Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли хора от вас които са доброволци към общината

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Има ли хора от вас които са доброволци към общината

Първоначално публикуван от duvi Преглед на мнение
    Хахахаххаха. Сега ще ме изкараш и предизборен агитатор Както и да е, това ще се направя, че не съм го прочел.
    Интересно ми беше колко хора в да кажем един от най-големите форуми в България и то насочен към доста аутдор активности, и пълно с хора от МСС, СзО, ДвиП и тн. абсолютно работещи неща. Как така в момента в който беше пуснат проекта всички места не бяха заети от хора от тук дето знаят как стават нещата. Странно ми стана, че за повече от година има само 33-ма души. Та така ...
    Ясене схемата е същата като нашите тук само дето са под шапката на общината и е малко по стегната формацията уж
    Ето в червеничкото , май се крие някъде отговора
    Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
    За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

... Също така се надявах и повече хора от тук да са пуснали документи за кандидатстване но уви. Май както винаги ще си чакаме и ще си викаме неволята. ...
      Ти пусна ли си документите и ако не си защо?
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Интересно ми е има ли други хора от вас които са доброволци с договори към общината освен Евгени Ендуро ? До колкото знам в момента са 33-ма души, а трябва да станат 250+

Евгени се записа заедно с баща си. Обученията им са си съвсем реални и сериозни. Както и участието им в реални спасителни дейности от различен характер. Тези хора наистина вършат сериозна работа, когато има нужда , но без много много да се афишират. Сигурно за това не всички тук са наясно...

Коментар

И май само за столица важи , защото в наща община никой не знае за доброволци нищо
          Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
          За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Интересно ми е има ли други хора от вас които са доброволци с договори към общината освен Евгени Ендуро ? До колкото знам в момента са 33-ма души, а трябва да станат 250+
            Здравейте аз съм доброволец в община Дупница-ПИН-BG-KH-03-01-22
            0898532785-КИКО

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
              Ти пусна ли си документите и ако не си защо?
              До вчера се притеснявах от едно единствено нещо .. така нареченото "конфликт на интереси".
              И не бях пускал документи. След директен въпрос вчера отправен към човек от там. Се оказа, че няма за какво да се притеснявам и още в понеделник подавам документите.

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
              Евгени се записа заедно с баща си. Обученията им са си съвсем реални и сериозни. Както и участието им в реални спасителни дейности от различен характер. Тези хора наистина вършат сериозна работа, когато има нужда , но без много много да се афишират. Сигурно за това не всички тук са наясно...
              Точно защото вършат сериозна работа и то винаги когато има нужда ми беше интересно кои са тези хора.
              Помня Евгени на Витоша как вършееше с мотора на горе на долу... И съм подочул какви геройства е правил с дигата. За което само адмирации.

Първоначално публикуван от kiril_ognenski Преглед на мнение
              Супер колега ! Би ли ни казал ако е възможно колко човека сте във вашият район, как сте с екипировката .. абе общо взето разкажи ни малко повече от извора
              Lyubomir T. Marchev / LZ1DUV
              A POS
              0885600200
              За момента пасажер

Коментар

Групата ни е 6 човека, относно екипировката когато ни регистрираха ни дадоха панталон, шуба и обувки. На подчинение сме на одговорника на гражданска защита в общината. Когато има нужда и се налага той ни има телефоните и ни сабира. Издават ни и документ с който оправдаваме отсъствието от работа.
                0898532785-КИКО

Коментар

А работодателите как реагират .. на отсъствията. Предполагам не е им е много приятно. Сиреч не ви ли се мръщят ? Освен панталон, шуба и обувки нищо други ли ? То това ако не се лъжа е зимната екипировка .. Каска, фенер, маска, станция такива неща няма ли ? Или вие си ги набавяте.
                  Lyubomir T. Marchev / LZ1DUV
                  A POS
                  0885600200
                  За момента пасажер

Коментар

Първоначално публикуван от kiril_ognenski Преглед на мнение
                    Поздравления! Ако може един въпрос и от мен - как стои въпросът с обученията, теоретичната и практическата подготовка? В какви направления, колко често, какви инструктори? В какви акции ангажират групата ви?

