Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Военната срещу цивилната екипировка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Военната срещу цивилната екипировка

От доста време се забелязва една странна тенденция, че хората предпочитат да си купят военна раница, военни кубинки, военен нож, военна манерка и купища друга екипировка използвана/или неизползвана/ от военните при техни учения, мисии и т.н.

Дали с времето се е насадил един мит, че военната екипировка е по-добра от цивилната такава ?

До: Военната срещу цивилната екипировка

За цената, на която обикновено се продава, наистина е по-добра от съответните китайските ментета. Иначе има много по-добри специализирани решения, но и на други цени... Както се казва: за без пари - толкова
    Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 23-02-10, 17:19.
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Мдам, баш си е така. За качествена стока парите са сериозни (раница от 150 нагоре, обувки от 250 нагоре..)
      Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от diecast Преглед на мнение
        От доста време се забелязва една странна тенденция, че хората предпочитат да си купят военна раница, военни кубинки, военен нож, военна манерка и купища друга екипировка използвана/или неизползвана/ от военните при техни учения, мисии и т.н.

Дали с времето се е насадил един мит, че военната екипировка е по-добра от цивилната такава ?
        По-евтина-да,по-качествена-едва ли. Не е за подценяване факта,че някой се имперсонират като спецназовци...
        Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

За единица пари мисля че си остава по-здрава. Най-малкото понеже често военната се продава за ненормално малко пари. Или поне се продаваше.
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Много по здрави от разни Хилмани и Прохънтър,пробвано.Е вярно доста по тежки но и топли.

Коментар

Колега, сравнявате круши с ябълки. При дрехите, условно да ги наречем за спорт, се търсят други показатели или поне при едни и същи показатели те са с различна относителна тежест - като например удобство и комфорт.

Коментар

Съгласен съм с последното мнение...донякъде. Воюването е занимание на открито, както и планинарството. Работните ми дрехи са военни-български памучен камуфлаж /за без пари са/. Дрехите ми за свободното време са тези, с които ходя в планината /леки, удобни и комфортни/. Ако можех да си го позволя бих работил с "трипластово" облекло. Защо ли? С две думи: Военна /българска/ срещу цивилна екипировка - малко на много.
                Markony RS: "Почнаха вече да ме викат за пътна помощ,заради Диското ,пък аз ходя с Харви-то"

Коментар

Ами аз съм твърдо "за" военните дрехи. Тази зима имах късмета да се сдобия със 3 военни датски зимни якета и едно такова немско. Имаме няколко "маркови" зимни "екстремни" якета за доста пари които си седяха на закачалките цяла зима . Сравнение за цените-няма място даже. А все пак не забравяйте,че ниската цена на военните идва и от факта,че са произведени в огромни бройки.Винаги съм обичал военна екипировка ама след тия якета се убедих съвсем във излишността да давам над 300 лева за яке и да го съдера на някоя къпина. Пък не се и късат тия военните бре. А цената дето ми излязоха-няколко ирландски бири в столичен пъб на мой приятел германец.... и то за 4 якета . Едни мои приятели притежаващи една от фирмите за български "екстремни" дрехи решиха да "откраднат" даже модела на немското за следващата зима защото им хареса визията . Аз лично съм много впечатлен от използваните материали,качеството и в същото време непретенциозния семпъл вид. Изпробвани на -25 със бурен вятър, перфектни! Тези мойте хора производителите на дрехи се впечатлиха от ергономичността също.Наистина за всичко е помислено и за свободни движения. Та аз забравям за "марковите" със напомпани цени (пък и по наще магазини важи май максимата цената по три,че май и повече!).
                  висете отпуснато

Коментар

Само един въпрос. Точно колко време издържаха да дъжд военните дрехи, преди да заприличат на сюнгер и пробвахте ли ги се качите на Черни връх от Драгалево в дъждовно време пеша под лифта? Щото аз съм пробвал с мембранно яке и стигнах горе с леко влажнен от пот полар, въпреки, че изключително силно се потя. Пробвал съм и с импрегнирани памучни якета. На десетата минута плувах в собствен сос.

Коментар

Преди време четох едно обяснение в един сайт относно т.нар. "приети на въоръжение" ножове.
                      Накратко обяснението беше, че официалните приети на въоръжение ножове, обикновено са одобрени от някой чиновник, някъде в някоя канцелария, който си няма представа от истинските нужди на полевите войници. Гледа се предимно цената да е изгодна за бюджета и толкоз.

Та същото обяснение предполагам че е валидно и за останалата екипировка. Да кажат действащите военни или полицаи дали е така.

Коментар

Повечето май подходихме към темата с пезункцията, че става дума за българска военна екипировка или поне използвана в България. Иначе, ако говорим по принцип, то по света има специални части, за чието оборудване можем само да си мечтаем . Освен, ако не го намерим на цената на няколко бири . Далеч съм от мисълта, че примерно финландската армия не разполага с първокласна зимна екипировка... просто с това, което е достатъчно, за да изкачиш комфортно Витоша, там не можеш да оцелееш по-голямата част от годината... Само дето сравнението започва да става малко излишно, защото финландците си ползват яко гортекс за военна екипировка (немците също, та предполагам и датчаните). От друга страна обаче в никакъв случай не бих използвал техни дрехи зимата в планината... те са с бял камуфлаж... По-опасно от това, няма на къде... Същото важи и за обикновения камуфлаж през лятото. Изключително важно за туристическата екипировка са ярките, открояващи се добре сред съответната среда цветове
                        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

По скоро е носталгия но има и доста хубави неща и те не са дрехите. Със старите български маскировъчни униформи от БА при един средно силен дъжд си мокър до костите на десетата минута испитал съм го на собствения си гръб и след това ги износих на работни дрехи. Хубави са канчетата манерките и други подобни прибори навремето за без пари си купих няколко комплекта.
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Е за български не използвам. Баща ми беше военен лекар и съм имал достъп до всички военни дрехи през времето. Не мога да се впечатля особено,освен със здравината на някои екземпляри. На вън армиите са доста добре обурудвани.Не мислете,че датчаните ще пуснат войниците си да измрат от студ.. А на мен военните дрехи ми допадат може би и със минималистичния си вид. Може и да съм предубеден . Пък и говорим за по-голяма универсалност в идеята за военни дрехи,предназначени са да "работят" във всякакви ситуации.Незнам, аз се чувствам добре със немското военно яке и в петъчно излизане на нощен клуб през зимата,и на кратките ни разходки по баирите. Та това е мойта гледна точка.Може би го приемам и като лайфстайл донякъде.То всъщност немското военно яке си е отдавна търсен артикул из цяла Европа,че и у нас и Русия.А датско зимно не бях виждал преди. То си прилича на ескимоско,ама покрито от зелен промазан плат ,и "да"- държи на силен дъжд(изпробвано),никакви проблеми,отвътре плата е нещо като гумиран и е яко импрегниран.Същото важи и за немското-дъжд не пуска,за вятър да не говорим . А "цените" им колко ми бяха "изгодни" не говоря .
                            висете отпуснато

Коментар

въпросът е не само да не пропускат влага отвън, но и да пропускат влага от вътре. Нещо като клапан.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X