Обява

Свий
Няма добавени обяви.

предпазване от улични песове?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: предпазване от улични песове?

Забелязал съм, че доста добре им действа един хубав ритник.

Няколко пъти съм си решавал проблемите с кварталните кучета с хубав ритник. Интересното е че последния път бяха 3, залаяха ме аз се спрях обърнах се срещу тях и стоя и ги гледам(понякога има ефект като видят че не се плашиш лаят известно време и се отдеглят). Две от кучетата се спряха на около 2-3 метра от мен, а най дребното (едно такова космато не повече от 2кг.) нападна. Прелетя пътя в обратна посока след срещата с десния ми крак. Останалите две дадоха заден и се изнесоха полайваки.

Втория случай за който се сещам е прибирам се след ходене зимата из планините. Кварталния контейнеропазител раздразнен от нещо ми се нахвърля, аз стреснат от случката хич не помислих, че на краката си имам обувки по килограм и половина едната. Посрешнах кучето както си трябва нещо изхрущя и... Там си и остана горкото повече не мръдна...

Коментар

За по-дребни и средни по размер кучета, един добре премерен шут наистина е най доброто средство. Даже повечето само като им замахнеш с крак и обръщат гръб.

Но при среща със 60 - 70 килограмова каракачанка (2 броя) насред планината.... признавам си че ми се ратрепераха коленцата, като ги видях да тичат разпенени срещу мене Добре че не се опитах да ги ритна, полаяха ме малко и си заминаха по някакви си техни кучешки работи...

Та за това лято мисля да прибавя един газов револвер към екипировката, да видим.
      Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

При мен ситуацията е същата.Спасение няма.Движим се само с коли и това - от врата до врата.По нашата улица постоянно минават глутници и жена ми не може да изведе детето спокойно на разходка.

Коментар

От: предпазване от улични песове?

Ако разбирам правилно трябва да си взема кучегон нали .Съгласен .Срещу кучета кучегон ,срещу крадци спрей или нещо подобно ,срещу бандити патлак и срещу банди РПГ така ли .Кога всички ще ходят по улиците спокойно и щастливи .Или заради едни тъпи незная какви са дето защитават кучетата,то семейството ми ,приятелите ми ,хората които срещам по улиците ще ходят в страх .Е няма да стане .Видя ли куче и да ми е под ръка патлака смъквам го ако ще и да ми го приберат ,пък той си е служебен все държавен.Нестава така .За мен един човек е по важен от хиляди кучета.Но въпреки всичко всеки си има право на мнение.

Коментар

В града 9мм газ-сигнален с халосни патрони а за извънградско, над 9 мм но полу-облечен с кух връх.
            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Да споделя и аз малко опит.Ловец съм и по принцип не ме е страх от кучета,но.....Имам случай при който не можах да уцеля с ритник дребно куче и острите му зъбки се впиха в кракът ми.Откакто се помня винаги съм имал кучата и то все едри породи.Не винаги навеждането за пръчка или камък помага,дори обратно при големите кучета това се възприема като агресия и нападат веднага/става въпрос за домашни ,дресирани кучета/.По-добрият вариант е с вик "Не" или "място",отколкото с пръчката.За уличните помияри само бой или патрон.
              Чавдар Владимиров
              0887/912075
              Ленд Ровър Диско 1
              Самуад в проект

Коментар

Е да, ама не може всяка жена или дете да се въоръжат с газови, въздушни па дори и спрей, който при неправилна употреба може да навреди повече на ползващия го. А те са най-уязвими от нападение на кучета. Един мъж в повечето случаи ще се справи и невъоръжен. Аз съм за ползването на кучегоните, още повече че не са и много скъпи
                Последно редактирано от Ясен; 07-10-10, 13:08. Причина: търговски линк.

Коментар

Малко тъпи съвети и от мен.
                  При ситуация улично куче напада човек трябва да се действа . Зависи от кучето и обстоятелствата, но щом кучето напада има кураж да го прави (понякога от страх също хапе) . Човека трябва или да бяга за да се скрие някъде , да се качи на високо или да се защитава, или той да напада. Без специални средства като спрейове,свирки и т.н. други варианти няма . 90 процента от случките са такива , защото човек си върви спокойно по улицата и изведнъж ръмжене,лай,хапане...
                  Какво да правим?
                  Самоотбрана , която може да премине в нападение !
                  Ако може се бяга ,ако не оглеждаме се за камък и пръчка мятаме по кучето и има някакъв шанс да се спре. При точен удар съм спирал и едри кучета. Ако е дълга сопата е добре за човека ,стига да умее да борави с нея. Бой,бой докато заскимти и избяга. Може да се постави някакъв предмет(чанта,чадър,дреха) между човека и кучето - то захапва нея и може да се откаже да хапе . Когато няма нищо под ръка наоколо трябва да се рита . По-бързият крак да е преден за да уцелим , инак кучето успява да реагира . Изчаква се на подходяща дистанция и се нанася силен рязък ритник . Най-добре да се целим в тялото , защото площта е по-голяма - ребрата са подходящи . Те не са много здрави и може да му счупим някое , освен това се предизвиква изкарване на въздуха и кучето се замайва . Обикновено следва квичене и бърз бяг . Ритник в главата също е добър вариант , но тя е доста подвижна и е трудна мишена . Носа е чувствително място и гарантира нашия успех. Маневрите по време на битката са препоръчителни . Някои кучета не се отказват от първият удар и отново атакуват. Обувки тип кубинки са добро оръжие.
                  Щом и тези мерки не водят до успех значи противникът е доста опитен боец и тогава трудно ще се оттървем. Пазете си гърлото и главата , особено ако сте повалени . Кучето е хищник и веднага посяга към гърлото или някой крайник . Има методи за възпиране на куче с голи ръце или подръчни материали , въжета и др. , но те са за професионалости,дресьори,ветеринари и т.н. Гърлото на кучето също е слабо място и душене може да се приложи , но много трудно се стига да там. Юмрук пъхнат дълбоко в устата блокира захапката на животното , но е почти неприложимо при яростна атака . Бъркане в очите със сигурност ще предизвика болка и отказване . Тези последните са крайни мерки , когато животът ни е в опастност или се търкаляме по земята, а кучето е върху нас. Правилото е пазим си нашите важни органи и атакуваме неговите. Друг шанс няма !

Стоенето на място придружено с силни заплашителни викове е за предпочитане пред бягане , когато няма укритие някакво. колкото по-едър изглежда човек толкова по-страшен е за кучето. Още , ако имаме нещо което ни прави странни и непознати , също има възпиращ ефект . Например музика(или мелодия от телефон) пусната на селско куче несвикнало на такава или станна дреха , или предмет - тогава кучето се стъписва и не се решава да напада. Глутница кучета трябва да се избягва(особено при чифтосване) , защото те взаимно се насъскват, има женски,мъжки и малки понякога. Хайде стига толкова !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X