Коментар

Знаеш ли, когато си член на някоя спасителна организация, не ти е нужно да си член и на друга. В тази връзка, който е искал да помага тук, намерил е съмишленици във форума и вече е член на нашата МСС. Няма причина всички да се записват навсякъде. Точно със същата сила може да зададеш въпроса и на всички военни - колко от тях са активни членове на форума. Ако от 10 000 пожарникари, 10 са членове на форума, ще има ли коментар от същия род с акушерките (като аналог на БГмама)? А относно Евгени - долу шапките за това момче!
                      Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                      0888 315 794
                      LZ1UPI
                      A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                        Знаеш ли, когато си член на някоя спасителна организация, не ти е нужно да си член и на друга. В тази връзка, който е искал да помага тук, намерил е съмишленици във форума и вече е член на нашата МСС. Няма причина всички да се записват навсякъде. Точно със същата сила може да зададеш въпроса и на всички военни - колко от тях са активни членове на форума. Ако от 10 000 пожарникари, 10 са членове на форума, ще има ли коментар от същия род с акушерките (като аналог на БГмама)? А относно Евгени - долу шапките за това момче!
                        Не знам как ти хрумна подобно заключение?! Все пак става въпрос за доброволно участие. След като има сили и желание, сам ще си решава в какви доброволни формирования ще се включва.

Коментар

Цвети, добре го каза - доброволно участие. Ако искаш и можеш, като нищо се записваш във всичките, ако нямаш възможност, участваш в по-малко от всички и по-точно в тези които искаш. добре си го подчертала - не е нужно не значи забранено е - просто значи, че не всички хора имат нужда и желание да са навсякъде.
                          Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                          0888 315 794
                          LZ1UPI
                          A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
                            И май само за столица важи , защото в наща община никой не знае за доброволци нищо
                            Коя е вашата община? Защото в Русе преди около 3 или 4 години беше обявено набирането на доброволци. Имаше изпит по физическа подготовка, след това събеседване с комисия и от обявените 60 места се събраха около 45 човека. Купиха доста екипировка включително и водолазна. Няколко месеца след това проведоха и водолазният курс. Със част от спелео-алпийският инвентар 2 поредни години се провеждат учебни спасителни акции в района на пещера Орлова чука. Тази пролет беше и със румънско участие. Тук http://vbox7.com/play:dff67253 има кратко филмче за акцията 2011г. Раздадоха ни летни и зимни дрехи. Имаше също така лекции по долекарска помощ, пожари, наводнения и други бедствия. Вярно е, че има много какво да се доизкусурява , но тепърва колелото започва да се върти. И те така.

Коментар

Тези екипи всъщност са под командване на Общината само,и по усмотрение се оказва съдействие на Гражданска и Пожарната,едно от нещата което ги различава от доброволните екипи на МСС е че не реагират на по маловажни според тях моменти,като закъсали автомобили в единични случаи.Обикновенно като звъннат на тел. 112 бедстващи хора, им се отговаря да си търсят пътна помощ,че няма ресурс за единични акции подобни Гражданска Защита,или пък не им е по регион,понеже регионите са по общини с неясни граници и често се използва,при това с основание.
                              Оборудването е това което е на въоръжение,но с него боравят само Професионалистите(Служителите),доброволците се явяват като момчета за всичко,и са под пряко командване на дежурния офицер под командването на който се провежда акцията,затова и да мислят също им се забранява на доброволците.Обикновенно им се пада голяма лопата или да пренасят нещо,в което няма нищо лошо.Радиостанциите едва стигат за военизирания състав,камоли да ги предоставят на доброволци,при това са морално остаряли и с калпави батерии,честотите също са кодирани и се разговаря с използването на позивни,за познаването им се минава през курс и е само за Държавните служители упражняващи правомощията си чрез тях,екипировката също е оскъдна.Държавата едвам облича кадровите,а за доброволците се съмнявам да се отдели нещо свястно.Независими Спасители като практикуващите екстремни спортове,винаги ще имат място при критични ситуации,остава само да бъде завършено признаването на структурата на МСС,която е уникална с това че всеки използва мозъка си,и го прави безрезервно.
                              LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                              Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Аз пък се регнах при вас само заради тази инициатива и информация за нея пишете ако можете да ме насочите към нещо такова хареса ми и форумите ви за оръжие първа помощ и тн. Между драгото А+ съм бих участвал в организираните кръводарявания lutchezar.iliev@mail.bg.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X