Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Военната срещу цивилната екипировка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Военната срещу цивилната екипировка

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
    .....тактически обувки, правени от Адидас за GSG-9. С малко но важно допълнение - за бой в граски условия. Т.е. търсена е максимална чувствителност и безшумност на подметките, а не здравина. Въпросният пич се оплакваше, че подметките се разпаднали след няколко излизания в планината.
    Благодаря , уточнението наистина е супер важно, остава да дадете адрес за бирена доставка

за водните стълбове ще почета повечко, но съм сигурен , че са рекламен трик
    байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
    Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
    Суперспам - спама на суперите

Коментар

Мдаа Съгласен съм донякъде със рекламните трикове. Все пак военните вещи са правени по строги изисквания и минават тестове.Докато при цивилните всичко седи по надписите по етикети и със големи букви по тях.То е малко като пернишки тунинг целата работа май. Колко повече етикети толко по-добро.Ама дали....И не е като да нямам (да не съм се поддавал) на "марковизма" и аз. Ама сега се чувствам като палячо новобогаташ който е влязал в най-скъпия магазин и е казал дайте ми най-скъпото, и после съм излязал от хотела на пистата например за да се покажа че имам няколко хиляди във дрехи по мен. Абе то и това със военните дрехи го приемам малко като завръщане към истинските неща. Защото екстремно военно яке за 10 лева е точно това. А екстремно зимно яке за няколкостотин лева е показност освен ако не го изисква някоя специфична професия или сериозно хоби.Заарин е напълно прав тука.И аз говоря от гледната точка на "нормален" средностатистически български гражданин,а не като полярен изследовател . И не сметам водния стълб.Гледам да съм сух и да ми е топло за нормални пари. И го пробвам на гърба си,а не със етикетите.Преживявам цял ден без проблеми из планината (любимо,някак си заредено място за разходки ми е мястото където са замръзнали руските войници през Освободителната война на Арабаконак и бях тая зима на - 25 там със силен вятър и издържах няколко часа комфортно със военно зимно яке без етикети за воден стълб . А това ми стига...
      висете отпуснато

Коментар

Аз пък имам опит с 5 (пет) различни якета с мембрани в дълги преходи в студени и мокри дни, както и с 3 (три) вида мембранни обувки и смея да твърдя, че яке с качествена мембрана (Гортекс, ЕВЕНТ) си заслужава парите до последния цент. Например две мои якета са на фирмата ДИЕЛ със съотвено показатели на мембраните 3000/5000 и 5000/8000 и от вече 3 годишен опит с тях твърдя, че специално по отношение на изпаряемостта разликата е очевидна. С първото яке след 3 часа ходене нагоре бях мокър като мишка от собствената си пот, докато при второто, макар и пак да бях мокър, поне не течеше пот на капки от ръкавите ми. В същото време с яке с 20000/20000 съм абсолютно сух по същия маршрут, но пък при каране на ски се оказва, че и тази изпаряемост не е достатъчна за мене.
        Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Тони, немското ти военно яке, ако е от тези, за които си мисля е със същата мембрана (Гортекс), с която е и якето на НовембърЧарли. Т.е. ползвате почти еднаква екипировка. Разликата е, че ти имаш познат, който ти го е дал за няколко бири, а той няма познати и му се налага да си го купи от магазина. С други думи спора ви се превръща в нещо от сорта, дали е по-добре да имаш братовчед зъболекар, който да ти оправи зъбите срещу едно черпене или да пак да отидеш при него, но да си платиш по тарифите му.

И все пак не са съвсем еднакви... Аз продължавам да си държа на проблема с цветовете . Всяка година в планината умират хора. И съм сигурен, че за поне няколко от тях решаващи се оказват именно цветовете на дрехите... И в такива случаи, от които никой не е застрахован, дали живота ти струва разликата между две бири и цената на същото яке в друга разцетветка, е много сериозен въпрос...
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
            ... Аз продължавам да си държа на проблема с цветовете . Всяка година в планината умират хора. И съм сигурен, че за поне няколко от тях решаващи се оказват именно цветовете на дрехите... И в такива случаи, от които никой не е застрахован, дали живота ти струва разликата между две бири и цената на същото яке в друга разцетветка, е много сериозен въпрос...
            Това е съсвем очевидно, макар че в последно време някой фирми, произвеждащи екипировка за ски и най-вече за сноуборд, заложиха на камуфлажните цветове. Което си е проблем ако ти се случи нещо при самостоятелни забавления извън пистите. Иначе спор няма -един счупен крак в комбинация с камуфлаж в средата на планината е директен асансьор към "ония свят", при липса на гпс плюс телефон.

Коментар

Е, то дори висококачествено бяло яке Мамут съм виждал... щом има кой да даде пари... Хубавото е, че все пак има и други цветове и всеки може да избере Пък и има и ловци, уайдлайф фотографи и т.н., за които камуфлажа е задължителен, пазарна ниша си има.
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Някой питаше по нагоре за камуфлажни зимни дрехи за лов.
                Направих един сезон с финландските "Янти Якт"/или както там се пишат/.
                Е, тия хора знаят за какво иде реч и съжалявах, че се стопи снега !
                Искаше ми се още да ги нося .......
                А що се касае темата, мисля че, военното е по-добро като здравина и функционалност, поне за целите на лова, а и нормалните екскурзии.
                Тук обаче става дума за военни дрехи от държави, където много яко бият през пръсти при непокриване на съответния стандарт, а той наистина е висок, особено от 80-90 те години.

