Обява

Свий
Няма добавени обяви.

предпазване от улични песове?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: предпазване от улични песове?

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение
    Има ли опция жироскоп за треперещи ръце...
    В случая треперещите ръце са предимство
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
      Много интересно им действа лазерна показалка ....
      Пробвах го на едно зло... още повече ми се озъби.
      Когато карам колелото си нося едно леко и компактно револверче ekol arda, но само с халосни и не турски.
      Каквато и машина да използвам за движение сред природата, най-приятно си остава ходенето пеш...

Коментар

Първоначално публикуван от Niki 76 Преглед на мнение
        Пробвах го на едно зло... още повече ми се озъби.
        Така де, то се озъбва допълнително ама дава заден! Или поне не напада! Да уточня отново. Показалката е по-мощничка /50 милиампера май/.
        0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Характерно за кучетата е че обичат да се присъединяват към други кучета или по точно глутница ,така се чувстват по сигурни и по могат да си намерят храна.Аз съм твърдо против бездомните кучета защото човека е много по важен от тях и тия природозащитници кучкари да си ги съберат .Преди дни се връщам от управлението ни и докато завия по улицата където живея имаше 4-5 кучета .Понеже намалих заради завоя и едното скочи на Алфата да я захапи .Малееее изтръпнах .Това лято дадох заради куче 280 лева навятъра .И само спрях а то продължава да хапе калника и да ръмжи .Отворих прозореца и бум проблема се реши .Ама населено място .Гадно е, въпреки че се огледах все пак нестава .Но най сигурния начин е оръжието а още по сигурен е да ги няма.

Коментар

Преди 2 дни ме нападнаха 3 кучета на улицата.
            Навеждането за камък не ги уплаши, станаха по-агресивни!
            Едва се отървах, като се направих на по-агресивен от тях - отстрани сигурно съм изглеждал, като побъркан.
            Винаги съм имал куче, но този път се поуплаших - Ротвайлер-а ми е като коте (за сравнение).
            Прикачени файлове
            Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
            ... turn on your A/С !

Коментар

Ако не са удряни с камък кучетата , наистина няма да се уплашат , а стават по-агресивни понеже човека им изглежда по-малко заплашително , защото се е навел - все едно им се подчинява или се плаши . Ако има камък наблизо , удари едното куче и да видиш как ще избягат всичките, с квичене поне на едното куче .

Няма значение как изглежда човек , важното е да се спаси невредим.

Инак ротвайлера е много сериозно куче и с подходящо обучение става отлично стражево и служебно куче (дори го препоръчват пред немската овчарка) , но това не важи за изнежените градски любимци .

Коментар

За да се справите най добре с бездомни кучета преминаващи покрай вас или вие покрай тях: първо. не им обръщайте внимание(при 70% от случаите помага) второ, ако някое се озъби не показвайте че ви е страх, просто с по рязък тон викнете(при 20% помага) Трето, спуснат ли се и нито една от предишните точки не е помогнала скачайте на близката кола или нещо високо(това за жените, все пак ние мъжете сме по изобретателни а и какво повече има едно куче от нас, все пак има една уста, ние имаме два крака, две ръце и уста която ползваме в краен случай)! Това се отнася за бездомните кучета които са доста по безопасни от домашните, там вече е доста сложно, през живота си съм хапан единственно и само от домашни!
                Opel Frontera A 2.4i
                Audi A6 C4 2.0 16v

Коментар

Бездомни кучета хапаха жената, а едно беше нападнало детето, но било дребно и хлапето се беше отбранявало с раничката. Мен на няколко пъти са опитвали да ме хапят изотзад тихо, без преди това да лаят и по чиста случайност сръфваха само панталона. За детето купих кучегон - прехвален от продавача на оръжеен магазин и взех да го пробвам - ефект - една голяма "0" /нула/. След разследване се оказа , че работел само с алкалана батерия и явно от магазина са я подменили, защото се оказа, че е с най-обикновена българска 9 V батерия. При задействане напрежението падаше на няколко волта. След като сложих алкална ефект се появи, но не действаше на всички кучета. Кварталните помияри, като не са раздразнени се мотаят свободно около мен и не беше проблем да опитам с тях. Повечето наистина бягат, на някои не им действа, а един огромен пес, който е доста приятелски настроен към мен дори се приближи да огледа кучегона. Не знам дали защото ушите му бяха много клепнали или защото беше стар и може да не чува високите тонове, но след многократни опити установих, че може би въобще не го чува въпреки, че не беше глух.
                  На жената съм дал един спрей, но нещо не го носи. Хлапето известно време си носеше кучегона, но после и то го заряза. За сметка на това аз си нося един газов пистолет и въобще няма да се поколебая да го използвам срещу песове, ако ме нападнат.
                  За мен решението е газсигнален пистолет, като дори и най-малкия върши работа.

