Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Новите ми обувки....моля споделете впечатления и мнения!!!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Новите ми обувки....моля споделете впечатления и мнения!!!

    След сменени 3 Haix, всички имат един и същи проблем -от горната си част , се цепят при сгъвката между пръстите и и крака.Ходене около 1.5г. В момента съм с HAIX Black Eagle Safety 40 Mid black, но ги нося рядко, през зимата съм с Crispi и Aigle. Иначе са удобни и комфортни, подметката държи много.
    Пътят е целта.

    Коментар


    • От: Новите ми обувки....моля споделете впечатления и мнения!!!

      Zamberlan - на една година и мазилото за тях .Доволен съм , краката са сухи и топли ,малко ми натежават и са хлъзгат по скалите , но Вибрам подметката явно така се държи ( имам и маратонки с такава подметка ) . Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Zamberlan.JPG
Прегледи:1
Размер:193.4 КБ
ID:5807845

      Коментар


      • От: Новите ми обувки....моля споделете впечатления и мнения!!!

        Предстои ми закупуване на нови обувки за лов и поради факта, че нося 49 номер избора ми на обувки не е много голям. Спрял съм се на Кубинки ADIDAS GSG-9.2 или HAIX .Кой модел е по-добър? Чета много добри отзиви за фирма Haix, но не намирам мнения за кубинките на Адидас. Сегашните ми са на Алпина Хавак и след 1 сезон ползване, мембраните им пропускат всяка капчица роса и не искам пак да правя същата грешка.
        O898595418 - Митко

        Коментар


        • Здравейте, лека полека пролетта идва и трябва да я посрещнем подобаващо. За целта си търся обувки с нисък профил или със среден, дишащи задължително да са с гъвкава, но непробиваема подметка. Да стават за шофиране и преходи в тежки терени. За сега съм си наумил тези - Speedcross J 406545 09 M0 Poseidon/Sky Diver/Sulphur Spring.
          Двоумя се, защото Саломон май не са това, което бяха. Засега съм тествал следните марки Капа, Лото, Хайленд Крийк, Габровски кубинки армейски и полицейски, Каримор, Алипина, Кийн. За съжаление всичките са компромис и ми се ще да взема нещо по-добро в бюджет до 200лв.

          Коментар


          • Вземи си Ла Спортива Бушидо
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

            Коментар


            • BENZBOSS
              BENZBOSS коментира
              Редактиране на коментар
              Много по глоговете не ходя,но виж на Калифорнийски кактус от меките държат

            • Владо М
              Владо М коментира
              Редактиране на коментар
              Глогът има шипове по 2-3мм фи и са твърда дървесина. Тези кактуси едва ли са мяра...

            • BENZBOSS
              BENZBOSS коментира
              Редактиране на коментар
              Явно Калифорнийски злобен кактус не си настъпвал

          • Аз съм решил да си избера нещо от декатлонските евтинии, пък колкото изкара. Имам едни ниски от там, изкараха 3-4 години съботно-неделно
            Всеки трети е шести

            Коментар


            • Владо М
              Владо М коментира
              Редактиране на коментар
              Разширява се естествената кожа при третиране с мазнини. Синтетиката не се разширява, а се пука. Така че, ако е кожа, пробвай с обезмаслител от "Кауфланд" и после малко гореща вода и ще има ефект.

            • Самодържец
              Самодържец коментира
              Редактиране на коментар
              Разшиха, а не разшириха конците нещо се прецакаха

            • Владо М
              Владо М коментира
              Редактиране на коментар
              Един обущар ще ги дупне за 5 лв. и стават като нови, ако кожата е здрава.

          • Първоначално публикуван от _kalata_ Преглед на мнение
            От: Новите ми обувки....моля споделете впечатления и мнения!!!

            [ATTACH=CONFIG]894983[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]894984[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]894985[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]894986[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]894987[/ATTACH]

