Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как не бива да го правим!! Пазете се от машини и уреди!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как не бива да го правим!! Пазете се от машини и уреди!

Колеги,искам да ви подсетя за една стара поговорка от комунизма:Миг невнимание-цял живот страдание!
    Естествено повечето от вас я знаят,други са я чували.Знаех я и аз,но.....
    Започнах един плануван ремонт на джипа и в даден момент се наложи да прережа на две места тръба 50мм.Мястото на среза е малко терсене,но аз съм упорит-големия шлайф не стига,малкия също,а какво ще стане ,ако на малкия шлайф сложа голям диск?Ами голяма бела-диска се строши,раздроби ми ръката ,преряза сухожилия и кости.
    Та не забравяйте мерките за безопастност-много боли и много време ще отнеме за възстановяване/ако е възможно изобщо/.
    Пазете се колеги,пазете се!
    Знам,че някой ще се подсмихне иронично и ще каже:Ами да е внимавал,на мен не може да се случи.
    Глупости.На всеки ,който не спазва елементарни правила може да се случи.

р.р. Коко ще ви качи снимки,а после и аз,за да ви напомнят какво се получава в действителност
    Чавдар Владимиров
    0887/912075
    Ленд Ровър Диско 1
    Самуад в проект

От: Как да не правим?!Пазете се от машини и уреди!

Съжалявам за случилото се Чаро. Какво казват докторите? Зашиха ли сухожилията?
    ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
    Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Дано се оправиш скоро, съжалявам да науча за тази тъжна вест.
      И аз преди година и половина пострадах от моята глупост.

Коментар

Чаро,дано по бързо да се оправиш и по малко да те боли. Стискам ти палци.
        А си ужасно прав.

Коментар

Все още никой не може да каже какво ще се получи.Да,зашиха сухожилията,сложиха игли да закрепят срязаните кости.След месец,когато извадят иглите, ще започне раздвижване и тогава ще се види пълният размер на белата.
          Чавдар Владимиров
          0887/912075
          Ленд Ровър Диско 1
          Самуад в проект

Коментар

Желая ти бързо оздравяване. Аз така преди 4 год. реших да бутна УАЗката и ми се скъса ахилесовото сухожилие на левия крак Последва операция и три месеца в гипс После един месец раздвижване
            ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
            Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Чаро, внимание винаги е необходимо, но станалото-станало..

Желая ти бързо оздравяване.

Коментар

Колега, всичко да мине и да се оправиш. Не забравяй, че най-важно е, каквото е в главата. Всичко друго се оправя, понякога в противоречие дори с медицината...
                Темата дано послужи за някой да не мине по този път. Важна е, много важна, лошото е, че това се разбира от хора дето са го изпитали на гърба си...
                Преди две години, за малко не увредих непоправимо едното си око..., само поех една гума от УАЗ-ка, пуснах я на земята, и я придържах да не "избяга"...
                При второто тупване, гумата уцели ръба една летвичка, с педя дължина, която излетя като куршум и ме удари лошо...
                Оттогава като работя, нося предпазни очила... и спазвам правилата за безопасност... много са важни всъщност, и с кръв са писани...
                VPetrov.photography

Коментар

Чаро, бързо оздравяване. И се пази повече.
                  Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                  Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

То поради тази причина на всеки чук дори (не китайски) има обозначение за ползване на очила. По-долу в една друга тема за ремонт на ротор, колега писа , че слага 180мм диск на шлайф за 150мм. Писах му, че си играе на руска рулетка, обеща да спре. Един път може и да мине номера, но все някога става беля , ако не се пазим сами.
                    подаръци за мъже от FACOM
                    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Оправяй се бързо! Макар да знам, че няма да е така. Имам две шити сухожилия, та знам.
                      На всеки диск е написана максималната периферна скорост. Обикновено 80м/с. Малките флексове обикновехо са със по-високи обороти. Та е ясно защо е станало.

Коментар

Ето какво се получи:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SP_A0025.jpg
Прегледи:1
Размер:86.9 КБ
ID:5189333Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SP_A0026.jpg
Прегледи:1
Размер:88.2 КБ
ID:5189334 Знам,че снимките не са никак приятни,но нека послужат за пример ,как да не правим.....
                        Чавдар Владимиров
                        0887/912075
                        Ленд Ровър Диско 1
                        Самуад в проект

Коментар

Ех; Чаро акъла ни се късно идва. И аз съм го правил но вече без предпазител никога. Желая ти бързо оправяне и да забравиш лошото. Поздрави Сашо.
                          На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Оправяй се бързо и дано всичко да е наред.
                            Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                            New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Ех Чавдаре ако беше малко дете шях да те ошамаря хубаво...Дърдо магаре а правиш елементарни грешки.Обзалагам се на каса бира че си бързал и за това си постъпил така лекомисленно.Айде оздравявай по бързо че на кого ще съм навигатор.
                              ТЛК 90 120кв Дайхатсу Ф20 Няма да пия повече .....ама и по малко няма да пия...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X