Коментар

Незнам,....контрола с кучетата нещо изобщо го няма в големите градове,обаче за разлика примерно в нашия малък град,няма много кучета или се появяват за нула време,Някой имаха смелоста дори да ми се зъбят,зъвършваха трагично.Наскоро си вземах един пес,и си го разхождам предимно вечер късно,пуснат,.Та едни кученца//3-4/ се осмелиха да му скочат,а моя пес-стабилен60кг-подви опашка
                    На другия ден хванах един приятел с едно чифте,и няма да ви описвам къкво стана.,Ако сте виждали къкво остава от блъснато куче
                    Та мислете в тая насока,-вечер няма много хора,а неможе да нямате някое приятелче с пушка,еле флоберка със заглушител...верно че е забранена стрелбата в градски условия,но ако се стреля от вътре колата,почти не се чува.
                    Онея дето седят и мислят разни закончета и простотии и ни крадат,не очаквайте да направят нещо,А природозащитниците,-директен острел,или пускане при озверели помяри.

Коментар

Ако ,не дай си боже някоя мастия нападне жената или детето,не ме интересуват никакви природозащитници,природолюбители и разни такива,вадя пушка или брадва и му сцепвам главата от бой
                      [SIZE=1]Ако съм пропуснал препинателни знаци, тук има резевни:.......,,,,,,,,,---????!!!![/SIZE] :wink:

Коментар

Това имам предвид,-И тука имаше една дето ме плашеше ,че ще ме обади на куките ,че трепя "кученцата" и една вечер като си слиза в мазето,някъв помяр се беше намъкнал на топло и я беше изпоял скъсахме се от смех,като дойде да ми се моли да дойда да го утрепя..
                        въздухарката също дава добри показатели, смятай ,че пес над 30кг. от 20метра го сваля на 100%-А от по близо и ако е по малко помярчето,го прави на дреб,..Според мене във въздухарките е истината за трепане на кучета в градски условия,защото ижовка с бренеке се чува на 2км.

Коментар

Е,да имах впредвид (като написах пушка)хатсан 125 5,5.Не ме разбирайте погрешно,обичам животните.
                          [SIZE=1]Ако съм пропуснал препинателни знаци, тук има резевни:.......,,,,,,,,,---????!!!![/SIZE] :wink:

Коментар

Аз използвам спрей , до сега доста кучета са били напръсквани от мене

С негова помощ съм и разтървавал бой с кучета

Ето този върши перфектна работа

Коментар

Всичко изписано по темата е правилно,но не става за града.какви въздухарки,какви газови пищови и спреиве.Да вършат работа,но на съме из гората.Кучегона е правилното решение.Незная колегите който пишат за коя марка говорят като проба,китайския или американския разлика в цената 28 лв.срещу 78 лв. за американския.Проблема е че много хора незная как да го използуват и обикновенно натискат когато песа е на разстояние 10-тина метра и то не в неговата посока.Няма куче което да устой на кучегона па макар и китайски стига да е използван пряко срещу него,с изправна батерия и то на минимално разстояние-четете бре пише си на уреда при нападение което дава дистанция около 1,5-2м и както се е спуснало като го натиснеш срещу него се ушашаввва забравя за какво е тръгнало освен ако не е глухо по рождение или със слухов дефект-но пък тези много рядко нападат,те са осакатени животни.Така,че директо като се спусне.И аз си играех с кучегона видя помияр на 10-20м. или минавам покрай къща кучето си лежи аз бъз-з-з-з да гледам сейр,ами много от тях скачаха и започваха злобно да лаят срещу мене по точно в моята посока,но съвсем друг беше резултата когато куче от къщата,не видях че има дупка в оградата започна да ми лае като го "озвучих"-разбирай натиснах кучегона-ха по оградата излезе огледа се исе затича в моята посока,като се има напредвид как неистово лаеше от вътре,рекох си а сега я втасах но се приготвих и на два метра от мене започна да ме лае,и аз останах изненадан на ефекта кото предизвика кучегона в момента в който се спущаше.Закова се като ударено от ток,разтрепери се и подвиуши и опашка и се отдалечи,като от разстояние започна да пролайва,но вече и опит не правеше да се спуска.От този момент научих урока.Чакам го наблизо и да се е разпенило и бъз-з-з-з-бяга.Пробвано на всичко възможно дето се разхожда и улично.Включително и приятел с немец,държи го на кайшка да го насъскам ли,абе човек недей,айде бе и дръж,ау,ау бъз,квик,квик,какво стана.Третирайте ги от близо с кучегона-това е моя опит.Дано съм Ви полезен!Повече подробности на лични.
                              имах и Toyota Rav 4 2006g.
                              Mitsubishi Lancer 2008g.
                              Honda CR-V 1998г.
                              Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

Дайте малко повече инфо за кучегона. Какво е това чудо, модели, пари и т.н?
                                Няма безнадежни ситуации; има единствено хора, които гледат безнадежно на тях.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X