Коментар

Ми, продължавайте да "коментирате", "закупувате", и другояче продължавайте да чалгаджийствате.
                  Няма и да рекламирам нищо. Но реалното доброто противопожарно - противохимическо-противобактериално бельо, и донякъде горни дрехи, все пак се произвеждат в София. Щом ви харесва ибей - купувайте го от там. Което с нищо не променя факта че разработката и производството са български. Натовската система за снабдяване не ме интересува.

Коментар

Стефан, тук говорим за облекла с различно функционално предназначение (извън основното, де - да си облечен, все пак).

Коментар

От: До: Военната срещу цивилната екипировка

Сега чакам една шведска парка М90 и долнище за ..... 24.70 Евро !
                      Имам и от най-високо ниво Горетекси Деерхунтери и др. + два американски военни панталона от едни помощи навремето.
                      Като правя сметка, колко пъти ходя на лов с едните и другите, то се оказа, че 90% от времето съм бил с военните.
                      Съгласен съм за качеството на българските военни дрехи, но има страни по света, където няма компромис с тези неща !!!

Коментар

От: Военната срещу цивилната екипировка

Имам едно яке, отвън гортекс, отвътре полар. В големия студ гортекса като че ли се свива и става като хартия, нищо не пропуска, а като пекне слънце омеква и "диша". Абе много съм доволен. Ама и военната шуба не лъжеше в чирпанското плато на -15. Е, вярно че нямаше много вятър ама...
                        А пък за цветовете логиката е безспорна. Даже съм виждал едни ловни шуби в яркооранжев цвят. Сигурно са за кьорави сърнички и прасенца далтонисти.
                        Правило номер 8: Никога не си въобразявай!

Коментар

Четох,четох,четох и щях да заспа.Преди време гледах едно филмче по Дискавъри чанъл за Оймякон- Камчатка.Един циркаджия от канала прави филм за най-студеното населено место на планетата.Отишъл с едни горетекси,едни шушляци,едни дигитални термометри,че на всичкото отгоре вегетарианец-природозащитник.Веднага едни аборигени му рестартираха харда,облякоха го и го обуха с кожи и вълни,научиха го да яде месо че да оцелее.Дигиталните му сахати брадясаха веднага,шушляците му изчезнаха в печката и даже го научиха да ползва....външната тоалетна.За всяка географска ширина има специфики,но не е лошо да се гледа местното население.Аз не виждам нищо по добро от плетените вълнени чорапи плюс хубави кожени обувки.За тялото памучна тениска с плетен вълнен пуловер.Отгоре полушуба(широка) с качулка.Това е емпирично мнение от ловуване.Иначе за темата-предпочитам да нося военни дрехи ,защото са по-логични,функционални и удобни.
                          ПП.Днес ходих в едно магазинче ,откъдето си купих пълен комплект дрехи на Вермахта-втора употрепа за 100-на лева...Е-е няма по-удобно и функционално облекло.Два панталона,риза,елече,шапка,тиранти,колан,шуба с подплата и ...сержантски пагони.Нашите военни дрехи ряпа да ядат.ППП.Имаше и прекрасни австрийски военни пуловери от чиста вълна,но бяха малки размери.Следващата седмица има ново зареждане и пак съм там.
                          МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Фен съм на "военното", но понякога "военно" и "удобно" са взаимно изключващи се понятия. Държа да подчертая САМО "Произведеното в България".
                            1. Раница? Мешка ли, френски "помощи" ИЛИ нещо нашенско "цивилно"? Раница Т***ев, 20 литра, 30 литра, хх-литра... 10 години ТОЧНО нон-стоп носене на 20-литровия модел - няма мерак да се скъса, да се повреди... 10 години всеки Божи ден!!! Цивилното печели.
                            2. Дрехи. Трудно си представям, а и не искам да пробвам да замръкна в планината, зимата, със съвременната БГ-военна наличност. По-добре стар шаячен въшкарник, след което нареждам ххх-текс материите...
                            3. Обувки... Док Мартенса пред Кубинката с малките изключения, когато се гази до колени в ****..
                            4. Посуда... 100 % военна. Грешка няма! Още веднъж: Благодаря на Стефан. Всеки път когато ползвам инвентара го споменавам с добро!
                            5. Храна... Еми не мога да сравня "Свинско със зеле" на склад в артелната със "Говеждо в собствен сос" (внос от Френско) в Била...
                            Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                              ......
                              ПП.Днес ходих в едно магазинче ,откъдето си купих пълен комплект дрехи на Вермахта-втора употрепа за 100-на лева...Е-е няма по-удобно и функционално облекло.Два панталона,риза,елече,шапка,тиранти,колан,шуба с подплата и ...сержантски пагони.Нашите военни дрехи ряпа да ядат.ППП.Имаше и прекрасни австрийски военни пуловери от чиста вълна,но бяха малки размери.Следващата седмица има ново зареждане и пак съм там.
                              Btw къде е това магазинче?

Коментар

Преди време гледах едно филмче по Дискавъри чанъл за Оймякон- Камчатка.Един циркаджия от канала прави филм за най-студеното населено место на планетата. Филма е много хубав ; и сега ми става студено като се сетя какво преживяха тия откачалки. При -50 да спят отвън на палатка. Ако някой по в час с компютрите може да намери това филмче и да го закачи тук с удоволствие бих го гледал пак. ПП. Михов селото не е на п-в Камчатка а навътре в континента.
                                На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X