Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да се спасим от преследване с кучета

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как да се спасим от преследване с кучета

В пресечена горска местност да кажем.
    Единственото за което се сещам от филмите е поток или река, но ако няма такава?
    Някакви хитрости неизвестни за широката публика?

От: Как да се спасим от преследване с кучета

От кого се каните да се изплъзвате Сър?

Класиката на шпионските и партизанските романи твърдеше - лют червен пипер в следите. Ако правилно съм разбрал въпроса естествено!
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Реката не виждам каква работа ще ти свърши - кучетата не се притсняват от водата. Всъщност, не си ги представям тези озверели кучета на глутници дето те преследват из горите. Бягането (ако това имаш предвид като говориш за пресечена местност) те лишава от всякакви шансове, животните (специално кучетата) като че ли се настървяват при такава реакция, а по скорост и издръжливост изобщо не ги доближаваш. Крещи им и ръкомахай - както и да ти звучи, това върши работа. Хвърляй камъни, а една по-дебела тояга окончателно приключва въпроса. При наличие на огнестрелно оръжие, всичко погоре е безпредметно.

П. П. На четиридесет години съм, не е като да не съм ходил в гората (в края на краищата, там съм роден), и из "градската джунгла" имам опит - Как пък веднъж и аз не срещнах от тези страшни зверове, дето няма-няма пък разбунят духовете!!!

П. П. II Сега гледам, че въпроса май е в сферата на "киното". Значи, обикновените средностатистически песове от каквато и порода да са, без специално обучение не могат да "вървят по следа". А ако си имаш проблем с обучени животни, значи наистина си имаш проблем с този, който разполага с тях - е тогава, да знаеш, той разполага със възможност да се добере до теб, като кучетата изобщо не са му последния "коз".
      Последно редактирано от davc; 27-08-10, 15:26.
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Във водата няма как да не се загуби следата и това мисля е единствения възможен напрактика изход.В работата сме пускали куче "по следа" и намери "нарушителя" след около 5-6 км скрит в най-гъстите трънки.За единствен друг вариант за избягване се сещам само за лисиците и техната хитрост.При преследване лисицата затваря един пълен кръг,след което отскача колкото може встрани и почва да прави втори кръг.Песовете си въртят обиколки,а кума ти лиса беж да я няма.
        ПП: Сетих се и за един похват от киното (нашето родно) :във филма ( и разказа на Хайтов) "Краят на песента" приятелят на Ибрям Али го пита как така не го усещат овчарските кучета като идва.Отговора на Али е че се мажел с пръчо мъдо ,за да се загуби човешката миризма и така кучетата не лаят.
        Последно редактирано от BulAf; 27-08-10, 16:11.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
          ...

П. П. II Сега гледам, че въпроса май е в сферата на "киното". Значи, обикновените средностатистически песове от каквато и порода да са, без специално обучение не могат да "вървят по следа". А ако си имаш проблем с обучени животни, значи наистина си имаш проблем с този, който разполага с тях - е тогава, да знаеш, той разполага със възможност да се добере до теб, като кучетата изобщо не са му последния "коз".
          Да , имах предвид преследване с кучета, обучени кучета , като за избягал затворник примерно..
          Дали има някакви хитрини из гората , да се намажеш с нещо примерно или някаква заблуда , трик, който да вкара песовете по грешна следа.

Пипера отпада колега Жоро , в гората няма пиперови насаждения

Коментар

Първоначално публикуван от sir Borko Преглед на мнение
            Пипера отпада колега Жоро , в гората няма пиперови насаждения

То че пипер в гората няма ...... ама ти искаш да си го береш от там ли бе? Тя идеята на пипера е да откаже животното от ходене в следата. Ако нямаш пипер все ще се сетиш за нещо което на кучето му е отвратително. Нито едно от кучетата ми не е харесвало петролните продукти по носа си ...... чесъна , кромида .... Та тя идеята е не да се скриеш , щото няма как, а да му вгорчиш живота на псето. Взимай пример от скунксовете.
            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

С каквото и да се мажеш, те ще следят неговата диря, идеята на пипера не е, че няма да те надушат, а че ще ги дразни свръх прага им на търпимост и ще се откажат (не че съм убеден това да действа напрактика). Разни заблуждаващи маневри имат логика (разни кръгове, спирали и ходене на зигзаг), тогава "следата" ти просто ще изпълни цялото пространство и напрактика няма да има посока, която да следват. За да прилагаш такива тактики, обаче трябва да разполагаш с достатъчно преднина и да си в доста сериозна физическа форма.
              Сега се сещам за нещо, което сме правили като деца (деца-деца, пубертетни лешпери) - не за да избягаме от кучета, а просто така, за идеята. В гъста иглолистна гора, дърветата са високи и несъразмерно тънки (гонят слънцето). Та в такава гора сме минавали, ако не километри, то поне стотици метри от дърво на дърво - като се качиш достатъчно високо и го наклониш, почти свободно минаваш на следващото. Само че това: Гъста иглолистна гора, си е един частен случай.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                Взимай пример от скунксовете.
                Т.Е., яж боб с чесън ли?
                edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                  ...
                  Сега се сещам за нещо, което сме правили като деца (деца-деца, пубертетни лешпери) - не за да избягаме от кучета, а просто така, за идеята. В гъста иглолистна гора, дърветата са високи и несъразмерно тънки (гонят слънцето). Та в такава гора сме минавали, ако не километри, то поне стотици метри от дърво на дърво - като се качиш достатъчно високо и го наклониш, почти свободно минаваш на следващото. Само че това: Гъста иглолистна гора, си е един частен случай.
                  E това е уникално, ама си е доста опасно !
                  Виж обиколките в кръг звучи добре, песа нахлува в широко пространство , цялото пахнещо на преследвания ! Това е работещ вариант.

