Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гражданска Отбрана

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Гражданска Отбрана

Малко офф:
    Двама са компания -трима са тълпа !
    Както и форума беше добър 2004-2006 когато беше за офф-роуд ........
    И едно домакинство винаги се спрявя най-добре когато всички са млади и работят а когато се появят децата и пенсионерите почва да става по-трудно а какво остава да се грижиш за непознати хора които на теб няма с какво да ти помогнат за нищо .......
    В природата слабите са храна на силните , човечеството затова загива бавно и в агония .
    Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Първоначално публикуван от CJ_ Преглед на мнение
      Малко офф:
      Двама са компания -трима са тълпа !
      Както и форума беше добър 2004-2006 когато беше за офф-роуд ........
      И едно домакинство винаги се спрявя най-добре когато всички са млади и работят а когато се появят децата и пенсионерите почва да става по-трудно а какво остава да се грижиш за непознати хора които на теб няма с какво да ти помогнат за нищо .......
      В природата слабите са храна на силните , човечеството затова загива бавно и в агония .
      Едва ли.

Коментар

Венци, каква е вероятността, според теб, това да проработи. В рамките на София и окръг. Другаде по места.

Имам предвид събиране на знаещи и можещи с определен ресурс на едно място с идеалната цел - подпомагането на всички останалите. Като и каква степен по десетбална скала, трябва да не надхвърля енвентуалния гърч, че тези знаещи и можещи с ресурс, да го пилеят, ресурса, на поддържане не немощните, слаби и бесполезни в близката перспектива на оцеляването и борба за ресурсите от всякакъв вид.

Не говоря за близките роднини на знаещите и можещите. Говоря за "благотворителна"дейност към напълно непознати и бесполезни.
        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Може и малка да е вероятността това да проработи, но има такава безусловно. А каква е алтернативата...? И все пак нека не забравяме, че когато има създадена организация, всеки може да е полезен с нещо, при това получавайки друго в замяна... При това, една голяма група е в състояние, да създава и изисква съответно отношение към нея, било от страна на държавни органи, било правилата които са създадени за случая... И пак ще обърна внимание на алтернативата...? Поединично спасяване с мародерство? Не мисля, сигурен съм, че тук има достатъчно хора с друго мислене...
          VPetrov.photography

Коментар

Ок, приемам твоята гледна точка и разбирам хода ти на мислите. Обаче не ми отговори на втората, може би по същественната част на въпроса: как го видиш да проработи в провинция? Нали не очакваш включвания от Варна/Плевен/Търговище посред Софийското поле....
            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!

Коментар

Ето вече имаме сборен пункт за София.
              Сега остава да се определи за Пловдив, Варна, Бургас, Търново, Плевен и.т.н.

Вместо да теоретизираме, предлагайте МЕСТА ЗА СРЕЩА и всеки да ги запише в най сигурния хард диск - в твърдата си глава
              Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Като допълнение към гледната ми точка, ще добавя, че много съществен момент при каквито и да са кризи, е обмяната и размяна на стоки, материали и храна. За което тези места ще са особено полезни на всички. При това винаги ще предпочета да разменя нещо с човек който познавам, па макар и виртуално отколкото да търся друг начин... пък и не се сещам за много...

Колкото за провинцията, то каква е разликата със София. Просто се иска, някой да поеме инициативата и да публикува тук добре подбрани места... удобни и достъпни... Пък кой където свари, както може и докъдето стигне... Нищо задължително...
                VPetrov.photography

Коментар

Ник ме изпревари..., и когато имаме тук одобрени предложения, просто ще ги отделя в нарочна тема, която ще стои залепена... Който желае, ако желае и му се наложи, да може да се възползва...
                  VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                    Ок, приемам твоята гледна точка и разбирам хода ти на мислите. Обаче не ми отговори на втората, може би по същественната част на въпроса: как го видиш да проработи в провинция? Нали не очакваш включвания от Варна/Плевен/Търговище посред Софийското поле....
                    АЗ ще ти кажа дори кои хора ще се организираме за 2 часа и ще имаме всичко необходимо ! Защото можем и знаем !

