На едно изложение на щил ме убеждаваха колко добри били техните акумулаторни резачки и че едва ли не защо ми е бензинова като има акумулаторна. Сега един познат ме попита да видя в интрернет какви пари вървят и се сетих за рекламата, която ми направиха. Та понеже такова животно не съм и виждал как работи да питам някой има ли впечатления?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Акумулаторна резачка за дърва
Свий
X
-
Първоначално публикуван от orela Преглед на мнениеНа едно изложение на щил ме убеждаваха колко добри били техните акумулаторни резачки и че едва ли не защо ми е бензинова като има акумулаторна. Сега един познат ме попита да видя в интрернет какви пари вървят и се сетих за рекламата, която ми направиха. Та понеже такова животно не съм и виждал как работи да питам някой има ли впечатления?
До тук с предимствата, но това сме го бистрили вече във Форума.
От моята "камбанария", подходящо приложение- за домашно дърводелство (както и електрическите),в строителството и в овощарството.
-
Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнениеДо тук с предимствата, но това сме го бистрили вече във Форума.
Коментар
-
Прегледах по диагонал,но не открих къде ги бистрихме.
Не ,че има нещо кой знае какво-скъпи батерии (250-300лв) държат според товара и капацитета 30-40 минути и ще нарежете най много 1-2 кубика за огрев, което не оправдава подобно приложение Единствено горско приложение е в бракониерството и като хоби в джипа.
- 1 like
Коментар
-
Те акумулаторните не са за "повече" дърва.
За малко са.
Плюсът им е в удобството да не мешиш и наливаш бензин, и да мъкнеш тубата с теб. И са по-леки, което е доста важно, но ако ще решеш две талпи и три дъски-все тая.
За сериозна работа все още старата технология няма конкуренция.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Това е бъдещето, както при колите. Засега технологията е скъпа за професионална употреба в дърводобива, но за хоби и фермерство вече са номер едно. Ако приемем СЕТА - може да се надяваме на внос от САЩ, където технологията е сериозно застъпена и в професионалната сфера. Друго предимство е равномерната пикова мощност, което спомага за много по лесно усвояване на професионални умения.
- 1 like
Коментар
-
Какво е равномерна пикова мощност???И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
А като не форсираш няколко секунди, пиковата мощност става неравномерна, така ли?
-
Абе, професорите, нито бензинова резачка сте хващали, нито акумулаторна, ама давате акъли. К'во било мощност, какво въртящ момент? Кой го интересува всъщност? Сигурен съм, че дори и собствените ви жени(ако въобще имате) ви намират за безинтересни.
Казвам, че ел. резачката има ВЪТЪК (A.K.A мощност, въртящ момент, силата при Джедаите или просто ВЪТЪК), в момента, в който натиснеш копчето, докато бензиновото изкопаемо трябва да си откачиш показалеца, докато стигнеш до същия момент. Пък какъв е той - въртящ, кривящ никой по същество не го интересува. Ама преди да коментирате вземете отрежете 5 дървета през живота си.
-
Г-н меринджей, хайде по-кротко! Като пишете бисери от типа на "равномерна пикова мощност" трудно можете да очаквате да не ви се смеят. Използвайте по-прости думички, без да се опитвате да блеснете с познания, каквито нямате, и всичко ще е ОК.
-
-
Електрическите триони имат едно голяма предимство при използването в бита, не "тровиш" със неприятен шум съседите си през почивните дни , ако решиш да свършиш малко работа в градината . Искаме или не технологийте на "опитоменото, насочено движение на електроните" измества "буйните бензинови коне" . Дано има слънце та да има с какво да зареждаме батериите (АЕЦ - а скоро ще ни го затворят)
Коментар
-
Първоначално публикуван от Mais Преглед на мнениеЕлектрическите триони имат едно голяма предимство при използването в бита, не "тровиш" със неприятен шум съседите си през почивните дни , ако решиш да свършиш малко работа в градината . Искаме или не технологийте на "опитоменото, насочено движение на електроните" измества "буйните бензинови коне" . Дано има слънце та да има с какво да зареждаме батериите (АЕЦ - а скоро ще ни го затворят)
Коментар
-
Хай и моите 5 стотинки по темата: От 6 години я ползвам/ на Щил, купих я от магазина до Пирогов/, с най-малкия акумулатор и до сега не ме е предала. Нося си я в джипката когато съм в гората, а пък на вилата по покрива що работа свърши..Беше малко скъпичка, като я взех но според мен си заслава парите. За домашно позлване според мен е много добра.
Коментар
-
Да де-супер са машинките, но за непрофесионални цели. За сериозна работа бензиновите са си номер едно засега.
То и електрически може да навлязат в дърводобива, но трябва да се намерят батерии с по-висока енергоемкост. Долу-горе както е и с колите на ток.
За сериозен дърводобив трябват и много електрони, а те в батериите са ограничен брой засега. А ако ще мъкнеш торба с батерии-същата работа е и тубата с бензинПоследно редактирано от Кольо; 05-02-20, 18:39.Има ли желание-има и начин!
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар