Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гражданска Отбрана

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Гражданска Отбрана

Половината от чиновниците в тия организации, сигурно са регистрирани в тоя форум. Някой да е чувал някакво предложение за взаимодействие от тях? Макар че какво пише тука, знаят по-добре и от модераторите, и от собствениците на форума.
    Някога опитвалили сте да взаимодействате с тия държавни структури, като добросъвестно частно, или даже служебно лице? Портиера питаше "кво искаш, бе?", сега е "кво искате, бе господине?", началникът пита "и ква е далаверата?"
    Не помня от коя година имам входящ номер за писмо, в което съобщавам на т.нар ГЗ за бомба под стълбището на обитаема служебна сграда, непосредствено до ядрен реактор, намиращ се в София. Реакция няма и до сега, макар че бомбата още си се въргаля там. Реактора си стои, гъзъ-то в някаква форма съществува, директорът на института - собственик на сградата си директорства, така и не знам дали верно стана генерал, или е прост самозванец, всичко си е по местата. И ръждивата бутилка с предположително цианид - също ...
    Който иска може да смята това за официално сезиране на прокуратурата, а за тукашния разговор - пример защо не си струва да се връзваш с кой да е чиновник.

Коментар

От: Гражданска Отбрана

Относно взаимодействието за което Стефан говори, аз имам известен опит от преди няколко години (беше през нощта) влизайки от кръговото в локалното на Цариградско шосе (посока х-л Плиска) карайки си видях искри излизащи от земята, малко преди спирката?! Спрях малко по-далеч и се върнах тичешком да видя, бяха оголени кабели от строежа на сградата от другата страна. Обадих се на 112 и може би около 5-8 мин. обяснявах на операторката къде съм, че и се наложи да я убеждавам, че наистина има проблем (град, ул./бул./квартал, номер и т.н.). Разбрахме се в крайна сметка къде съм и ми се довери да "пусне сигнал към колегите" сравнитлно бързо дойде патрулка, зяпаха двама в дупката, записаха ме пуснаха лафа "Добре, че някой пиян не го е намерил пикайеки преди теб..." и това беше.

Имам и друг случай с един пиян, краката му бяха на тротоара а тялото от кръста нагоре на платното. Там линейки виках но ги чаках много. Наистина много а беше през нощта и не би трябвало да са задържани от задръствания, но както и да е. Извода в крайна сметка май наистина е, че сама подготвена организирана група е несравнимо по-ефективна вместо да се налага да разчитаме на тези институции, макар и описаните от мен случай да са несравними с катаклизма, който коментираме по принцип в темата.
      Последно редактирано от Plamen Alexandrov; 09-08-11, 18:05.
      Дела трябват, а не думи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X