Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Кварталче" затворен тип с повишена автономност.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
    Творението е дело на няколко младежа бивши и настоящи наемници в нато, които покрай усвояването на едни милиони от големи инфраструктурни проекти са решили да пуснат и един часпром и ако някой и друг балък се закачи, кой ти ги дава едни парици отгоре
    А защо "балък"?? Идеята ми се вижда съвсем сносна и оригинална. Със сигурност има такива хора, които искат да имат нещо подобно. Мотивите им са най различни- къде реални и оправдани, къде фантасмагории. Но факт е, че ги има. От друга страна защо да няма хора / фирми, които да да осъществят тези идеи, разбира се срещу заплащане?
    Примерно аз ако искам такова съорaжение, съм убеден, че не мога да си го построя сам. Друг е въпроса дали ще мога да си го позволя финансово друг да ми го построи. Но има хора, които могат.
    Спрете Земята, искам да сляза!

    Коментар


    • BatGeorgeone
      BatGeorgeone коментира
      Редактиране на коментар
      Според мен балък е всеки човек с ампутирано собствено критично мислене и неспособност да отсее маркетингови гимнастики и накрая да плати скъпо и прескъпо за нещо, което дори не е бутиково.

      Бутиково е да си направиш бункер, който и да истински и да НЕ можеш с двеста-триста лева почерпка да намериш строителите и да ти разкажат в детайли как може да преодолееш тия бункерски защити.

  • Бункери - мункери , май наистина сме станали богата нация , щом мислим де, да си крием имането Аз вкъщи не заключвам , ама пустъо никой не влиза и мотики и търмъци си стоят както ги оставя , а брадвата да не говоря
    Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
    За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

    A1+

    Коментар


    • Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
      ...ама пустъо никой не влиза и мотики и търмъци си стоят както ги оставя , а брадвата да не говоря
      Явно нямате пункт за старо желязо наблизо.

      Аз и друг път съм писал - виждал съм чернокрак да троши с чук изхвърлен бетонов капак на шахта, за да му вземе арматурата. Не знам дали в него има желязо колкото за една мотика, ама май по-скоро не.

      Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

      Коментар


      • ИВАН НЕДОКЛАНОВ
        ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
        Редактиране на коментар
        Прав си . Селото не е на някакъв път. пътя е отбивка , на отбивката и свършва в селото. Местна легенда казва , че преди време имало някакви набези. Изчезнали медните тави и котли на няколко къши. В един ден ловната дружинка случайно срещнала групичка недоброжелатели под моста , който е единствения вход за селото и от тогава нещата са спокойни

      • Asen Kushlev
        Asen Kushlev коментира
        Редактиране на коментар
        Като взех да стягам къщата на село имах опасения, че си има талибани. Докато не отидох да изхвърлям едни боклуци в контейнера за строителни отпадъци. Бях в шок, сигурно едно 50-100 кила желязо имаше в него, разни боклуци. Аз с ремарке със скрап от двора, ще го карам към града на вторични, и отгоре строителни отпадъци. Хвана ме срам от един дедо, режеше дървата си пред тях, иначе щях да допълня ремаркето. Явно липсата на пункт наблизо си казва думата, пък и те сега по село братята модерни, телефончета разнасят, нагласили се дрешки, гелосани едни.

      • sparkybg
        sparkybg коментира
        Редактиране на коментар
        Много зависи къде е. Аз понеже съм близо до небезизвестния квартал "Факултета" от 40 години насам - има ги всякакви. От такива, които освен по сините им венци по нищо не можеш да познаеш че са мангусти, до абсолютни мизерници. Но в сравнение с картинки по време на пандемията, които видях в Сливен и Ямбол, даже мизерниците във Факултета са си бели хора.

        Та, относително е. Относително е и колко гьостерици са яли последно и преди колко време. Из села из провинцията като си намерят майстора се кротват за известно време, стига да не са преобладаващата част от народонаселението.

        Като вдигаха гаражните клетки изхвърлих сигурно към 100-ина кила желязо, включително торсиони и пружини и някакво количество алуминий под формата 2-3 радиатора. Изчезнаха за няма и половин час.

