От: Стартово зарядно
Та кое е общото между стартовото и зарядното, че името на темата е "Стартово зарядно" ?
Та кое е общото между стартовото и зарядното, че името на темата е "Стартово зарядно" ?
Просто аз го разбирам така за 'идеалното устройство - да може да даде много по-силен ток от нормалното зарядно за стартовия режим...
И защото видях такова в действие, ама то си бе тъпичко стартово зарядно де
Според мен изделието би излязло около 150-200лв...
Ако те интересува наличието тук в магазина и евентуално цена ще ми трябва да ми кажеш модела му и кой е производителят. Ако ти хареса цената пък може и следващия път да ти го и донеса с колата.
Ще видя още веднъж марката на немското стартово зарядно, но знаейки кой човек ми го даде за ползване, едва ли го е купувал за повече от 10лв, и едва ли се произвежда вече 
А знаеш, че импулсното захранване пести много от тегло и обем заради повишената честота, на която работи трансформатора (много по-малко намотки и т.н.)
ОБД няма да ми требе - то захранването трябва да се държи максимално близко до държането на акумулатор (макар и слабичък
)...
)... Ама май бе над 600А стартов ток
И да - можеше да се ползва за електрожен, но основната му функция бе заряд на акумулатори и старт... Изправянето и регулировката май бе с тиристори, ама те бяха с такива въжета на електродите, че можеше да се тегли ТИР с тях
Иначе маломощното управление бе изпълнено по класическа транзисторна схема - с КТ315

Но разбира се няма да е в размер на 'постоянен такъв голям ток'...

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар