Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да се спасим от преследване с кучета

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как да се спасим от преследване с кучета

Имам впредвид един съвсем хипотетичен вариант.
    Избягал затворник примерно и полиция с кучета.
    Пък един пресечен терен си е доста мръсна работа, дори само да ходиш по него, камо ли да тичаш.
    Истински бодящи храсти , дървета /не декотративни / висока трева , а под нея миналогодишната гниеща.. Който ходи по баирите знае.
    В една такава ситуация да кажем с час преднина , какви са верните действия.
    А то с помощни средства , руските диверсанти имаха дори обувки , които оставят дирята в обратна посока, ама това е друго..

Коментар

Ставало е дума (с познати, на маса), за кучета и търсене по следа. Един от компанията (служил на границата) разказваше как са упражнявали кучетата на заставата. Тръгвал е войник- с 1-2 часа преднина (не помня точно упражнението). Можел е да върви от където и както си иска от точка А до точка Б. "Б" го е знаел само офицера в заставата. Имало 2 типа кучета- едните вървяли по следата от земята, другите- по следата от въздуха. И когато имало вътър или течение някакво, било много интересно. Каза: - "Стигаш до мястото и сядаш да почиваш. Обърнал си се с лице към мястото от което си дошъл и чакаш песа. Обаче изведнъж кучето се появява зад лявото ти рамо"...
      Вятърът изместил "трасето"...
      А войниците са се стараели да се загубят! Имало награда- гарнизон с преспиване за "НЕнамерените" в срок...
      Може и да е фолклор, но звучи добре...!

ПС: Това за реките се връзва добре и за 2-та варианта. В първия- реката ти "отмива" следите, във втория- обикновено има леко въздушно течение по реката и то ти "премества" следите. Та, река му е "майката" !

Коментар

Час преднина е нищо. Добре обучено куче не среща проблем и при следа на 2.5 часа. Това, което аз съм запомнил от граничните ми експерименти и учения, е , че кучето е доста отегчено и мързеливо при високи летни температури. Склонно е към дребни "тарикатлъци" и опит да не работи по следа. При дъжд и хладно време си работи перфектно. Ако минаваш по река, шанса е да не уцели водача правилната посока и да го забавиш по този начин. Но ако вървиш дълго през водата, то неминуемо ще си по-бавен от кучето и дори при грешна посока, при обратен обход ще се виждаш вече Естествено, ако излезеш бързо от водата, то и кучето ще "хване" следата бързо.
        И още - ако кучетата са няколко и търсят в различни посоки, шансовете са минимални А пипера е неприятен за кучето, но при настойчив водач ходи по следата с вдигната глава и широки крачки

Коментар

Първоначално публикуван от sir Borko Преглед на мнение
          Пък един пресечен терен си е доста мръсна работа, дори само да ходиш по него, камо ли да тичаш.
          Истински бодящи храсти , дървета /не декотративни / висока трева , а под нея миналогодишната гниеща.. Който ходи по баирите знае.
          А то с помощни средства , руските диверсанти имаха дори обувки , които оставят дирята в обратна посока, ама това е друго..
          Братче, това с обратните обувки не става, да не мислиш, че кучето нещо ти разбира от обувки? То и аз съм слушал за разни тарикати дето си обували обувки с копита, ама с това може да заблудиш хора, и то само в сняг, и пак се съмнявам, просто животните имат друга походка, дирята е друга. А и нали се сещаш, понеже споменаваш диверсанти с ''обърнати'' обувки, че с такива обувки изтощението ще те настигне много преди кучетата? Такива обувки се ползват само за някой определен участък от да речем 200-300 метра, около кльона да речем.
          Избягал затворник - добре. Ама затворника ще открадне първата кола, която види, и пак тука става безсмислено преследването с кучета. А и да не гепи кола, затворника ще се крие в града, а не из храсталаците, най-малкото ще капне от умора и глад, а може и от студ, нали?
          Хипотетичен вариант, казваш? Ами аз мисля, че /например/ в Тайгата си жив умрял, няма как да си помогнеш с/у преследване, там няма населени места, няма пътища, от което следва, че няма автомобил за крадене, няма и къде да се укриеш, най-близкото населено място ти е на 500-600 км, а те отдааааавна ще са предупредени за избягал затворник, там на хиляди километри има само пустош и небе и в изобилие големи, гладни руски мечки и вълци. А ако говорим за Родината - тук това е обречено на провал, България е сравнително малка и гъсто населена, планините са пълни с туристи и местни, е, и с офроудъри, де! Пак ти казвам, на практика преследването с кучета малко се обезсмисля, просто избягалия ще се укрие в града, а криминалистите много добре знаят у кого може да отида, все пак не всеки ще те прибере, нали?
          Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
          Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Първоначално публикуван от sir Borko Преглед на мнение
            Аз като служил на границата и пускал следи и развивал злоба на служебните кучета мога да те уверя че кучето има невероятни способностиПускал съм следи„това е няколко километров преход през свръх пресечен терен ходене през потоци зиг зази и заешки хитрости скали по които едвам може да те последва маймуна“ и накрая песът те открива