    • Първоначално публикуван от Urko Преглед на мнение

      А защо "балък"?? Идеята ми се вижда съвсем сносна и оригинална.
      ...
      ...
      Всъщност си абсолютно прав. Убеден съм, че има хора с възможности, но без елементарна подготовка, които ще решат, че подобна инвестиция ще им даде желаната сигурност. Ей така, ако може без да се напрягаме, да си купим готово решение.
      Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

      Коментар


      • Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
        Според мен балък е всеки човек с ампутирано собствено критично мислене и неспособност да отсее маркетингови гимнастики и накрая да плати скъпо и прескъпо за нещо, което дори не е бутиково.Бутиково е да си направиш бункер, който и да истински и да НЕ можеш с двеста-триста лева почерпка да намериш строителите и да ти разкажат в детайли как може да преодолееш тия бункерски защити.
        Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
        Всъщност си абсолютно прав. Убеден съм, че има хора с възможности, но без елементарна подготовка, които ще решат, че подобна инвестиция ще им даде желаната сигурност. Ей така, ако може без да се напрягаме, да си купим готово решение.
        Аз наистина не мога да си представя как сам човек би могъл да си направи бункер - подчертавам бункер, а не скривалище?! Колкото и да си сръчени и да владееш всички строителни техники, чалъми и т.н. нямам идея как ще си осигуриш багер, булдозер, самосвал, бетонпомпа, кран, генератор, резервоари и т.н. и т.н. Да ги управляваш, да ги наемеш, да се пренесе голямо количество матерял и това всичко да стане скришно от хорските очи.

        Ако си някоя ВИП персона или човек, който трябва да се скрие, има ценности за криене, не само скрит в съоражението но и скрит като локация- разбирам опасенията за това, че строителните работници могат да те компрометират срещу почерпка и подкуп. Но за обикновен човек не виждам това какво значение има. Далеч съм от мисълта това да става публично достояние и да се афишира на всеослушание за него. Но кой ще търси един обикновен човек, който няма от кого и за какво да се крие.
        Аз бункера го разглеждам като убежище в случай на война, природно бедствие, катаклизъм, размирици. Е в тая напечена ситуация кой ще се сети да ходи да търси, ако въобще намери, някакви неизвестни работници, да ги подкупва за да му кажат, че еди кой си, има еди къде си бункер. И то при условие, че питащият изрично, знае, че въпросният човек има бункер. А ако бункера е добре направен, то интересуващият се е един от многото външни врагове или фактори, от които се предполага, че бункера би трябвало да ни защитава така или иначе.
        Спрете Земята, искам да сляза!

        Коментар


        • BatGeorgeone
          BatGeorgeone коментира
          Редактиране на коментар
          Ще ти дам насоки, ти сам може да се дообразоваш ако ти е интересно - копа се на ръка, пръстта в чували и после в баничарка или комби, суха бетонна смес + фибри + добавки за бетон + бетонарка на ток под земята, желязото е модулно или с винтови връзки или със заварка, всички неща от хидро изолации, до термо и шумо-изолации, кофражи и т.н. ги има в размери/материали/формати за носене с една ръка.

          Живея на място където, подобно на родината никак не всички строежи за законни, уповестени, контр лирани и изпълнявани по надлежния ред.

      • Я си признайте колко от вас имат излишни " тактически" играчки Ей тъй за кеф Ми някой му кеф иска си бункер , те ти бункер, па ако ще и гъби да гледа в него : )
        Последно редактирано от ИВАН НЕДОКЛАНОВ; 26-02-24, 07:46.
        Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
        За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

        A1+

        Коментар


        • Абе тъкмо като построиш бункера, ще се сетиш, че ти трябват и поне една, две картечници за защита. А после и оръдия, за контра-батарейна борба да защитават картечниците,и ПВО да защитава оръдията и армия, за да оперира с въоръжението, и работническа класа,за да я храни и тайни служби, за да я държат класата в подчинение...

          Коментар


          • С повечко пари всичко става . Докато има балъци ще има и кой да ги скубе . https://www.dnevnik.bg/sviat/2023/01...a_vodi_do_bum/
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X