Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос относно респиратор МП-70

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #46
    Е тя тая Хепа ше излезе накрая нещо като ксерокс, фадрома и т.н.
    Ама па друго си е да кажеш, че си викнал нещо по Амазона, там 3Д, 5Д, 3М и т.н., няма да се занимаваме тука с некви распиратори на педесе години и сменяеми филтри от квото има

    Коментар


    • #47
      ХЕПА-та не спира никакви вируси.
      Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

      Коментар


      • jordanov sv
        jordanov sv коментира
        Редактиране на коментар
        що бре!? Горе у линка нали си пише че хепа спира вируси?

      • siem
        siem коментира
        Редактиране на коментар
        Да ама хубавата хепа дето ги спира не е нито в прахосмукачките нито във филтрите на колите и сигурно струва 2 кофи железни двулевки.

      • santaclash
        santaclash коментира
        Редактиране на коментар
        Това, дето хваща вируси, не се казва ХЕПА, а беше нещо СУпа, ЛУпа или някакво такова. Имах каталози някъде, ще разровя ако ви е интересно. Цената е страшна.

    • #48
      Ами тогава си носете маските от плат ... Щом филтъра не върши работа то платът може пък да свърши

      Коментар


      • Наско
        Наско коментира
        Редактиране на коментар
        Щом си още с оригиналния значи всеки следващ направен от теб ще е по хубав от този с който си бил.
        Даже се чудя как рискувате да използвате 50 годишен Филтър.
        Последно редактирано от Наско; 07-04-20, 18:12.

      • jordanov sv
        jordanov sv коментира
        Редактиране на коментар
        Нищо му няма на 50 годишния филтър - физически си е цял-целеничък. Ако е държан на сухо, тъмно и стайна температура, разбира се, а не на морското дъно.
        Ама тука все пак си коментирахме и с какво може да се подобри МР-ката, нали так? Няма смисъл от заяждания и подмятания, големи хора сме, все пак.

      • Наско
        Наско коментира
        Редактиране на коментар
        Извинявай ако е изглеждало на заяждане ... Изобщо не е !!! Както ти искаш да намериш решение за подобряването на респиратора така и аз искам да подобря моя . За това се води и тази дискусия.
        Но за 50 гд филтър аз го изхвърлих . Нямам му нещо доверие на самото съхранение. Направих си същия от сензух памук и въздушен филтър от кола.
        И последно ако не е тайна какво работиш че ви карат с него да работите ???

    • #49
      Наско под вътрешен филтър имаш предвид поленов филтър, нали

      Коментар


      • Наско
        Наско коментира
        Редактиране на коментар
        Да поленовия филтър. (филтър купе)
        Последно редактирано от Наско; 08-04-20, 08:59.

    • #50
      Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
      има едни филтри с активен въглен, които не с за този тип маска, но в зависимост от рамера, може и да станат. Аз съм си поръчал и ще дойдат до няколко дни и ще мога да кажа размера.
      дойдоха, ето размерите

      ________________________________________________
      Subaru OUTBACK 2,5
      Hyundai TUCSON 2.0

      Коментар


      • IvanIvanovi
        IvanIvanovi коментира
        Редактиране на коментар
        вирусът не се рее свободно в пространството, че да заобиколи и да се шмугне през процепите около носа. Полу и цели маски все още има в ибей, макар и на неприлични цени, а в олх е пълно с МР-70.................. който иска да слага такива , но те ако бяха с нещо по-подходящи за случая, щяха да раздадат на докторите на първа линия.

      • Наско
        Наско коментира
        Редактиране на коментар
        Ivanivanov
        Ако си гледал тв скоро охраната на президента бяха с мп-70. Дадоха някакви кадри от някаква лаборатория също бяха с мп-70.И на мен ми харесват но просто леко на носа убиват.