            Айде две приказки и за тез кубинки, дето английският Дядо Мраз ( Бай Ибей ) ми донесе малко предколедно.
            Обущата са с марка YDS и са сделани в туркий ( макар никъде да го няма написано по етикетите ). Моделът е falcon desert. Направени са по поръчка на армията на кралицата за пустинна употреба ( че и номер на поръчката си имат ).
            Примерно ревю от нета ( с по-хубави снимки от моите ) http://www.combatandsurvival.com/pro...es-patrol-boot
            И малко лични впечетления ( от няколко носения ) - много стабилна изработка, подметката е от доста по-твърд каучук в сравнение с кубинките, които съм носил до момента, доста стегната "кройка" и определено не зимна кубинка ( то това е очевадно де ).
            Кожата по спецификации е 1,8-2мм и е основно по долната част на обувката и покрай халките на връзките. Езикът е цяло парче с подплатата. Подметката е доста "дървена", но има неочаквано добро сцепление. Предполагам при по-сериозна употреба това ще бъде и слабото място ( сигурно ще се сцепи на свивката на пръстите... но поживьом-увидим ).
            Бомбето седи твърдо, но не толкова твърдо като метално или композитно... предполагам е пластмасово и пази колкото да не се намачка кожата.
            За да се обуят/събуят без много псувни трябва да се отпуснат връзките до най-долния ред дупки. Ако се натегнат връзките, обувките се чувстват точно като ски-обувки - плътно пристегнали стъпалото и глезена и движение на глезена само в една равнина, като предполагам това произлиза от предвидената им употреба - по камънака в пустинята.
            Никъде не пише да имат някаква мембрана или да се водонепроницаеми, което директно ги прави неподходящи за мокро и студено време. Даже при сегашните условия ( умерен студ и сухо ) се усещат студени с нормален чорап.
            Като заключение бих казал, че за момента този YDS ми изглежда като една чудесна 3-сезонна ( с превес на сухото време ) кубинка на доста приемлива цена.
            Такаа, 5 години по-късно мога спокойно да кажа, че въпросните обувки си заслужават всеки похарчен лев! Нося ги в града почти всеки ден от Ноември до към края на Март, а 2020 и 2021 започнах да правя по 6км пеша всеки ден. или грубо над 1500км само за последните 2 години.. градско. Отделно и разходки по планините. Пиша сега, понеже тия дни най-накрая ме "предадоха" - сцепи се кожата на сгъвката. За 5те години абсолютно никакви грижи не съм полагал за тях. Единствените "проблеми" са били скъсани връзки (оригиналните връзки изглеждат като да са памучни, много удобни за натягане, но и лесно се износват) и скъсан шев на една от страничните ленти ( чисто декоративан "проблем" ). Подметките имат още доволно грайфер и обратно на първоначалните ми очаквания - нямат дори наченки на цепене. Обикновено ги ползвам с чорап тип работен и дори и чорапите да започнат да смърдят (на всеки се случва ) обувките сами по себе си никога не са имали/задържали миризма. Още веднъж мога само да ги препоръчам на всеки, който търси здрави, удобни и относително евтини обувки за планина/града през сухата част на годината. След малко ще метна и някоя друга снимка.

            Коментар








            • Между другото нямам идея как са го постигнали, но няма и следа от разлепяне на подметката от кожата на мястото на сгъвката. По подплатата също липсват обичайните следи от употреба (износнване на задната част от обуване/събуване).

              Коментар


              • ИВАН НЕДОКЛАНОВ
                ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
                Редактиране на коментар
                Страшно много приличат на едни обувки ,които купи преди 10-а години за работни. Препоръча ми ги продавача в един магазин за работно облекло в Хасково, тогава работех там. Той каза , че ловците много ги купували . Повярвах му и не съжалявам грама. Спуках ги от ходене, аз съм геодезист . Почнаха да пропускат вода, след като в Казахстан ги надрах яко в едни трънаци, в продължение на 4-5 месеца и последно , преди година , нагазих в една нафта , подметката почна да се разпада, но все още стават за носен.

                https://safetywork.bg/%D1%80%D0%B0%D...0-01/SPIDER-02

              • Никола
                Никола коментира
                Редактиране на коментар
                Ванка, някой ден може да пробваш и братчето им, знаеш ми габаритите и килограмите, 4та година карат. Много доволен от тая румънска марка, а да аз като ги купувах бяха 99,99 ся 150, ама инфлация ко да прайш.
                https://stenso.net/produkt/kubinki/1...a-02-fo-wr-src

            • Първоначално публикуван от _kalata_ Преглед на мнение
              От: Новите ми обувки....моля споделете впечатления и мнения!!!

              [ATTACH=CONFIG]947434[/ATTACH]

              От няколко дена разтъпквам едни ALTBERG Defender Combat.
              На кратко за тях - модел за роял арми, изцяло кожен, без хай-тек мембрани, подметка вибрам.
              На фона на HAIX-а ( който се явява алтернатива на въпросния алтберг ), тези кубинки изглеждат доста невзрачни. За момента съм с доста разнопосочни впечетления - откъм комфорт още не мога нищо кой знае какво да кажа, понеже не съм ги "разчупил".. но нещата изглеждат обещаващо.
              Изработката видимо е на ниво, вложените материали - също, но всякаш една идея по-малко внимание в детайлите спрямо хайкса.
              Подметката ( продукт на вибрам ) обаче въобще не е подходяща за градска среда - пързаля на мокро... всякаш е една идея по-твърд каучук от необходимото. Тепърва предстои да ги тествам на хубав офроуд и в по-тежки атмосферни условия.
              И естествено, като всяка друга поръчка за роял арми, цветът е лайнян...
              Така и така съм възкрасил темата, да хвана да ъпдетйна и за тези чепици - най-големият недостатък - подметката е от материал, който асфалтът го яде за закуска! Предполагам 200-300 км по асфалт и ще стигнат до чорап. Като се абстрахирам от това, в естествената си среда (кал и сняг) обувките са превъзходни! За качеството на изработката и материалите няма за какво да се заяда. Газене във вода и кал до глезена - никакъв проблем... никога не са пропускали. Колко да са топли се регулира с чорап. Сами по себе си нямат особена подплата и с тънък чорап спокойно може и лятото да се носят ако ще се гази кал. С хубав мерино чорап пък няма никакви проблеми и на -10 в снежната планина. Сцеплението им сред природата е перфектно. Никога не съм имал усещане, че ще "тръгнат".. нито на сняг, нито на кал. След като се разчупят стават изключително удобни. Препоръчвам на всеки търсещ висока обувка за разходки из природата на снежно, кално и мокро.

              Коментар


              • Между другото, ако има някой да носи 36-43 номер и да търси качествени зимни обувки на почти за без пари* да драсне ЛС... просто продавачът не знае какво продава, а ако публикувам директно линка цената веднага ще бъде коригирана.

                *за качеството

                Коментар

                Активност за темата

                Свий

                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                Зареждам...
                X