Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Грози ни земетресение като китайското!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Грози ни земетресение като китайското!

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
    Отговора,колега е прост-всичко това го позволяваме,аз,ти и всички останали хора който търпи ме това положение.Всеки народ си заслужава управниците,не изключвам себе си.Просто свикнах ме да се оправдава ме за всичко с другите.Примера с пожара исках да покажа че когато нормални хора се обединят около една цел,нещата се получават ,а не колко големи герой сме пред компютъра.
    За това че го позволяваме самите ни е си прав. Един приятел за подобни неща казваше : "Ами много е просто- отиваш до урната и си пускаш гласчето , иначе няма да стане . Пък и това е демократично , като в белите държави" . Да , ама ние не сме бяла държава . Представи си , че аз и ти сме в комбина и решаваме да създадем ДВЕ партии. За пред хората си избождаме очите. На едните избори разочарованите при теб , на другите - при мен . А келепира е ВСЕ У НАС ! . Затова и "бившето" БКП нарои толкова партии. Погледни сегашните "лидери" и ще видиш , че всички са креатури на ДС - шестаци , петаци и тям подобни. Включително синдикати , правозащитни организации и какво ли не . Тотален контрол ! Нито една партия в последните години не се родила от самия народ. Огромен разиграващ се театър на гротестката . За който и да гласуваш демократично , все далаверата е в едни и същи ръце - бивши комунисти , настоящи капиталисти. Затова съм песимист към политическата система у нас. Няма изход , няма мърдане.Монопола е пълен .
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Мотая се аз като муха без глава из форума и чета тук-таме каквото ми попадне ... и така дойдох до темата за предстоящите земетресения в България и неподготвенността на всички.

Едно от нещата които забелязах че демокрацията донесе в България е този безмислен страх с който аз се боря тук от години - и аз установих че това е най-ужасното нещо на демократичното общество, че всеки може да излезе и да започне да плаши народа наляво и надясно ... и интересното е че все се намяра някои авторитет да излезе пред телевизията и да започне да чертае мрачни картини - то било за земетресения, то било за личното ти здваре, то било за наводнения, то било за озоновата дупка ... и сто хиляди други неща.

Просто ужас - в един ден можеш да бъдеш предупреден и запитан (по радио или телевизия) "проведи ли си бюста за бучки? а знаеш ли какво ще ти се случи ако не го провериш?", "видя ли какво изпъпка, ако не те е гнус да погледнеш може би можеш да се спасиш от рак на червата", "а ти знаеш ли че както правитеството го е подкарало седа an полюса ще се разтопи и всички ще се удавим", "а знаеш ли че може би твоето сърце е като бомба със закъснител - всеки момент ще гръмне, най-добре ела да те проверим". Истерията е невероятна, а и ако прибавим факта че Холивоод ни покажа вече как може да умрем по абсолютно всеки начин възможен, то истерия която може да се заформи е неистова. И знаете ли какво ме спасява до сега от откачане?: "Мисълта, че съм българка! Че си стоя здраво на земята и че отказвам да спекулирам със бъдещето" или по друг начин казано "За нероден Петко няма да мисля", а каквото трябва да се случи то ще се случи и със моето мислене и без него. Аз ще вярвам в доброто, а ако дойде лошото то ще разрешавам проблема на място. Разбирам какво Венци иска да каже, че е необходимо да сме подготвенни, но за съжаление не може да сме подготвенини за всичко в този живот.

Просто трябва да правим най доброто което можем във всеки един момент!
      Ти си това,на което се правиш, затова внимавай на какво се правиш! (Кърт Вонегът)

Коментар

Едно от най-важните качества на човека е способността му да мисли за бъдещето и да се интересува от него... Това качество у хората би следвало да е силно приложимо там където се управлява. Защото управниците трябва да гледат преди всичко какво и как би се случило в бъдещето... при разни сценарии, хипотетични или реалистични опасности... Да не се интересуваме и загърбваме възможните опасности пред нас е най-лесното поведение..., което за дълбока жалост е силно залегнало у голяма част от хората включително и тези, които са призвани да управляват... Всъщност човечеството тепърва ще бъде изправяно пред възможността за цялостното му унищожение...

Това да не се интересуваме от бъдещето и да работим по възможностите за гарантирането му на мен лично ми се вижда крайно неподходящо за същества, които са разумни... Заклинанията че нищо лошо няма да ни се случи не винаги помагат... А и въобще не съм останал с впечатление че хората мислещи за своето бъдеще са по-угрижени или по-песимисти..., даже обратното... Но всеки знае най-добре за себе си..., както казва народа някой ден "видовден"... Тогава ще стане ясно кой бил крив кой прав...
        VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
          Едно от най-важните качества на човека е способността му да мисли за бъдещето и да се интересува от него... Това качество у хората би следвало да е силно приложимо там където се управлява. Защото управниците трябва да гледат преди всичко какво и как би се случило в бъдещето... при разни сценарии, хипотетични или реалистични опасности... Да не се интересуваме и загърбваме възможните опасности пред нас е най-лесното поведение..., което за дълбока жалост е силно залегнало у голяма част от хората включително и тези, които са призвани да управляват... Всъщност човечеството тепърва ще бъде изправяно пред възможността за цялостното му унищожение...