      • IvanIvanovi
        IvanIvanovi коментира
        Редактиране на коментар
        Гледам, Наско, и не само НСО са с такива, но имай предвид, че на тях са им раздадени служебно и то поради липса на нещо по-добро...... на нас например ни раздадоха FFP3 , но само по 2 бройки на човек, защото не може да се намерят повече. Пак казвам, ако бяха по-добри, президента, премиера и депутатите и те щяха да са с такива, а те не са )

    • #51
      Ivanivanov Истината е че от този вирус трудно може да се предпази човек... Дали от заразен предмет или от заразен човек. Според мен отърване няма.

      Коментар


      • #52
        Баш така,вече дли рано или късно или прекалено късно е въпрос на късмет,ако си кьсметлия може да го хванеш рано докато има място по болниците или пък много късно където с ректална свещичка от Китайско Чудо ще ти мине за 3 дни ма знае ли човек знае ли се.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

        Коментар


        • #53
          Аз ползвам мп-70 в строителството където ми върши хубава работа. Но както казах ако се използва повече време създава неудобство на носа. За мен това му е най-големия проблем на тази маска.

          Коментар


          • #54
            Първоначално публикуван от Наско Преглед на мнение
            Аз така си го направих .... Парче филтър + марля и между марлята памък .
            Наско, един добронамерен съвет, ако позволиш...Вместо марля, купи и използвай тампони на почистване на лице/най-големият размер/, но от варианта с подшивка, а не просто памук. Те са доста по-плътни, Слагаш 3-4 бройки във всяка една от филтърните кутии на МР70, а между тях /както си направил/ слагаш някакъв префилтър /защото е тънък–/, по възможност на 3М. можеш да сложиш и по 2/ДВА/ броя префилтир във вяска една от филтърните купии на МР70, но става скъпо, защото ако префилтрите са на 3М, или на производител от сходния ценови сегмент, един комплект префилтри, се движи в момента, в ценовия диапазон от 13-15 лева за един брой комплект от два филтриращи елемента. Относно марлята във филтърните кутии на МР70: НЕ Е УДАЧНО ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА ПОДОБНИ НУЖДИ, кАТО СЕГАШНИТЕ. Просто, защото, за употреба на полумаска, за защита от вируси, е неподходщо да се използва марля, просто защото има огромни пролуки и ще пропуска. колкото е по-плътно подреден и оформен пълнежът на филтриращия елемент, толкова по-добре. Когато сглобиш задният капа на филтърните кутии на МР70, ДА НЕ ЗАБРАВИ ДА ГО ОБЛЕПИШ ПО КАНТА С ХУБАВ ИЗОЛИРБАНД, ЗА ДА НЕ СЕ РАЗГЛОБИ!
            Вариантите за ъпгрейд на филтърните кутии на полумаските респиратори МР70 в домашни условия са многобройни. Има начин как съществено да си подобрите работата на филтърните кутии, посредство умеличаването на полезния им вътрешен обем чре използване на капачка от буркан за течен шоколад "Нутела"., Въобще, опции бол имате при МР70! Колкото повече опознавам тази полумаска, мога само да ви кажа, че тя печеле моето уважение, заради изключителната простота и удачност на конструкцията. Трябвало е само да изработят филтърните кутии с малко по-голяма дебелина и тази полумаска нямаше да има конкуренция.
            Ще си сложа в 72 часовите "BUG OUT BAG"-ве по 3-4 полумаски респиратори МР70, за най-най-зор заман, ако НЕ дай Боже, не могат да бъдат открити консумативи /филтри/ за другите маркови полумаски, с които се снабдих.
            https://www.youtube.com/watch?v=f4KS0m24Lts

            Коментар


            • #55
              Ето така станаха при мен филтърните кутии на МР70, напълнени с по 4(ЧЕТИРИ ) броя тампони от пресован памук и накрай по едно парче от префилтър 3М 5935 Р3R. Поради неизбежно увеличената обща дебелина на филтърните кутии, същите са облепени по кантовете с изолирбанд.

