Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Интересна статия повдигаща въпроси?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Интересна статия повдигаща въпроси?

Астролозите не са, за да им се вярва, но някои придворни астролози си струва да бъдат преслушвани. Те често изразяват някакъв аспект от вижданията на покровителите си.

Коментар

Виж, в този аспект не бях съобразил. Прав си, разбира се...
      VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
        Отговор - има, защото не внася почти нищо от ЕС, за сметка на износа си за ЕС! ...
        Мисля, че не е точно така. Всъщност е обратното или поне до скоро беше. По спомени Европа изнася за Щатите с около 20% повече в парично изражение отколкото внася. http://www.census.gov/foreign-trade/balance/c0003.html Колкото до войната мисля Стефан беше казал, че във всяка армия има едни хора с калкулатори, дето по цял ден смятат каква ще е далаверата ако нападнем тоя или ония. Ако няма далавера - кортуваме, ако има далавера - нападаме...
        Последно редактирано от NovemberCharlie; 14-12-11, 14:01. Причина: правоговор
        Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Страх, страх и пак страх - това е начина да замълчат и се свият хората. Затова не говорят палячовците, тоест политиците, а са наели генерали. Играта е сравнително проста - съвременната политическа клика си изчерпа интелектуалния ресурс и иска да използва изпитани средства.
          Но не за оцеляване трябва да мислим и за консерви да се се готвим - а за промяна на мисленето, за вкарване на много ум във всички действия! Това е Новия свят на 21 век - стария свърши безвъзвратно...
          Show must go on!
          LZ1VES

Коментар

Първоначално публикуван от Веско Преглед на мнение
            Страх, страх и пак страх - това е начина да замълчат и се свият хората. Затова не говорят палячовците, тоест политиците, а са наели генерали. Играта е сравнително проста - съвременната политическа клика си изчерпа интелектуалния ресурс и иска да използва изпитани средства.
            Но не за оцеляване трябва да мислим и за консерви да се се готвим - а за промяна на мисленето, за вкарване на много ум във всички действия! Това е Новия свят на 21 век - стария свърши безвъзвратно...
            Колко добре и точно казано, особено втория абзац.
            Поздравления, Веско!

Коментар

И аз съм съгласен със спешната нужда от повече ум и разум. Но не го виждам, за голямо съжаление. Нито у политиците, нито у народите... А както историята ни учи, стигне ли се до дрънкане на оръжие, то рано или късно влиза в употреба... Внимателно следя и за проява на разум и смислени алтернативи... много ще се радвам да ги видя.
              VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                И аз съм съгласен със спешната нужда от повече ум и разум. Но не го виждам, за голямо съжаление. Нито у политиците, нито у народите... А както историята ни учи, стигне ли се до дрънкане на оръжие, то рано или късно влиза в употреба... Внимателно следя и за проява на разум и смислени алтернативи... много ще се радвам да ги видя.
                Така е, защото болшинството от политиците по света разсъждават и най-вече - управляват със стереотипи. На тях няма да им стигне съзнанието за промяна и ще си изтърват нервите. Ние с всичките си кусури в това отношение сме доста по-витални от тях. Но за съжаление сме винаги от потърпевшата страна. Навсякъде, където кажа "светът, който познаваме е безвъзвратно различен и ще оцелее който се приспособи" в много малко случаи ми казват "стига глупости". Обикновено се навежда замислено глава. Т.е ние, които сме в постоянна "перестройка", "реформа', "промяна" и т.н. сме до голяма степен в кондиция и тонус да поемем новия свят на чисто ментално ниво. Но понеже нищо не зависи от нас сме застанали в ролята на начинаещ играч на тенис срещу автомат за топки...
                Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Една интересна позиция в тази връзка http://dnes.dir.bg/news/iran-voyna-z...10123503?nt=10

Коментар

Човекът е несъмнен авторитет по въпроса. Занимава се с него не за първи път.

Коментар

Искрено се съмнявам във възможността за ясно мислене, камо ли анализ, на възраст 83г. А и по времето на Реза Пахлави, видно е допускал грешки, иначе нямаше да дойдат Хомейнитата.
                      подаръци за мъже от FACOM
                      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Като продължение на разсъжденията ни, относно разумът и спешната нужда от неговото проявление, вместо дълго да пиша, Ви предлагам да прочетете една статия, даваща добър поглед върху европейският "хоризонт":
                        http://bg.mondediplo.com/
                        VPetrov.photography

Коментар

Допуснал съм грешка, ето точния линк: http://bg.mondediplo.com/article833.html
                          VPetrov.photography

Коментар

С извинение към г-н Петров ще си позволя да кажа, че статията за мен е апотеоз на вербалната артикулация върху случаен потърпевш. Без особена ценост от към факти и анализи. Разбира се може и да не съм прав. Аз съм отявлен еврофил и то не заради шведските тройки, гръцките маслини или английската закуска, а заради дълбокото ми убеждание, че стратегически за България е по-добро членството в устойчив (по възможност) съюз от свободното плуване в съвременната политическо-икономическа помия.

Коментар

Ето от днес нещо по темата: http://dnes.dir.bg/news/USA-iran-rus...10128646?nt=13
                              подаръци за мъже от FACOM
                              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

И още нещо интересно http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4396931

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X