Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гражданска Отбрана

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Гражданска Отбрана

Мястото извън София над Икеа и нагоре е отлично защото е на високо и няма да бъде засегнато при голямо наводнение. Но според мен то ще е удобно и леснодостъпно за източните и югоизточните квартали. Би било добре да се мисли за места, които да съберат хората от западните и северните квартали, защото достъпът до първото може да е сериозно възпрепятстван през града и околовръстното. Съответно, примерно Горна Баня и подножието на Стара планина. Който познава по-добре местата там да даде предложения, ако се приеме варианта за повече от един евакуационен пункт.
    Последно редактирано от Александър Белов; 06-07-11, 13:32. Причина: допълнение
    JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Да Иа, коне има в циганските махали, и понеже обитателите им са добропорядъчни и съзнателни и будни граждане на това общество, те на драго сърце ще ти ги отстъпят за добричката ти общополезна кауза.....

Да вземеш и да свалиш розовките си очилца. И да четеш това което писано пред теб. Като и да се опитваш да вникнеш, какво точно казва човека пред теб.
      Последно редактирано от Злой; 06-07-11, 13:36.
      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
        .....

Да вземеш и да свалиш розовките си очилца. И да четеш това което писано пред теб. Като и да се опитваш да вникнеш, какво точно казва човека пред теб.
        Много точно казано.

А ако има такава ситуация аз ще моля Мимето да отиде и изпроси от братята роми в Максуда нЕкой дръгливо добиче, че да пояздя...

Боже, Боже, моля ти се Боже ни ни стоварвай такива бедствия на главите!!!
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Мисля, че се увличате, особено в личните нападки.

Конете (и сродните им твари) са напълно смислен транспорт, който хората са използвали хилядолетия наред. Това не променя факта, че ще минат много години без автомобили, преди конете да заемат съществена част от транспортната схема на по-цивилизованото (сега) човечество. Това, че някой се е научил да язди, не го прави нито конегледач, нито каруцар - които са всъщност двете важни неща в конния транспорт за практически цели. Че няма много коне и хора, разбиращи от тях, е цяла една отделна тема.

А съвсем отделна тема е, че някои участници напълно изключват възможността да общуват с цигани даже за целите на личното си оцеляване. Например да вземат временно коня заедно с каруцата и каруцаря, като разумна и взаимно-изгодна сделка.

Коментар

То добре да вземеш каруцата с коня и каруцаря, но ми се струва, че при тотално бедствие, жив от Максуда няма да излезеш, колкото и да е взаимоизгодна сделката. Е , ако си по ждръгав и стар може и да не те изядат веднага.
            Във връзка с горното - много добро място за сбор на варненци - Каменар - високо е, коне има.....
            подаръци за мъже от FACOM
            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Нищо страшно няма в коя да е циганска махала, ако знаеш какво правиш. И, разбира се, ако не умреш от шубе, защото от малък така са те възпитали.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Нищо страшно няма в коя да е циганска махала, ако знаеш какво правиш.

Имаш предвид сега, нали? Защото сега, при пълно спокойствие, аз съм имал разправия с 40-ет циганина...... И нищо ми нема.

А аз ти говоря да влезеш в маалата, когато няма ток от две седмици, вода от три, а магазини затворили вратите преди седмица и половина..... ГСМ-и също не бачкат отдавно.

Ще се навиеш ли?
                Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!

Коментар

Колеги, ако добавим още една тема за и против циганите към настоящите стотина, едва ли ще е от особена полза за някого... Ако успеем да се уточним поне за смисъла на това което започна Стефан, аз си мисля, че е възможно някога и за някого да бъде полезно. Моля Ви и Вие да направите усилие по въпроса...
                  VPetrov.photography

Коментар

Венци, аз не говоря ЗА или ПРОТИВ цигане. Аз се опитвам да обясня на някои, че реалността е променлива величина. И че в другата реалност цигане ще станат реална заплаха, а не решение на транспортните проблеми. Ако някой иска да ме обори - да заповяда на втория ден следобед на циганската сватба в град Левски примерно. Сам.

Коментар

Всъщност всяка транспортна задача е решима в зависимост от броя цеви, събрани за решаването и.
                      Та така, ако дойде необходимост за ползване на сборните пунктове, не забравяйте да вземете и това със себе си.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                        ...всяка... ...задача е решима в зависимост от броя цеви, събрани за решаването и...
                        Прав си - Има-си-х-аз! Но по-добре не повдигай въпрос за цеви, защото според разбиранията на много хора, това автоматично те прави мародер...
                        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Всяка организирана и субординирана група от хора с цеви, в зависимост от числеността, се нарича отделение, взвод,, рота и т.н. но не и мародер. Дори в Америка. Там им викат гвардия - (ла гарде - фр.) пазачи демек на обществото.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                            На Икеа не става, всичките поляни над нея, тези незастроените, са тресавище. Тези под нея скоро няма и да ги има според мен. Другото опасно нещо там са кръстоските от далекопроводи които ако се стоварят ще направят достъпа кошмарен, а и да не забравяме че над това място е и един от горемите захранващи тръбопроводи и при скъсване ще е...
                            Освен това е и в района на Витошкия разлом, така че при едно силно земетресение не се знае колко би било подходящо ...
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                              Освен това е и в района на Витошкия разлом, така че при едно силно земетресение не се знае колко би било подходящо ...
                              Да добавим и пречиствателната станция над него при здрав земетръс, а и не че искам да се включвам в антициганският хор, но не е за пренебрегване че мястото се намира между два големи цигански катуна, та ако там е сборното място отивам даже и гол, но здраво въоръжен. Подготвен демек за "доброволна и взаимоизгодна сделка" с чернокраките.
                              Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                              Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                              В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Ако е земетресение няма как да стигнем до там, от окловръстното няма да е останало много.
                                Аз по залагам на нещо слънчево, което трайно ще прекъсне електрозахранването и комуникациите.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X