              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20200409_020757.jpg
Прегледи:178
Размер:372.7 КБ
ID:6585476Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20200409_020812.jpg
Прегледи:179
Размер:279.9 КБ
ID:6585477Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20200409_020820.jpg
Прегледи:183
Размер:320.8 КБ
ID:6585478Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20200409_020827.jpg
Прегледи:180
Размер:340.5 КБ
ID:6585479Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20200409_020834.jpg
Прегледи:180
Размер:294.7 КБ
ID:6585480
              https://www.youtube.com/watch?v=f4KS0m24Lts

              Коментар


              • #56
                За да се пробва дали няма пропуск на нефилтриран въздух през клапите за издишване, да се извърши следното: На сложена върху лицето полумаска МР70, стегната плътно, се премахват двата броя филтърни кутии, така,щото, полумаската да е оставен без с тях. Поставяте длани на отворите за филтърните кутии, изработени в обтуратора и ВДИШВАТЕ силно. Ако има навлизане на въздух през някоя от клапите за издишване, клапите за издишване следва да се заменят, защото практически полумаската няма обтурация и филтриращите й свойства са напълно компрометирани.
                Тия клапи за издишване, поради големият срок на съхранение на полумаските МР70, са слабото им място. Ако клапите за издишване на МР70, не позволяват навлизане в обтуратора на полумаската на въздух при вдишване, това означава, че са годни и не компрометират обтурацията на полумаската при вдишване..
                Учудващо, но нека да споделя приятните си впечатления от обтураторите на МР70. Предвид преклонната възраст на подобни полумаски-респиратори, макар и просто съхранявани по складовете, мога да кажа, че съм впечатлен, че обтуратори, изработени изцяло от гума, се държат толкова добре. При необходимост, гуменият пристягащ ремък на МР70, може да бъде заменен с широк, лентов ластик. Пробвах го, става. Просто трябва да се търси хубав лентов ластик, който да не се отпуска бързо, както се казва на жаргон "да не се разшляква"..
                Не знам дали тази полумаска-респератор за защита на дихателните пътища, на работещите в промишлеността и селското стопанство е била авторска ,,разработка", или е копирана /т.е. открадната, като идея/ отнякъде, но мога да кажа, че от завода производител в Станке Диитров /Дупница са се справили отлично....С малко по-дълбоки филтърни кутии, тази полумаска, днес щеше да бъде истински пазарен хит и много адекватна след замяна на пълнежа съставляващ основата на филтърните елементи..
                Последно редактирано от andreiS40; 09-04-20, 02:09.
                https://www.youtube.com/watch?v=f4KS0m24Lts

                Коментар


                • #57
                  Първоначално публикуван от Наско Преглед на мнение
                  Аз ползвам мп-70 в строителството където ми върши хубава работа. Но както казах ако се използва повече време създава неудобство на носа. За мен това му е най-големия проблем на тази маска.
                  И това, че заради гумата потенете е доста интензивно. След 60 минути носене на МР70, от вътрешността на полумаската тече вода...Но е добра полумаска, особеено, ако не разполагаш с друго или просто вносът на филтри 3М бъде преустановен или силно огранитечн/затруднен.
                  Иначе аз от тази седмица за EDC съм с 3М 7503 (,,LАGRE"), снабдена с филтри м 6035 Р3R=. Много съм доволен!
                  https://www.youtube.com/watch?v=f4KS0m24Lts

