Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Кварталче" затворен тип с повишена автономност.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: "Кварталче" затворен тип с повишена автономност.

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
    Нещо бъркаш понятията "отворено/затворено" ...
    Ти би ли ни ги обяснил? Айде, дъртите ще ни излъжеш някак си, но как ще убедиш някой млад човек, когато си води гадже, напр.? Много е тъпо, преживял съм го.
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Я да видим какво още трябва да има в едно такова "селце"??? Абонат съм за темата .
      Ако не свършва добре, значи не е свършило!
      0888 315 794
      LZ1UPI
      A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
        На 500 квадрата двор, от които минимум 200 са застроени не можеш особено да се разгърнеш.
        Ти и на 5 декара не можеш да се разгърнеш. Щото то земеделието си е наука, не е като писането по форумите. Даже си има латинско название - агрономия
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
          Ти и на 5 декара не можеш да се разгърнеш. Щото то земеделието си е наука, не е като писането по форумите. Даже си има латинско название - агрономия
          На 5 декара мога да бъда изцяло автономен със сигурност (през ръцете ми са минали поне 20 проекта, един от които е мой личен). Тва, че земеделието е наука някои тука го знаем отлично, тъй че сарказма - пред огледалото.
          Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
            На 5 декара мога да бъда изцяло автономен със сигурност (през ръцете ми са минали поне 20 проекта, един от които е мой личен). Тва, че земеделието е наука някои тука го знаем отлично, тъй че сарказма - пред огледалото.
            Екскюз ми, ама изцяло автономен в 21 век не можеш да си дори на 5 000 декара. За което и говорим в темата.
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Екскюз ми, ама изцяло автономен в 21 век не можеш да си дори на 5 000 декара. За което и говорим в темата.
              Ако говорим за земеделие, съвсем спокойно може да си изцяло автономен на 5 декара и успешно да изхранваш 4 членно семейство пълноценно. И то не само в 21-ви век, но сега със сигурност доста по-лесно отколкото предишните векове .
              0888 315 794
              LZ1UPI
              A1 (Rh+)

Коментар

Изцяло автономен на 100% и независим от никой, мое да си само на метър на два, и още два под земята.
                Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                  Ако говорим за земеделие, съвсем спокойно може да си изцяло автономен на 5 декара и успешно да изхранваш 4 членно семейство пълноценно. И то не само в 21-ви век, но сега със сигурност доста по-лесно отколкото предишните векове .
                  И като как?
                  Гориво от къде? Ми ремонт на трактора?
                  Или ше е на конь?
                  Ми лошо нема, ама ветеринар за добитъкот? Ми ковач за подковите?

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                    Я да видим какво още трябва да има в едно такова "селце"??? Абонат съм за темата .
                    Според мен трябва къщата да се проектира с оптимално разположение за да може да оползотворява слънчевата светлина.Да е предвидено оптимално естествено осветлениие и вентилация.Да се оползвотворява дъждовната вода.Лед осветление на всякъде.Електроуреди с ниско потребление на енергия.Фотоволтаик със система за съхранение на енергията.Хубаво е да се дублира с вятърен генератор.И още много такива хич не евтини работи.

Коментар

Само да попитам, някъде има ли калкулатор, примерно една енергоспестяваща пералня за 1000лв, за колко време/цикла пранета ще си избие парите, в сравнение с една клас А от 300лв?

И дали е наистина екологично, купуването на такава, пълна с какви ли не електронни джаджи, в сравнение с една обикновена?

Коментар

Първоначално публикуван от paksss Преглед на мнение
                        И дали е наистина екологично, купуването на такава, пълна с какви ли не електронни джаджи, в сравнение с една обикновена?
                        Ми не е.
                        Екологичното пране е на тепавицата.

Коментар

Ми не е.
                          Екологичното пране е на тепавицата.
                          Не бре, съвсем сериозно питам.

Коментар

Първоначално публикуван от paksss Преглед на мнение
                            Не бре, съвсем сериозно питам.
                            Ми аз също съвсем сериозно казвам какво мисля.
                            В тепавицата кво има?
                            Дръве и ебентуилмон камънье - екологично е. Ток иска ли? Не иска - дважди по-екологично. Перилни препарати иска ли? НЕ - трижди по екологично.
                            Пералнята лапа ток, има по нея пластмаси, силиций, дрън дрън, производство, парникови газове, курамиянко и как да е екологично? ПА дали е клас А, Бе, Це или Де ...

Коментар

Ми аз също съвсем сериозно казвам какво мисля.
                              В тепавицата кво има?
                              Дръве и ебентуилмон камънье - екологично е. Ток иска ли? Не иска - дважди по-екологично. Перилни препарати иска ли? НЕ - трижди по екологично.
                              Пералнята лапа ток, има по нея пластмаси, силиций, дрън дрън, производство, парникови газове, курамиянко и как да е екологично? ПА дали е клас А, Бе, Це или Де ...

Абе не иска, ама виж у селската тепавица, как всеки ръси предварително у тех да го не фанат, чергити с кой квото има - прах, лимонтозу, стрити тули, евемти и екологичното.

Коментар

Според мен по-важно е да има "съселяни" хирурзи и т.н. лекари, както и нЕколко учЕни . Ковач и ветеринар всеки става за по-малко от година. Тук не гониш майсторство, а ефективност.
                                0888 315 794
                                LZ1UPI
                                A1 (Rh+)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X