Има един чалъмда му знаеш слабостите примерно на на нашето най злобно

следово куче ако му бягаш и му оставиш по пътя си една футболна топка край зарезва всичко и край на следата почва да се бори с топката да вие от злоба
            а кучкарят полудява и нищо не може да направи дори да скриеш топката не тръгва вече по следа.
            К мирной жизни не пригоден.
            Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
            ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от komisar Преглед на мнение
              Ставало е дума (с познати, на маса), за кучета и търсене по следа. Един от компанията (служил на границата) разказваше как са упражнявали кучетата на заставата. Тръгвал е войник- с 1-2 часа преднина (не помня точно упражнението). Можел е да върви от където и както си иска от точка А до точка Б. "Б" го е знаел само офицера в заставата. Имало 2 типа кучета- едните вървяли по следата от земята, другите- по следата от въздуха. И когато имало вътър или течение някакво, било много интересно. Каза: - "Стигаш до мястото и сядаш да почиваш. Обърнал си се с лице към мястото от което си дошъл и чакаш песа. Обаче изведнъж кучето се появява зад лявото ти рамо"...
              Вятърът изместил "трасето"...
              А войниците са се стараели да се загубят! Имало награда- гарнизон с преспиване за "НЕнамерените" в срок...
              Може и да е фолклор, но звучи добре...!

ПС: Това за реките се връзва добре и за 2-та варианта. В първия- реката ти "отмива" следите, във втория- обикновено има леко въздушно течение по реката и то ти "премества" следите. Та, река му е "майката" !
              Съгласен, ама да не е зимата, че оле, майко! Всъщност в снега, ако няма силен вятър де, следите ти се ''четат''. М/у другото, знаете ли, че кучето никога не върви точно по дирята? То преследва на зиг-заг. Ето именно по този начин ''държи следата''.
              Прикачени файлове
              Последно редактирано от мишоци; 27-08-10, 22:26. Причина: правопис
              Само DIESEL !!!

Коментар

Ама сте се и начели на детски книжки ...
                Що не пробвате да пипате пипер, който ще откаже куче, с голи ръце? А да се поръсите? И колко трябва да носите?
                Е, пръснете си къде да е спрей против животни от оръжейния магазин. Никво куче няма да ви догони, ама и вие няма да дотичате далече. И е спиртен извлек, не чувал с пудра.
                Реката важи против кучето. Обаче то има водач. Ако той знае, и кучето го обича - реката ще ги забави малко. Ако не - повече.
                Парфюма беше в шишета като от одеколон, кръгли. Обяснявали са ни как и какво, реално кучета не са ни пускали. Сигурно обаче е работело.

Коментар

Сетих се че аз като служех на границата ни разправяха за Руските гранични войски.Та там имаше един полковник -Карацупа.Той бягаше след нарушителите без куче следвайки ги по нюх.Човекът е бил надарен с невероятен нюх.
                  ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                    Аз като служил на границата и пускал следи и развивал злоба на служебните кучета мога да те уверя че кучето има невероятни способностиПускал съм следи„това е няколко километров преход през свръх пресечен терен ходене през потоци зиг зази и заешки хитрости скали по които едвам може да те последва маймуна“ и накрая песът те открива

Има един чалъмда му знаеш слабостите примерно на на нашето най злобно

следово куче ако му бягаш и му оставиш по пътя си една футболна топка край зарезва всичко и край на следата почва да се бори с топката да вие от злоба
                    а кучкарят полудява и нищо не може да направи дори да скриеш топката не тръгва вече по следа.
                    Тони, току-що Ангел-Хранител ми казва, че куче, което работи по следа, за него наградата е да намери и да изпохапе беглеца, а топката ............. ако си го научил на футбол .
                    Само DIESEL !!!