                  Коментар


                  • #58
                    Първоначално публикуван от Наско Преглед на мнение
                    Ivanivanov Истината е че от този вирус трудно може да се предпази човек... Дали от заразен предмет или от заразен човек. Според мен отърване няма.
                    Това са фактите! COVID-19 е СВРЪХЗАРАЗЕН! Много трудно, практически невъзможно е да се опази човек о заразяване с коронавирус, да не бъде заразен, особено, ако ежедневието му, работата, която върши обуславят интензивен пряк, личен контакт с много хора. АЗ лично, до скоро бях силно скептичен към предпазните маски, използвани от хората по време на грипни епидемии. Дори, носещите маски са ми изгеждали смешо, абсурдно...Просто,защото досега не съм болудувал. Но кононавирусът е СВЪХЗАРАЗЕН! Това е нещо съвсем различно от група, който познаваме и НЕ, УВИ, НЕ Е КАТО ОБИКНОВЕН ГРИП!
                    А започнах са се интересувам от полумаски, просто защото се убедих в простотията на околните хора, особено на пенсионери, които безотговорно ходят без маски почти навсякъде, кашлят и си секнат носовете в близост до други хора.
                    https://www.youtube.com/watch?v=f4KS0m24Lts

                    Коментар


                    • #59
                      Иначе, НСО има достътъчен бюджет, за да си позволи да екипира всичките си служители с качествени, надеждни и съвременни полумаски. От друга страна, служителите в НСО вземат хубави заплати, така че могат да си позволят, след като се поинтересуват и да си закупят, да инвестират едни 90-100 лева максимум за напълно окомплектована полумаска респиратор, изработена от качествени и модерни респиратори, които са с надеждни филтри и удобни за ежедневно носене обтуратори, изработени изцяло от силикон.
                      МР70 е по-добре от нищо и да, по-добре от онизе маски тип "хирургически", които напрактика не пазят носещият ги.
                      https://www.youtube.com/watch?v=f4KS0m24Lts

                      Коментар


                      • #60
                        Първоначално публикуван от jordanov sv Преглед на мнение
                        Е тя тая Хепа ше излезе накрая нещо като ксерокс, фадрома и т.н.
                        Ама па друго си е да кажеш, че си викнал нещо по Амазона, там 3Д, 5Д, 3М и т.н., няма да се занимаваме тука с некви распиратори на педесе години и сменяеми филтри от квото има