Но лично аз не бих помагал примерно на стадо цигани (роми по ново му ) защото когато надушат "авантата" те първи ще додат към вас(нас) ! А когато си обявил ,че всички са добре дошли после неможеш да гониш тези които не ти харесват !
                    Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Първоначално публикуван от CJ_ Преглед на мнение
                      АЗ ще ти кажа дори кои хора ще се организираме за 2 часа и ще имаме всичко необходимо ! Защото можем и знаем !

По-малко е от два часа.

Списъка - почти е сигурно че са идентични вариантите твоя и моя.

Мястото също се знае.

Остава да направиме " Угадай мелодию" с двата плика и готово!

Коментар

Информацията, която обменяме и прогнозните срещи които уговаряме тук са с изричната презумпция - НИКОГА ДА НЕ СЕ НАЛАГА ДА ГИ ПОЛЗВАМЕ !

И все пак, в критична ситуация, по-добре лош план отколкото никакъв. Никога не се знае, в какво физическо състояние ще те остави бедствието, може да си здрав, може и не съвсем.
                        Колко ранени от семейството ще трябва да носиш на гръб, в каква степен на раняване ще са ?
                        В какво състояние ще са техническите ти средства. дали ще са под ръка ?
                        Ситуацията може да е толкоз неочаквана и необичайна, че всяко репчене и хвалене са смехотворни. Същото и за пазарлъците, кой кому ще помага или няма.

Коментар

Никой не се репчи. И никой не се пазари за нищо.

Въпроса е актуален за жителите на големите градове. Най-вече София. Защото в по-малките градове, всеки тръгне към своето село, и там ще решава належащите проблеми.

А за цигани - по цяла вероятност те ще са една от най-големите заплахи при всяка една критична ситуация. Защото са много, защото са организирани по родове и защото са в доста голяма степен са независими от моторни превозни средства. И немаловажно - бескрайно бескрупулни и доста по първични от нас, цивилизованата част от населението.....

Тъй че аз на тях няма да им помагам. Точно обратното.

Коментар

Ей толкоз ли е сложно? Посочете 2 места във Варна, едното в града с лесен достъп от всякъде, ако е ранен човек и трудно се придвижва, а другото извън града, по стратегическо с вода и възможност за наблюдение. Нищо не е задължително за тези дето смята, че са по-силни сами да действат сами. Няма никой да им се обесва на врата.

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                              Никой не се репчи. И никой не се пазари за нищо.

Въпроса е актуален за жителите на големите градове. Най-вече София. Защото в по-малките градове, всеки тръгне към своето село, и там ще решава належащите проблеми.

А за цигани - по цяла вероятност те ще са една от най-големите заплахи при всяка една критична ситуация. Защото са много, защото са организирани по родове и защото са в доста голяма степен са независими от моторни превозни средства. И немаловажно - бескрайно бескрупулни и доста по първични от нас, цивилизованата част от населението.....

Тъй че аз на тях няма да им помагам. Точно обратното.
                              Знаеш ли в какво се превръща цивилизован Човек,когато е застрашен живота му или на някого от неговото семейство.
                              Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                              Grand 3.1TD
                              0898 620 306 Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от ssspeed Преглед на мнение
                                Знаеш ли в какво се превръща цивилизован Човек,когато е застрашен живота му или на някого от неговото семейство.

Много добре знам. Общо взето даже мога да минавам от едното агрегатно състояние в друго...... И доста често ми коства бая усилия да остана в "цивилизованото". Защото връщането е доста трудно, вервай ми. Защо питаш?

Ник, сборно място в града по презумпция е главния площад. За Варна е площад пред Катедралата. Само че, аз и още около двадесет човека, за мъже говоря, по цяла вероятност ще се съберем във двора на Новия Хлебозавод. Плаца е голям, има материална/ремонтна база, вода и има/няма 1000 метра да се изнесеш на високо и извън града. От там нататък кеф ти Кичево, кеф ти Осеново ако щеш и в Албена ще отидеш. Гора има, поле има, дивеч има, питейна вода също има.

Другите агитки сигурен съм, че ще се събират, не дай Боже, на други места. По редица причини.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X