди години щях да отрежа на ПатПатаран главата
                За камината си, режех в собствения си гараж стара дървена дограма с малкия флекс с диск за дърво (остра едрозъба гад) Режех ги подпряни на "магаре". Носех и очила и ръкавици, че и антифони, че съм си патил.
                Изморих се, а и бях попривършил, та събрах нарезаните дърва, изметох и като започнах да подреждам инструментите, видях че ми е останоло само едно дълго дърво и кво` ей сега ще го клъцна, дъжейки него и флекса както Дарт Вейдър държи джедайския меч, ама съм се поуморил и имало пиронче и ръката с флекса отхвръкна и описа естествената си траектория ..... раздирайки работния ми гащиризон и белъото флекса спря долу върху мъжкия ми аксесор
                Гледам аз "живото мясо" и организма (по точно мозъка) ми включва на високи обороти. След първоначалния адреналинов удар от травмата все пак до 2-3 секунди ще дойде и болката , а след нея от този богато кръвоснабден орган ще рукне и кръв...ама едно време учих кое от къде се спира, за левия и десния крак знам, ама за средния не се сещам, май ще е с притискане на мястото.....ама болката не дойде и кръв няма а ПатПатаран си стои захапан от един зъб на циркуляра....отстранявам бавно ръката с флекса и разглеждам щетите. Една лека некървяща драскотинка върху мъжката ми гордост, една или две върху прилежащите към нея топки и две върху бедрото от вътрешната страна да десния ми крак...ако бях използвал функцията заключване на бутончето на флекса, ....сега щях да съм сопрано в някой хор за евнуси....
                После като се качих в къщи да се преоблека и жената ме видя в този вид....докато е убедя че всичко си е по старо му....ама е тема за друг разговор

Желаят ти бързо възстановяван
                Последно редактирано от дядо владо; 01-07-10, 20:23.
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Лоша работа, дано скоро да оздравееш.
                  Преди няколко години с голям флекс рязах водопроводна тръба, сложена на място за водомер, за да го монтирам. Бях с ръкавици и очила. По средата на среза тръбата се "затвори", дискът се пръсна и едно голямо парче ме лизна на лицето, и проби хладилника. Ако се беше "прицелило" по-точно и очилата нямаше да ме спасят. Е, трябваше да подложа трупче, но човек не може да предвиди всичко...
                  ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Лошо!
                    И аз съм имал премеждия с флекс и чупене на диск. Оттогава флекс без предпазител не поглеждам.
                    Лошото е, че се чувстваме неуязвими, докато не ни се случи.
                    Нека бъде повод за размисъл за всички нас, и ти пожелавам да се оправиш напълно, колкото и време да отнеме!
                    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Дано се оправиш напълно и скоро!
                      Виден столичен ихтиолог

Коментар

Малко късно ама и аз да се влюча.За постъпката на Чавдар коментар нямам-напълно лекомислена.Елементарно, за постигане на необходимата периферна скорост на диска нужна за надежно рязане малкия ъглошлайф върти с 11000 оборота срещу 6000 на големия.Като сложиш голям диск на малък ъглошлайф и го развъртиш с 11000 оборота.....естествено е да стане сакатлък.Не стигга това ами нашия убавец(Чавдар) като сложил големия диск и видял,че ръката му е прекалено близко и "изобретил" рационализация-на мястото на дръжката закрепил планка която да му отдалечи ръката и не се отказал.Резултата го видяхте.Иначе в болницата Чавдар запази завидно състояние на духа и още от първия ден правеше коментари по адрес на сестрите а на четвътия ден ме накара да го водя на дунава.Прилагам три снимки като едната е 2 часа след операцията в деня на инцидента а другите от ходенето на дунава:
                        Прикачени файлове
                        Николай Папазов

Коментар

Много лоша случка мога само да ти пожелая бързо и пълно оздравяване! И скоро пак да си в бойна форма!

Коментар

Станалото - станало. Който иска, ще си направи правилните изводи.
                            Обаче усмивката на Чаро от третата снимка на Дунава - сигурно ще я сънувам
                            Силен човек си, поклон!

Коментар

Бързо възстановяване, колега!
                              Safety first!
                              По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

Коментар

Ах ти магаре!!!
                                Онзи ден по телефона ми обясняваш, че не било нищо особено, позакърпили те, и ще ти мине...
                                Безмалко да останеш без ръка бе!
                                Ако знаеш как съжалявам... Ама все пак се надявам всичко да отмине, и да те видим да юркаш "Данчето" по баирите.

За това колко опасна машина е малкиоят шлайф искам да ви разкажа какво се е случило с един работник в международна фирма, която има филиал и в България.
                                Зимно време, работникът е с яке с качулка. Тя естествено има връв за стягане около главата, но в случая връвта е висяла свободно. Та работи си човекът с шлайфа, докато връвта не се оплита в диска, и оборот след оборот-шлайфа стига до врата на работника. Следва срязване на артерията. или вената, не знам кое точно, но е все едно, работникът почива вследствие на загубата на кръв. При това шлайфа е бил с предпазител, работникът с очила, антифони, и каквото се сетите за работник работещ на няколко хиляди километра на запад от нас.
                                Та шлайфа си е опасна машина, и шега с него не бива. Правилен е израза, че правилата за безопасност на труда са написани с кръв...

Чавдаре, скорошно оздравяване, и бъди смел. Ама както виждам-смел си повече отколкото трябва.
                                Аре, оправяй се, че ще те каня да дойдеш с Данчето на нашият полигон.
                                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X