                        Не си прав с този подигавателен тон! Уважавам много опита ти Йорданов /доколкото преценявам, по написаното то теб в тази и в някои други теми, си бил дългогодишен служител към "Гражданска защита", а рпосле в отдели за ОМП и управление при кризисни ситуации/. Никой не се подиграва на МР70! Напротив! В тази тема обективно споделяме и пишем за качествата, за достойнствата на респираторните полумаски МР70. Това са наистина едни добри, дори мНОГО ДОБРИ /за времете си / предпазни средства за защита на дихателните пътища. естествено, че има разлика, както с качеството на вложените матеериали, спрямо респираторни полумаски на утвърдени в света производител на предпазни средства. Има разлика в изработка, в удобството, във филтърните елементи. Но това е нормално! МР70 е просто от друго време. Краткият ми опит с носенето на такава полумаска респиратор, показва, че това една много добре измислена или ,,взаимствана" от българският завод-производител техническа идея. Ако една респираторна полумаска МР70, е била съхранявана правилно, съответно обтурторът й е здав, или не е компроментиран, като е започнал да се цепи, ако вентилационните клапи не пропускат въздух при вдишване /т.е. не компрометират обтурацията на полумаската/ и ако се осъвремени и подобри съдържанието на филтърните кутии /което е напълно възможно и реално постижимо в ДОМАШНИ УСЛОВИЯ в момента/, то една такава полумаска би била много по-добро средство за дихателна защита, в сравнение с много от полумаските за еднократна употреба, а да не говорим за предпазните маски тип ,,хирургически".
                        Когато се опитваме да даваме цялостна оценка, която и да бъде възможно най-обективната, се изисква да кажем и за недостатъците на респираторните полумаски МР70, които по никакъв начин не могат да бъдат избегнати, предвид качеството и спецификата на вложените в тях материали и прилаганате по време на тяхното призводство технология на изработка на същото изделие. За мен лично, най-големият и непреодолим недостатък на полумаските МР70 Е ЧЕ ПРЕДИЗВИКВАТ ОБИЛНО ПОТЕНЕ ПРИ НОСЕНЕ! Дори и при кратковременно носене! Това е обективно съществуващ факт, който никой, който има някакъв реален опит с респираторна полумаска МР70 не би могъл да оспори, или да отрече!
                        Но това не изключва останалите положителни качества на полумаска МР70, които въпреки достолепната й възраст са много повече от недостатъците.
                        ЛИЧНОТО МИ МНЕНИЕ/ПОВТАРЯМ за мен лично/, ОСНОВНОТО ДОСТОЙНСТВО НА РЕСПИРАТОРНИТЕ ПОЛУМАСКИ МР70, Е, ЧЕ МОЖЕ ДА СЕ ЗАМЕНЯ СЪДЪРЖАНИЕТО НА ФИЛТЪРНИТЕ КУТИИ, С НАЛИЧНИ У ДОМА МАТЕРИАЛИ, ИЛИ ДОСТЪПНИ В ПАЗАРНАТА МРЕЖА ФИЛТРИРАЩИ МАТЕРИАЛИ, В Т.Ч.И МОДЕРНИ МАТЕРИАЛИ! Примерът, който визирах по-горе в настоящата тема, с поставянето във филтърните кутии на полумаска МР70 на префилтри на ЗМ 5935 Р3R, си ниво на дихателна защита FFP3, е показателен в тази насока. Ако по някаква /колкото и имагинерна да ни се вижда/ причина бъде преустановен вносът на консумативи за другите марки модерни средства за защита на дихателните пътища, закупените полумаски или целолицеви маски, просто ще станат негодни за употреба, след като се изразходят консумативите за тях. Филтрите за полумаските и за маските на 3М, може да бъдат произвеждани само от ЗМ и от някои китайски призводители, които създават стоки ,,менте", чието качество и действителна ефективна съвместимост с оригинални полумаска /маски на 3М е меко казано спорно и несигурно. В това именно се състоят и основните преимущества на полумаските МР70 днес. Това да можете да си окомплектовате филтърните кутии с подръчни средства, налични у дома е ОГРОМЕН ПЛЮС! Да, така окомплектована полумаска няма да бъде по-дора от една съвременна полумаска на 3М, например, но ще бъде в състояние да филтрира въздуха и да защитава дихателните Ви пътища много по-ефективно от една ,,хирургическа" маска, продавана на единична цена от 1.80-2 лева за 1/ЕДИН/ брой. Наред с гореизложеното, полумаските МР70 са широко достъни в България към момента! Явно все още има складови налиности от тях. При добро желание и малко вложени средства, почти всеки може да се екипира с такава полумаска.

                        На база на това, което аз видях, пробвах и опитах да нося, мога да кажа, че ако ще носите МР70 ежедневно, като средство за защита на Вашите дихателни пътища от коронавирус, предаван по въздушно-капков път, НЕ МОЖЕ ДА СЕ РАЗЧИТА НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА ФИЛТЪРНИТЕ КУТИИ, ТАКА КАКТО ИДВА С ОРИГИНАЛНАТА /ФАБРИЧНА/ ОКОМПЛЕКТОВКА НА ПОЛУМАСКАТА. Филтърният елемент във всяка една от двете филтърни кутии на полумаските МР70, съдържа следните елементи /подредени отпред назад в следната последователност/, а именно:
                        1. Предпазна мрежичка;
                        2. Марля, прегъната на два-три ката;
                        3. Някаква вата след марлята по т.2;
                        4. Отново марля, слеед ватата.

                        Следователно, може да се обобщи, е структурата и подредбата на оригиналният филтриращ елемент, който запълва филтърните кутии на полумаска МР70, така както идва от складовете за дългосрочно съхранение, съставлява един своеобразен много тънък ,,сандвич" от марля, вата и отново марля, поместени в много тънка, плитка филтърна кутия.

                        https://www.youtube.com/watch?v=f4KS0m24Lts

                        Коментар

                        Активност за темата

                        Свий

                        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                        Зареждам...
                        X