Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Кварталче" затворен тип с повишена автономност.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: "Кварталче" затворен тип с повишена автономност.

Първоначално публикуван от paksss Преглед на мнение
    Абе не иска, ама виж у селската тепавица, как всеки ръси предварително у тех да го не фанат, чергити с кой квото има - прах, лимонтозу, стрити тули, евемти и екологичното.
    Те на еко продукцията от баби на село на мляко утриняска издоено от кравата (което е канцерогенно, ама нейсе) се блъска вода и кво ли не за да преебем гражданята и да и земем кинтитье, па ти за една тепавица ))

МА да се върнем на затвореното село. Умрем Упи ели па Касарьот да ме светнат като как са автономни на пет декара.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
      ветеринар всеки става за по-малко от година. .
      Алах акбар, копеле. Верно ли бе? То и лекарите така.

Верно ся у бегето дофторите са като инженерите - ташакус максимус, ама се пак, нали, един вид.
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

За 5-те декара - проверете дядовците ви как са си купували нивите и къде и защо, и рЕзко ше забравите за автономност на 5декара без търговия
        Също най-адреналиновата информация ще ви стане прогнозата за времето.
        байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
        Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
        Суперспам - спама на суперите

Коментар

Явно никой от мераклиите за подобен "кибуц" не е живял достатъчно дълго във военна база. Щото аз това си го представям точно същото в облагороден вид. И колкото по-малко е, толкова по-рано нещата ще тръгнат на зле с междуличностните отношения. За сравнение мога да кажа, че след 8 месеца прекарани със 1500 човека, накрая познавах почти всички по име и фамилия. С тези (около 300 човека), с които контактувах ежедневно, накрая вече нямаше и какво да се излъжем. Бяхме си писнали, знаехме си простотиите и разговорите (извън служебните) се заключаваха в "Здрасти!", "К'во ста'а..." и "Чао!". И това между хора, събрани от четирите краища на света, дето по принцип има много за какво да се говори. Хайде представи си Пешо, Гошо, Атанас и аз, събрани в едно село за цял живот. Айде нема нужда, на втората година (в оптимистичен вариант) няма да можем да се гледаме. После жените (освен ако кибуца не е само за нежни мъже)... И тях ли ще ги подберете така, че да се прехласват една по друга и да не се скарат ни веднъж? Ами децата? И какво, ако някой го стегне капата от прекалено много сигурност и реши да продаде къщата? Другите ще му забранят или ще му я изкупят или ще одобрят евентуален купувач? Съжителство в подобен вариант е възможно САМО И ЕДИНСТВЕНО чрез въвеждане на железен ред и еднолична диктатура, подобна на казармената. На доброволни начала, колкото и романтично да изглежда в началото, на всеки ще му писне и ще изяви желание да скъса синджира.
          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
          Неизвестен мъдрец

Коментар

За груповите работи: Няма начин да делиш нещо с хора и те да са доволни продължително време. Някой по-горе го е казал: диктатура или религия ... а може и "трева" да садите заедно, но рано или късно някой ще вземе да продава ... Единствен работещ вариант е "оправяй се сам".
            Автономност: Харесва ми идеята, но в разумни граници. Ток, вода и топло - да, ама далеч не е само това.
            Преди 5-6 години и аз исках да си замъкна семейството в пушинака (на 25км от центъра, с градски автобус се стига) ама не пожелаха. Сега оценявам, че са били прави.
            Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
              Алах акбар, копеле. Верно ли бе? То и лекарите така.

Верно ся у бегето дофторите са като инженерите - ташакус максимус, ама се пак, нали, един вид.
              За различни неща си говорим, ама хайде - ти си отгоре халал да ти е.
              Ако не свършва добре, значи не е свършило!
              0888 315 794
              LZ1UPI
              A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                ...Съжителство в подобен вариант е възможно САМО И ЕДИНСТВЕНО чрез въвеждане на железен ред и еднолична диктатура, подобна на казармената. На доброволни начала, колкото и романтично да изглежда в началото, на всеки ще му писне и ще изяви желание да скъса синджира.
                Аз пак да напомня че градове и села има от няколко хиляди години и късащите синджира с много малко изключения го късат в посока по-голямо селище.

Никой не е казал нещото да е затворено като военно поделение от 80-те години или автономно като Северна Корея. В условието най-горе пише "повишена автономност". Колко точно ще е повишена - въпрос на предстоящо обсъждане. Лично аз нямам против да живея на село, ама да не ми спира водата всяка събота лятно време или токът като падне сняг. Или да няма автобус от София след 19:00. Всичко това са аспекти на автономията.

Коментар

Градове и села на 5 дка? Заградени със дувари, кльонове, хеско или каквото се сетиш? Със нарочно подбрани съселяни?
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Е престарахте се уекинко.
                    Става дума за нормален "компаунд" или ако предпочитате "махала" която може да е относително автономна за определен период от време. Колко голям- амии...... и това предстои да се уточни. Не говорим за напълно откъсване от мира сего- сиреч отчита се че трябва да се ходи на работа , децата на училище, и прочие. Да- няма да е удобно за хора без собствен транспорт- определено. Но и не мисля че ми е това таргет групата.
                    Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                    No man left's behind !!!!

Коментар

• От: "Кварталче" затворен тип с повишена автономност.

Градове и села на 5 дка? Заградени със дувари, кльонове, хеско или каквото се сетиш? Със нарочно подбрани съселяни?
                      Ако щеш ми вярвай, ама всяко село в България си има легенда как точно така е започнало. После - според късмета.

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                      няма да е удобно за хора без собствен транспорт- определено.
                      Не бъди уверен.
                      Ако децата ще ходят на училище, на четвъртата поред къща ще възникне един 7-8-местен дръгел с който някой по-слабо ангажиран от кибуца да разнася подрастващите по учебните заведения. Към него бързо ще се присламчат хората, които ходят на работа, но поради особеностите на навиците си избягват да шофират следобяд.

Коментар

Ми ако искаш да правиш комплекс от затворен тип, не е нещо кой знае какво. Като пътуваш по Тракия отляво срещу Нови Хан нали има едно такова творение насред нищото. Май от десетина години поне седи необитавано или поне не личи.... Сигурно ще е доста евтино да се купи и дообурудва в посока автономност.
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Това за "трянспорта" и аз съм го мислел. Както и за наличието на повечето "екстри" от типа на фитнес, басеин и прочие шукарии.

Коментар

Сигурно ще е доста евтино да се купи
                            То ако беше евтино да се купи, нямаше да седи празно. То е остатък от "строителния бум". Прочее, ако мисля за същото, за малко да се заселя аз там. Не е напълно необитаемо и предложеният наем беше смислен.

Коментар

Ми ако искаш да правиш комплекс от затворен тип, не е нещо кой знае какво. Като пътуваш по Тракия отляво срещу Нови Хан нали има едно такова творение насред нищото. Май от десетина години поне седи необитавано или поне не личи.... Сигурно ще е доста евтино да се купи и дообурудва в посока автономност.
                              Не искам комплексче от сгради тип жилищен комплекс , а просто групирани къщи с дворове. Преместването от една кутийка в термитника в друга в друг термитник не е алтернатива. Отделно за постигането на енергийна ефективност къщите са доста по благоприятен вариант от термитниците.

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                                за постигането на енергийна ефективност къщите са доста по благоприятен вариант от термитниците.
                                Тука фундаментално бъркаш, но да речем че термитниците не са приемливи по други причини.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X