Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спасяване чрез GSM

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Спасяване чрез GSM

Първоначално публикуван от Веско Преглед на мнение
    ...
    По-неприятни са разни RFID системи, които искат да сложат и по банковите карти. Така доста лесно може да разберат къде сте и къде вървите. Из града, разбира се.
    Не знам, това ми се струва пресилено - обхвата на RFID е доста малък. А и съм забелязал, че ако в портофейла ми има две RFID карти, 'отварячката' не отваря врати и бариери - иска да разделя картите поне на 20см една от друга, и правилната да е почти докосната до приемника. Явно се получава някаква интерференция между картите - не могат да се разберат когато няколко карти 'говорят' едновременно.
    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
      Не знам, това ми се струва пресилено - обхвата на RFID е доста малък. А и съм забелязал, че ако в портофейла ми има две RFID карти, 'отварячката' не отваря врати и бариери - иска да разделя картите поне на 20см една от друга, и правилната да е почти докосната до приемника. Явно се получава някаква интерференция между картите - не могат да се разберат когато няколко карти 'говорят' едновременно.
      Това сега, а след 10 години? Трафик камери на всеки ъгъл, RFID точки на всяка врата, ретина скенери, прочее, рано или късно ще стане като в онзи филм с чистата ДНК, няма да можем да мръднем без някой да знае. Абе добре дошли в 21 век.

Коментар

Мойта пляка има система гореща точка по задаване на GPS с открита A клетка,мисля ,че би свършило работа,но това би трябвало да се ползва в абсолютно крайна ситуация.Доста полезна подробност,ако не държавна спасителна служба,то можеш да информираш познати и приятели с GPS къде ти е местонахождението със сигурност ще са по адекватни и бързи даже да тръгнат пеша,дори има опция да им пратиш схема и скица на местността или района с особености и всякакви подробности.Дано на никой не се налага да ползва тия си екстри на техниката!
        Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Определено скоро доволно голяма част от телефоните ще са с вграден GPS. Със сигурност и в даден момент ще се появи функцията при набиране на 112 GPS-а да се включва и да изпраща координатите към спешния център. Програмки за тракване също има доста . Ето една за Андроид писана от мой колега - Search4Me .
          Въпросът е какво може да се "изтиска" със сегашните възможности на мрежите. Според мен показаното по NG локализиране е невъзможно без допълнителен софтуер на оператора.

Преди няколко години търсиха затрупан турист над Банско с "лов на лисици". Бяха локализирали приблизително мястото му, след което започнаха да звънят на телефона през определено време и инженер от оператора с Яги антена и спектроанализатор го засичаше.
          За съжаление го намериха твърде късно.
          Последно редактирано от VHS; 07-01-14, 21:21. Причина: допълнение
          По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X