Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли хора от вас които са доброволци към общината

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Има ли хора от вас които са доброволци към общината

Първоначално публикуван от ba4odilqn Преглед на мнение
    Коя е вашата община? Защото в Русе преди около 3 или 4 години беше обявено набирането на доброволци. Имаше изпит по физическа подготовка, след това събеседване с комисия и от обявените 60 места се събраха около 45 човека. Купиха доста екипировка включително и водолазна. Няколко месеца след това проведоха и водолазният курс. Със част от спелео-алпийският инвентар 2 поредни години се провеждат учебни спасителни акции в района на пещера Орлова чука. Тази пролет беше и със румънско участие. Тук http://vbox7.com/play:dff67253 има кратко филмче за акцията 2011г. Раздадоха ни летни и зимни дрехи. Имаше също така лекции по долекарска помощ, пожари, наводнения и други бедствия. Вярно е, че има много какво да се доизкусурява , но тепърва колелото започва да се върти. И те така.
    Е сега ще се правим , че не се познаваме ли ?
    Може тогава да е имало такова нещо , ама сега като отида в общиата и портиера (охраната) ме отпраща
    Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
    За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Хич даже не се правя. И ние много добре се знаеме С 2 думи - идват избори и всяка една дейност включително и тази е замръзнала в очакване на нови директиви. Също така си чувал, че царят дава пъдарят не. В конкретният случай не е по- различно. Писах ти на лично с конкретна информация. Знаеш как да ме намериш, стига да искаш и ше ти кажа това което знам. По-здрави ! Между другото скоро може пак да направим акция.
      Последно редактирано от ba4odilqn; 11-01-13, 23:46. Причина: допълнение

Коментар

О! Намеси се величавото откъм кинти "обучение".
        Кой кого, и в какво ще "обучава"?
        Едни лаици в друго, както е прието в европско? Или всеки ще идва с професионалните си умения, за да помогне?

Коментар

Говорех , за познаването на местната администрация , не аз и ти лично
          Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
          За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
            Говорех , за познаването на местната администрация , не аз и ти лично
            Всъщност не разбрах, какво те тревожи? Много вода има да изтече докато местната администрация започне да работи както трябва. Пък и все на някой няма да му ареса

Коментар

Лятото доставих 3 лодки с двигатели за доброволното формирование към СО... на 2 пъти уж щяхме да правим инструктаж как се работи с тях и така и не го направихме... Даже една тубичка с бензин ми остана при тях...
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

A доброволното формирование към СО дали знае за тези лодки?
                Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                0888 315 794
                LZ1UPI
                A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                  Лятото доставих 3 лодки с двигатели за доброволното формирование към СО... на 2 пъти уж щяхме да правим инструктаж как се работи с тях и така и не го направихме... Даже една тубичка с бензин ми остана при тях...
                  За тези ли става въпрос?

"Kолкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме"
                  А+
                  LZ1DRZ

Коментар

Да. Най-много ме притеснява да не забравят да сложат 2Т масло за ИБ двигатели (не за резачки) - първите 10-ина моточаса трябва да се слага в съотношение 1:25, а след това 1:50. Другото важно е да не се палят никога на сухо (извън вода). В тубичката имаше от правилният микс, но за толкова месеци вече е негоден.
                    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Към момента единствената им експлоатация, за която знам, е да позират. Обучение за работа с тях не е провеждано.
                      Много вероятно е аз да съм на едната, тъй като съм записан и като воден спасител. Присъствам ли на пускането им в експлоатация, ще спазя всички инструкции.

П.С. Каква е товароносимостта на това чудо. За трима човека ми се виждат малки, или!?
                      А+
                      LZ1DRZ

Коментар

Първоначално публикуван от Evgeni Enduro Преглед на мнение
                        ... За трима човека ми се виждат малки, или!?
                        Ти пък 6 човека си ги носят без проблем.
                        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Става въпрос за пространство. На мен ми се струва, че ще е тегаво в лодката да има двама спасители и минимум един удавник! Тук не става въпрос за самите лодки а за техния избор и предназначението им.
                          Иначе двама човека и една празна 10л. бутилка ще ги отърве от потъване, както се казва
                          А+
                          LZ1DRZ

Коментар

Преди няколко дни имах възможността да поговоря с началника на Доброволните формирования към ПБЗН - Костадин Чифлигаров.
                            Каза, че в страната миналата година е имало регистрирани 861 доброволци. 90-те години на миналия век те са били 180 000! Всъщност спомена, че самата пожарна след Освобождението се е зародила на доброволни начала.
                            Сега се надяват постепенно доброволните формирования да се възродят.
                            Разработена е СТРАТЕГИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА ДОБРОВОЛНИТЕ ФОРМИРОВАНИЯ ЗА ЗАЩИТА ПРИ БЕДСТВИЯ, ПОЖАРИ И ДРУГИ ИЗВЪНРЕДНИ СИТУАЦИИ
                            В РEПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

В нея има доста полезна информация, която дава отговори на редица въпроси.

На тези, на които им се чете, ето тук се съдържа цялата информация:

http://www.nspbzn.mvr.bg/Za_NSPBZN/D...volni_form.htm
                            А+
                            LZ1DRZ

Коментар

Тоест следва да разбираме че:

НАРЕДБА
                              за реда за създаване и организиране на дейността на доброволните
                              формирования за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари
                              и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях
                              Приета с постановление на министерски съвет ПМС 123 от 25.06.2012 г.,
                              обн. ДВ бр.50 от 03 юли 2012 г.
                              Тази е издадена от Министерски Съвет и има сила на закон.
                              и
                              НАРЕДБА № Iз-1669 ОТ 17 АВГУСТ 2012 Г. ЗА РЕДА ЗА СЪЗДАВАНЕ,
                              ПОДДЪРЖАНЕ И ВОДЕНЕ НА РЕГИСТЪР НА ДОБРОВОЛНИТЕ
                              ФОРМИРОВАНИЯ ЗА ПРЕОДОЛЯВАНЕ ИЛИ ОВЛАДЯВАНЕ НА
                              БЕДСТВИЯ, ПОЖАРИ И ИЗВЪНРЕДНИ СИТУАЦИИ И ОТСТРАНЯВАНЕ
                              НА ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ ТЯХ
                              Издадена от Министерството на вътрешните работи. В сила от 31.08.2012 г.
                              Обн. ДВ бр.67 от 31 Август 2012г.
                              Тази е издадена от МВР и има сила на правилник за приложение на закона.

Удебелените текстове са коментари от мен без да съм специалист юрист.
                              Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Evgeni Enduro Преглед на мнение
                                П.С. Каква е товароносимостта на това чудо. За трима човека ми се виждат малки, или!?
                                400 или 450кг не помня точно - товароносимост хх кг означава, че с един спаднат балон и съответният товар може да се държи над вода

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X