Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Интересна статия повдигаща въпроси?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Интересна статия повдигаща въпроси?

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
    Заподозрях, ама аз под оцеляване в този раздел се сещам за други неща, а тематиката си е за чиста Политика.
    Ако почнем да позваме еврото за подпалки, политиката ще ни е последна грижа.
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Мислих си, че ще дойде ден, в който истинските стойности на материалните ценности ще излезнат от регулацията на нищо не значещите напечатани хартии, но не предполагах, че ще е толкова скоро.
      Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
        Мислих си, че ще дойде ден, в който истинските стойности на материалните ценности ще излезнат от регулацията на нищо не значещите напечатани хартии, но не предполагах, че ще е толкова скоро.
        За съжаление може да се случи доста по-бързо, отколкото очакваме всички ние......
        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Както знаете за всяка ситуация в живота съществува правилния виц.

Та Лъвът обявил, че в гората ще има купон.
          Жабата от първия ред ревнала с цялата си огромна уста - Урааа Брааааво!!!
          Толкова крещяла, че лъвът се ядосал и казал.
          - Животните с големи усти, няма да участват !
          - На крокодила му се @ба Майката, казала жабата през зъби с половин уста.
          Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Бе, атовете нещо се ритат - си мисля аз... И едните и другите са го позакъсали, и да перифразирам нашенската поговорка: И под накитеният чул, си личи, че ребрата им се броят.
            А генерал се изказва, защото ужким разсъждава за глобалната сигурност, застрашена от икономическата нестабилност - всъщност логично (пък и военен на такова равнище по същество си е политик). Също така, нещо им ги стяга чепика понеже не е ясна перспективата с тези "Ефове". Това са си едни парички отвън (свежи, росни-пресни), а и като се вдигне тиража, ще падне цената за вътре. Всъщност, Русия отчасти така избута `90-те - продаваше оръжие, което сама не можеше да си позволи.

п п I А икономистите правилно са се ориентирали в тенденцията. Само, не знам `що говорят за малокалибрено (де да знам и на к`во викат малокалибрено де).

п п II И аз си мисля, че темата е за "Политика...". За оцеляването още е рано, засега сме на етап: "тЪрчи-лЪжи"
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Моето скромно мнение е, че в досегашният си вид ЕС е не работеща система, кризата го доказва. И идва очевидното решение - Централизирането на съюза (точно както са Щатите и Росия), а това означава, че има реален шанс ЕС, да стане доминиращ фактор (е не е сигурно) и Щатите "Реагират"... Винаги е по-добре конкурентите ти да са разпокъсани, малки и бедни, отколкото - Голям, Богат и Силен

Е какво ли разбирам аз, най-вероятно тази теория няма нищо общо с "реалността"

Коментар

И аз съм съгласен с твоето мнение и тая теория я дискутирахме с един преподавател в университета,но пък възниква въпроса кой ще е най-отпред. Да не стане работата много вождове малко индианци.
                По малко, ама с хляб!

Коментар

Въпроси няма в статията. Само отговори. Като няма генерала пари, трябва бой. Иначе няма да лапа пари. Ама маймуните вече знаят да четат.
                  Show must go on!
                  LZ1VES

Коментар

Да. Ще бъде смешно когато някоя сутрин вестниците напечатан писмо от Брюксел до Путин, в което искат незабавно разполагане на руски войски по брега на Ламанша за отразяване на външна агресия.
                    Ако се страхуват американските войници в Европа да не останат без закуска - просто да си ги приберат. Оная война е свършила преди повече от 60 години ... И Хитлер е умрял пак тогава.

Коментар

Само да вметна един въпрос който нито е сървайвърски, нито политически, а по-скоро икономически... Какво става с държавата чиято валута поскъпне..?!! Отговор - страда износа и от там икономиката и! Пример - Швейцария през изминалата година! Американците имат ли нужда от скъп долар (не бъркай с нестабилен)..?! Отговор - не, защото никой не иска да плаща нещо над реалната му цена (за справка - цените на петрола)... Америка има ли интерес от силно (разбирай като скъпо) евро..?! Отговор - има, защото не внася почти нищо от ЕС, за сметка на износа си за ЕС! Защо в такъв случай генерала е втресъл баджаци за икономическата стабилност в Европа..?!! Отговора все още се търси, а имам чувството, че е под носа ни...