Коментар

Да, има разни парфюми, баш за тая работа. На човека не му миришат особено, а на кучето му било много гадно, и не ще да върви по това.
                    Мирише слабо гнусно, работи не знам си колко часа. Според колкото се потиш.
                    В дъжд кучетата не работят добре, и не държат следата в слама. А в купища слама и много кихат, та после пак не работят някое време.

Коментар

Не е толкова опасно всъщност, под "тънки" визирам 15-20см, като в същото време са високи по десет и повече метра, разстоянието помежду им е 3-4метра, короните им практически се преплитат (което не значи, че можеш да стъпваш до края на клоните), така че не е проблем, когато си на две трети и погоре от височината им да се огънат до съседното (на тези години сме били по 70кг). Най-важното условие за такова упражнение е акълът ти да е като за 15-16годишен льохман.

Коментар

Взимаш си един спрей от оръжеен магазин за животни/различават се от човешките/ и се пръскаш!
                        SUBARU LEGACY 2.2 4WD GX
                        0878299791

Коментар

Анасон. Чувал съм, не съм пробвал.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Анасон. Чувал съм, не съм пробвал.
                            Точно така. Анасоновата бомба е това (според Тери Прачет), което може да накара русия едрогърдест върколак да ти изгуби следите...
                            LZ1AIV

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                              То че пипер в гората няма ...... ама ти искаш да си го береш от там ли бе? Тя идеята на пипера е да откаже животното от ходене в следата. Ако нямаш пипер все ще се сетиш за нещо което на кучето му е отвратително. Нито едно от кучетата ми не е харесвало петролните продукти по носа си ...... чесъна , кромида .... Та тя идеята е не да се скриеш , щото няма как, а да му вгорчиш живота на псето. Взимай пример от скунксовете.
                              Това за пипера става, но се използва предимно от диверсанти и добре организирани групи, имам предвид подготвени за това, иначе няма как да се озовеш току така с една торба пипер на рамо.
                              За вярващите, които мислят, че като правят кръгове кучето ще изгуби посоката - момчета, налага се да ви огорча, добре обучено куче НЕ губи посоката, па ако щеш да станеш клоун и да подскачаш като маймуна насам-натам, това просто го забравете! В крайна сметка нали ще тръгнеш нанякъде в един момент? Или какво, ще се въртиш като изоглавен на едно място ли? Ами нали тогава кучето просто ще дойде при теб!
                              Някой по-горе беше писал за лисицата, как правела кръг, па после с мощен скок отскачала и така вече тъпото куче губело следата . Колега, този скок колко е? 300 метра ли? Извинявай, не ме разбирай погрешно, не се заяждам, това не е в стила ми, но това дето казваш е велика глупост. Предполагам, че си го чул от някои ловджий-разбирачи. Бързам да те успокоя, като ти казвам, че и аз съм го чувал. И доста съм се смял, де .
                              Колега, ти коя граница се каниш да минаваш нелегално? Виж, сега сме 2010, а не 1977. Значи пипера и чесъна отпадат, щото вече никой не прави така, сега отиваш на авто-, аерогарата и си готов, няма кучета, няма дяволи.
                              Аааааааа, имаш предвид глутница /да речем/ селски песова ли? Ами, братче, там само Господ помага, или пушка. Щото като те погнат ...... мммммммммм ....... нещо не те виждам с пипера, а и изобщо тук вече не е ''преследане'' а ''погване''.
                              Избягал затворник ли? Добре, ама бягството от затвора в повечето случаи се организира отвън, и тук изобщо едва ли ще се ползват кучета.
                              А ако визираш бягство от ГуЛАГ ............ - от онези кучеЩа няма да избягаш, пък няма как и да имаш чували с пипер, а и много вероятно е първи да те намерят мечките и вълците, а там братко и Господ немож' ти помогна.
                              Ако имаш предвид някогашните забягвания през граница /отпреди 30-40 години /там не, че ще заблудиш кучето/, ами просто преследвачите стигат до Браздата, оттам нататък те поемат Другите отсреща.
                              Идеята за реката е хубава, ама има ли река?
                              Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                              Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X