Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да се спасим от преследване с кучета

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как да се спасим от преследване с кучета

Да заблудиш кучето - само, ако водача и самото куче не са на ниво. Иначе - нямаш шанс.
    Единственото което можеш да направиш и което до сега описват колегите това е да спечелиш малко време. И с пипера и с другите чалъми - само си даваш малко време. Докато кучето си възстанови обонянието или докато водача го вкара отново в ритъм.
    А най-лесно можеш да си дадеш още време с глава кромид лук. Пресен. Няколко резенчета, разделяш люспите и ги разхвърляш на един квадратен метър. Кучето,ако попадне рязко на лука може дори да изгуби съзнание за минута-две. Възстановява се за около 20 минути . За такива ситуации водачите са подготвени. Имат чиста вода (дори специални разтвори) с които измиват носната гъба на кучето и го възстановяват по-бързо. Това е .

Коментар

Малий....смях. Голям. Под масата съм. От всичко до тук разбрах че следово куче са виждали Стария и Сто. С мен станахме трима. Ще изчакам за още бисери, блясъци и ягодки. Ще ми се и някой ако може да каже какво включва разкладката на следовото куче. Това последното за да разбием някои легенди за противодействието срещу проследяването.
      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

За срам на армията "разкладката" на кучетата участващи в охраната на едно летище се състоеше основно от остатъците на яденето в столовата и много рядко варено месо специално за тях,т.е. ядяха това,което ядат и прасетата.След известно време мрънкане от страна на колегите към командването започна да се купува гранулирана храна.

Коментар

Първоначално публикуван от ЛЕНИН Преглед на мнение
          За срам на армията "разкладката" на кучетата участващи в охраната на едно летище се състоеше основно от остатъците на яденето в столовата и много рядко варено месо специално за тях,т.е. ядяха това,което ядат и прасетата.След известно време мрънкане от страна на колегите към командването започна да се купува гранулирана храна.
          Следовото куче си е със спец. разкладка. Друг въпрос е до колко се спазва в заставата.
          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
            Малий....смях. Голям. Под масата съм. От всичко до тук разбрах че следово куче са виждали Стария и Сто. С мен станахме трима. Ще изчакам за още бисери, блясъци и ягодки. Ще ми се и някой ако може да каже какво включва разкладката на следовото куче. Това последното за да разбием някои легенди за противодействието срещу проследяването.
            Колега, сори, ама не си разбрал.
            Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
            Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Преминаване през вода изобщо не е спасение от преследващо куче. Напр., под Роман, където Искър е бърз, пълноводен и широк към 20 м, през зимата една сърна го преплува, а след 2-3 мин. дойде куче, души дирята няколко секунди и скочи в реката. На отсрещния бряг излезе на дирята и продължи да гони. И друг (често наблюдаван) случай - край Лом, където Дунав е широк 800-900 м, идват от Румъния у нас диви прасета и се угояват по нивите. Като ги погнат ловните кучета се връщат във водата, а псетата ги преследват през реката.
              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
                Колега, сори, ама не си разбрал.
                Може.Ще станем повече но доуточни- Ти или Ангел-хранител, защото за него е ясно.

Коментар

Изключително весела тема, отдавна не се бях смял толкова
                  Само не разбрах защо е в "Оцеляване"?
                  О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Малко оф-топик. Тези дни гледах един руски филм, "Двое", има го в Замундата. Там е илюстрирано именно тандима куче и водач. Пък и филма си е хубав...

Коментар

...Ще ми се и някой ако може да каже какво включва разкладката на следовото куче...
                      По спомен(не съм бил водач на куче), всеки ден им варяха пиле, картофи, някакъв малай. Пилето се насичаше на дребни късове. Май им слагаха и някакви подправки или поне водачите непрекъснато влачеха по нещо от кухнята. Може и да не е било за кучетата - то тогава си беше глад Аз карах с уаза водача и кучето, та затова ми е останало нещо в главата. Най-големият ми кошмар беше, когато някое псе реши да се освободи от газовете в джипката, която няма отваряеми стъкла Никой не успя да ги отучи, сякаш нарочно го правеха вътре.