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
                      Тони, току-що Ангел-Хранител ми казва, че куче, което работи по следа, за него наградата е да намери и да изпохапе беглеца, а топката ............. ако си го научил на футбол .

То, ако се ползват помощни средства, забравяме за реките, за пипера и спрейовете!
                      Обаче взимаме за "камуфлаж" :
                      а) футболна топка
                      б) кубинката на старшината
                      в) празно шише от минерална вода
                      г) плакат на Тони Дачева
                      д) одеалото от караулното
                      е) обвивка от локумена вафла от лавката
                      ж)....

Коментар

Първоначално публикуван от komisar Преглед на мнение

То, ако се ползват помощни средства, забравяме за реките, за пипера и спрейовете!
                        Обаче взимаме за "камуфлаж" :
                        а) футболна топка
                        б) кубинката на старшината
                        в) празно шише от минерална вода
                        г) плакат на Тони Дачева
                        д) одеалото от караулното
                        е) обвивка от локумена вафла от лавката
                        ж)....
                        Мани, недей, че сега офроудърите от Ямбол ще се ядосат!
                        Само DIESEL !!!

Коментар

Сеа, бърто, останА само да ни гони онова куче, дето снощи го обръснАхме на белот у караулното, щот кат не мое - да не се фаща да ни цака па баш назека ...
                          Кво да хване кучето в дъжда, ако не тичаш по глината? Тичай по камъните, по ската, и косо. Останалото не ми се разправя.

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
                            Много добре знам каква му е наградатаПитай Ангелът ако те намери кучето качен на някое дърво какво ше ти прави стария кучкар че му батисваш кефа на кучето да те намери на земята и да му развиеш злоба.Това се прави с парче брезент което носиш с тебеподаваш го на връхлитащото те куче и почваш да го въртиш около тебеа то те гледа в очите от устата му излиза пеня и ПРЕХАПВА който не е виждал как куче прехапва леводесно само да те докопаА стария вика дръж не пускай че ше загуби интерес не дай Боже

А за топката не разбрахте въобще какво ви казвам.Кучетата на заставите живеят в къщички с дворчета оградени с мрежа и сигурно некой глупак е ритал топка срещу дворчетата върху мрежите и кучето така мразеше фудболна топка че оставя всичко и почва да се бори с нея

Питай твоя Ангел колко патрона е имал собствени на заставата щото аз имах стотинамного обичах да си правиме в небето кръстосани следи с трасаци с осма застава Като се напоркаме
                            ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Просто куче е, но не съвсем. Ако е до него, ще хукне подир първата миризма на заек, препикал храста. Обаче си има водач Когато си навири главата и от време на време подушва долу, тичайки в тръст - всичко е наред. Почне ли да души и да ходи на зиг-заг - водача го връща и пак. Това е тандем, който знае(когато знае) какво се очаква от него и не е лесно да се пребори.

Да допълня и за злобата - кучето, което работеше перфектно по следа (от три такива на заставата), нямаше никаква злоба към преследвания. Доближи ли на 200-300м, простираше се като парцал и сякаш казваше с поглед: "Е, аз моето си го свърших, нататък си ти!". Пък и никой не очакваше от 35-килограмово псе чудеса - достатъчно беше да стигне до целта.
                              Последно редактирано от сто; 27-08-10, 23:29. Причина: допълнение

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                                Просто куче е, но не съвсем. Ако е до него, ще хукне подир първата миризма на заек, препикал храста. Обаче си има водач Когато си навири главата и от време на време подушва долу, тичайки в тръст - всичко е наред. Почне ли да души и да ходи на зиг-заг - водача го връща и пак. Това е тандем, който знае(когато знае) какво се очаква от него и не е лесно да се пребори.
                                Прав е Сто не е само кучето да не забравяме ВодачътТрябва да се бориш срещу тандема от неговия мозък и нюхът на кучето

А срещу добре сработили се куче и водач шансът ти е почти нулев..Не забравяй че водачът тича със скороста на кучето

А ние с готвача втори патрул спиме в конюшната и чуваме че Тревожната група изтрополи покрай нас и от там на бегом по странични дерета изпреварихме кучето и ТГто до кльонаегати рекорда да изпревариш тревожната група при пълна тъмнина 2-3 нощеска рипахме от скалите като лъвовеи то аз фингеро и готвача двамата герои от не строево отделение
                                ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на Вчера.

Зареждам...
                                X