Коментар

А пък китайците още в края на миналата година подхванаха национална стратегия за промяна на валутата на държавния резерв. Всъщност този месец е последният, в който по план ще се търгува масово с щатски долар на международни пазари от тяхна страна. Естествено планът няма да бъде спазен, а ще се омекне, но тенденцията си е тенденция. Русия в общи линии започва да прави същото, като отдавна се тръби за "защита на рублата", "отбягване на долара" и подобни. От тук нататък, поне на мен, става ясно защо американците са се загрижили толкова много за еврото. Трябва им стабилен буфер при евентуална силна инфлация при тях, в следствие на спекулации. Япония пък точно в този момент леко приклекна и...

Коментар

Първоначално публикуван от Wattie Преглед на мнение
                          Япония пък точно в този момент леко приклекна и...
                          А може би я приклекнаха?...
                          Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Статията ми направи впечатление и бе повод да помисля по-общо, както и да огледам за свързаност. Направи ми впечатление, твърде странният унисон в който висши ръководители на водещите държави във военната сфера говорят. Нещо повече от странно за мен. Последното време когато са правени подобни внушения и изказвания е било 30-те години на миналият век.

Ето например какво намерих като се порових малко около въпросът, който дискутираме:

Миналата седмица китайският президент Ху Дзинтао е направил недвусмислено изказване, че военно морският флот на страната трябва да спешно да се модернизира и да се готви за война??? Знаем че Китай винаги е правел крайно предпазливи изказвания, при това дълбоко двусмислени... В случая традицията е нарушена, въпросът е защо? Съседите на Китай са дълбоко озадачени от това изказване...

Почти по същото време, началникът на генералният щаб на Русия, генерал Макаров в доклада си до Обществената палата, предизвика буря от коментари. Той разглеждайки цялостното състояние на въоръжените сили, твърди, че те трябва да са готови в спешен порядък за участие в ядрена война...???

Всеки отделен коментар може все пак да има случаен характер, макар да съм на мнение, че цитираните фигури не правят случайни изказвания... Има и вариант да са били всички заедно на седянка и да са се разбрали, че така ще си говорят, но не ми се вярва... Другият вариант е да виждат тенденция, която да се опитват да пречупят играейки "покер" помежду си... Във всички случаи, мълчанието на политиците и говоренето на генералите е опасна тенденция... си мисля аз...
                            VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                              Миналата седмица китайският президент Ху Дзинтао е направил недвусмислено изказване, че военно морският флот на страната трябва да спешно да се модернизира и да се готви за война??? Знаем че Китай винаги е правел крайно предпазливи изказвания, при това дълбоко двусмислени... В случая традицията е нарушена, въпросът е защо? Съседите на Китай са дълбоко озадачени от това изказване...

Почти по същото време, началникът на генералният щаб на Русия, генерал Макаров в доклада си до Обществената палата, предизвика буря от коментари. Той разглеждайки цялостното състояние на въоръжените сили, твърди, че те трябва да са готови в спешен порядък за участие в ядрена война...???

политицслучаи, мълчанието на ите и говоренето на генералите е опасна тенденция... си мисля аз...
                              Сигурно не е много по темата и не знам как ще го приемете, но Павел Глоба известен руски астролог в една прогноза казваше, че до 2015 г. ще има световен въоръжен конфликт.
                              Той и жена му Тамара Глоба ги следя от 1991 г. и мога да кажа, че имат над 80% достоверност на предсказанията.
                              сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                              dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Не приемам на сериозно каквито и да са астролози, маи и подобни. Но се опитвам да разбера какво искат да кажат и защо го казват когато говорят високопоставени представители на водещи държави... И на въпросът защо темата е в този раздел, веднага отговарям: Защото напоследък политиците мълчат, но говорят вместо тях. Политическите изказвания си имат раздел, но според мен, когато почнат да говорят вместо тях военни и експерти, оценяващи най-смислените инвестиции за бъдещето като консерви, нещата са си точно в правилният раздел...
                                VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X