Коментар

...... Най-големият ми кошмар беше, когато някое псе реши да се освободи от газовете в джипката, която няма отваряеми стъкла Никой не успя да ги отучи, сякаш нарочно го правеха вътре.[/QUOTE]

Всяко куче като го раздрусаш с джипа го прави този номер. Не е до отучване, но аз мисля че немската овчарка си е направо рекордьор в тази дисциплина.

Коментар

Следовото куче си е със спец. разкладка. Друг въпрос е до колко се спазва в заставата.
                          400 ГРАМА чисто месо на ден не кокали а стражевите и те имат разкладка 200 грама месо при нас се водеха и две стражеви на бараката на Места

Но общо взето ядяха варени кокали с овесена ярма плюс буркан гювеч и малко компириа мръвката къде отива

Аз колех агнетата на заставата за година 250 и отгоре бройки и с кучкарите си знаехме от тех шише ракия плодова че там гроздова немаше от мене дреболиите на две агнета и имаше кпециална къщичка с огнище кадето се вари храната на кучетата та там ние на един огромен тиган си пържехме дреболии за мезе на плодоватаХей живот здравей здравей
                          К мирной жизни не пригоден.
                          Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                            400 ГРАМА чисто месо на ден не кокали а стражевите и те имат разкладка 200 грама месо при нас се водеха и две стражеви на бараката на Места

Но общо взето ядяха варени кокали с овесена ярма плюс буркан гювеч и малко компириа мръвката къде отива

Аз колех агнетата на заставата за година 250 и отгоре бройки и с кучкарите си знаехме от тех шише ракия плодова че там гроздова немаше от мене дреболиите на две агнета и имаше кпециална къщичка с огнище кадето се вари храната на кучетата та там ние на един огромен тиган си пържехме дреболии за мезе на плодоватаХей живот здравей здравей
                            Абе то си личи кой е виждал следово куче. Така си е-400гр. постно месо, конско, говеждо. В никакъв случай свинешко. На 15 дни едно ядене с кокали, сещате се защо. Картофи 250гр. зеленчук, най-добре зелен фасул- пак толкова. Тогава за гранулирана храна не бяхме чували. Хайде после ще драсна и какво още яде кучето. Чакам и други знаещи да драснат по нещо.

Коментар

Как да се спасим от преследване с кучета - ами не можем. Ще ви разкажа една истинска история. Преди около 35 г. избяга затворник от Бобовдолския затвор и се прехвърли в нашия балкан. Милицията го погва с кучета и джипове и следобет на втория ден го хващат високо в планината (1800-2000 м ). Района който бе заграден е много голям ; можеби 10 на 30 км. Реки и дерета колкото искаш; но не са му помогнали. Аз десетина годишен хлапак бях при баба на село; лятна ваканция пасем овцете къпем се в реката. Та тоя същия затворник минал сутринта през нашата махала и даже питал баба за някакъв път. Същия следобет ченгетата го хващат и го водят при баба на очна ставка . Тоя ли мина сутринта от тука - да той. Метнаха го в кучкарника и изчезнаха.
                              На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение
                                Как да се спасим от преследване с кучета - ами не можем. Ще ви разкажа една истинска история. Преди около 35 г. избяга затворник от Бобовдолския затвор и се прехвърли в нашия балкан. Милицията го погва с кучета и джипове и следобет на втория ден го хващат високо в планината (1800-2000 м ). Района който бе заграден е много голям ; можеби 10 на 30 км. Реки и дерета колкото искаш; но не са му помогнали. Аз десетина годишен хлапак бях при баба на село; лятна ваканция пасем овцете къпем се в реката. Та тоя същия затворник минал сутринта през нашата махала и даже питал баба за някакъв път. Същия следобет ченгетата го хващат и го водят при баба на очна ставка . Тоя ли мина сутринта от тука - да той. Метнаха го в кучкарника и изчезнаха.
                                Нещо подобно имах впредвид.
                                Те са го хванали именно благодарение на кучетата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X