Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спални чували?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • jimmy
    отговори
    До: Спални чували?

    Ами за пухените и изкуствените е така. Изкуствените изкарват 5-6 години макс. и после започват да топлят осезаемо по-малко (предполагам нещо свързано с нишките), но определено за оффроуд, и когато теглото не е от значение са по-практични.

    За да топли един чувал трябва да ви е точно по-мярка и да няма кухини с въздух. Ако, е за по-екстремна употреба - е добре чувала да е малко по-голям, тогава в празните места човек си слага дрехите, които ги запълват, а на сутринта си облича топли дрехи (когато спиш на -10 и по-студено има значение).

    Реално трябва да се гледа комфортната температура на чувала и да се чете внимателно, какво имат точно предвид отделните производители. Другите екстри са добрата качулка (аз ползвам само тип мумия), двупосочен цип до долу (за да може да се ползва и при по-топло време) и възможност за два чувала ляв и десен да се съединяват.

    Остави коментар:


  • Тодор (Zaarin)
    отговори
    До: Спални чували?

    Аз съм установил, че универсални неща няма и за това имам два чувала. Един пухен, за студените сезони и високите планини и един много компактен и лек, в който под 10 градуса започва да ти е хладно, но цяло лятото чудесно пази от комари .

    Остави коментар:


  • Пенчо
    отговори
    До: Спални чували?

    Ако няма да се носят на гръб и мястото в багжника не е проблем, бих посъветвал да се носят по 2 броя на човек.Всяко лято съм на Г. Беглик (1500м.н.в) и сме с по два, както и одеало отгоре. Както и да не са тип мумия, адски е неудобно. Виж в "Стената"

    Остави коментар:


  • Венцислав Петров
    отговори
    До: Спални чували?

    Пухените са най-добри, но не стават за употреба в типичната офроуд среда... Предназначени са основно за високо катерене, на студено и най-вече сухо... Едно намокряне което не е забелязано навреме и чувала е за изхвърляне... А струват доста...

    За нашите цели са по-добри чувалите с пълнежи от изкуствени материи. При изборът се ръководете от температурният индекс, най-вече, като не забравяте, че с чувал предназначен за -39C можете да спите на +5C но обратното няма да стане И също така, имайте в предвид, че температурните индекси обикновено са за ОЦЕЛЯВАНЕ при указаните температури, не за комфортен сън... От практиката до момента, която имам, ако ще нощувате редовно на над 2000м надморска височина търсете чувал с индекс по-добър от -20C... Друг основен фактор за изборът е размерът... Аз много дълго време издирвах чувал в който мога комфортно да се събирам и същевременно да осигурява търсената топлинна изолация... В този аспект има чували които са с разширители... В края на краищата си избрах чувал с температурен индекс -35C (комфортен -15C)..., когато го плащах имах известни съмнения, но при използването всички те отпаднаха... Не се хвърляйте на разни втори употреби и прочие неща..., никога не забравяйте, че хубавите и евтини неща се продават на различни щандове...

    Остави коментар:


  • grgeorgiev
    отговори
    До: Спални чували?

    Предлагат се в голямо разнообразие. Ка то материали са основно 2 групи - пухени и с полимерни пълнежи. Пухените са по-капризни откъм поддръжка и по-скъпи, но пък са по-добри за ниски температури. Полимерните - обратно.
    В София знам няколко магазина, където се предлагат както качествени, така и евтини. Даже в някои от магазините ще ти дадат и полезна информация за конкретните модели.
    Най-важното е да имаш идея за каква цел ще ползваш чувала. От там вече следва да си избеше най-доброто съотношение на цената към изискванията.

    Ако искаш информация за магазинита, пусни едно ЛС.

    Остави коментар:


  • targa
    отговори
    До: Спални чували?

    Купи си от Army shop. Швейцарски. Евтини, нови и за без пари. И топлят.

    Остави коментар:


  • blackfirefly
    започна тема Спални чували?

    Спални чували?

    Дайте да поговорим малко за спалните чували, защото ми предстои закупуване на нови и от много четене в нета направо се смахнах. Кой какви ползва, марки, материи, цени, +, - и т.н. Интересуваме най-вече това което се предлага на нашия пазар.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X