Това да не се интересуваме от бъдещето и да работим по възможностите за гарантирането му на мен лично ми се вижда крайно неподходящо за същества, които са разумни... Заклинанията че нищо лошо няма да ни се случи не винаги помагат... А и въобще не съм останал с впечатление че хората мислещи за своето бъдеще са по-угрижени или по-песимисти..., даже обратното... Но всеки знае най-добре за себе си..., както казва народа някой ден "видовден"... Тогава ще стане ясно кой бил крив кой прав...
          Народа е много прав винаги има Видов ден.Не може да правиш срамни неща.Трябва да имаш малко морал.
          К мирной жизни не пригоден.
          Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение

Венци,

Аз мисля ние говорим за сxодни неща. Аз не съм против подготовката на правителствата, които са винаги … ама абсолютно винаги са неподготвени за големи бедствия, защо просто природата е невероятно силна а ние сме едни малки прашинки дето се веем (абе някои от нас са доста големи прашинки килограмово, но не можем да се сравняваме със силата на природатa … понякога тя просто идва И ни помита) за тези екстримни моменти ми е думата, че не мога да ги мисля И да се притеснявам.

И да дам един пример в много близкото бъдеща покрай мен. Във Викторя тук имаше ужасни пожари миналато лято. Умряха към 200 души. Това е просто ужасно в наше време, когато могат да те проследят от сателит къде си във всяка една секунда И твоя мобифон ти показва къде си в пространството. И защо мислиш умряха тези хора? Защото тук има policy “Или да напуснеш рано къщата си или да останеш И да я поливаш с вода И да я пазиш" … И като видиш че не можеш да я опазиш си заминал … защото няма къде да отидеш. Аборигените през хилядите години през които са преживяли в Австралия се спасяват от пожари като изкопърват дупки, зариват се там И чакат пожара да премине. Нашите управници обаче вместо да включат задължителното построявана на бункер във всяка нова къща в гората оставиха сума ти напрод да изгори. Та когато аз казвам, че моята философия е да “правя най доброто което мога във всеки един момент” означава, че аз ако реша да живея в район с повишена опасност от пожари няма да чакам правителството да ми каже как да оцелея. Аз искам те да са подготвенни да защитят живота ми, но от друга страна аз ще се подготвя също. И аз очаквам от тяx да направят най доброто, но за съжаление във такива организации, като правителсва на държави процесите са невероятно бавни И тромави. Така че натиск в правилната посока им трябва, но постоянните прогнози по телевизия или радио, които те държат в постоянно напрежение не смятам че са полезни за здравето на обществото като цяло.

И това е моето скромно прашинчесто мнение по глобалния въпрос на оцеляването на човечеството: Ако всеки прави най-доброто което му е по възможностите, но моля отбележете, че това не е най-дброто дето му е най-удобно в момента (и във всеки включвам и политиците), то нещата няма как да вървят освен нагоре и напред :-)
            Ти си това,на което се правиш, затова внимавай на какво се правиш! (Кърт Вонегът)

Коментар

Земетресение все някога ще има и е добре поне малко да имаме хабер как да реагираме, как да се подготвим, НЗ и т.д. Но защо ми се струва , че сега, когато хората най-малко отделят пари за застраховки, някой застрахователи на драго сърце биха платили на професори да разпалят темата, че и да се въведат задължителни застраховки за земетръс. Май се опитват да позакърпят бизнес плана на гърба на поизплашено население. Венци е прав , че трябва да се прави нещо по въпроса за подготовка, но подготовка по какво. Не бихме могли да се подготвим за всичко, което ни чака в живита - не сме богове. Нека всеки сам преценява къде би бил най-полезен на обществото и да се готви и става по-добър в своята сфера. Не всички можем да боравим с рации, не всички имаме джипове, оръжия, медицински познания, а няма и нужда. Може би координирането и организирането на можещи хора от различни сфери е най-доброто , което може да се направи, ама айде да не е само срещу земетресение. Има и други кризисни ситуации. А иначе пак си мисля за застрахователите и тяхната нужда от пари, ама и аз имам нужда
              подаръци за мъже от FACOM
              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Миналата вечер полюшна в тук (град Ловеч),та помня и преди около 3-4 години същата история ....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X