Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Първа тренировка на Мобилната спасителна служба във Варна

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Първа тренировка на Мобилната спасителна служба във Варна

Ние сме толкова малко хора от Варна че направо се пуашим като гледам какъв е броят на хоратаДо колегата banjо:Не е проблем да бъдеш приет в МСС-но все ми се струва че ще бъдем не повече от 3-4 човека на тренировката-просто няма сериозни хора за съжаление.Затова мисля че е най добре да си правим заедно тренировките тези хора които се знаем и можем да се обадим един на друг винаги когато някой има нужда от някаква помощ.

Коментар

Внимателно прочетете правилата и изискванията, които Венци има към участниците в МСС.
      Според мен трябва ясно да се разграничат целите на МСС и на групата за взаимопомощ. Аз например не мога да стана член на МСС по много причини, но няма проблем да бъда член на групата за взаимомощ на пътя и съм записан там вече. А има и още една група за помощ при изяждане на агне. Там сме записани всичките по дефолт.

Затова дайде да дефинираме за какво точно ще се събираме, защото идеята на Венци за МСС е много сериозна и много различна от елементарната сбирка за разходка.
      Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
      NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

Първоначално публикуван от TRAPERA Преглед на мнение
        Ние сме толкова малко хора от Варна че направо се пуашим като гледам какъв е броят на хоратаДо колегата banjо:Не е проблем да бъдеш приет в МСС-но все ми се струва че ще бъдем не повече от 3-4 човека на тренировката-просто няма сериозни хора за съжаление.Затова мисля че е най добре да си правим заедно тренировките тези хора които се знаем и можем да се обадим един на друг винаги когато някой има нужда от някаква помощ.
        Ами аз си мисля ,че сте само 3-4 човека защото ,на това на което казвате ,,тренировка'' го правим 2-3 групи всяка седмица (само че зтъванията са истински , а не симулирани).Колко сме сериозни е много разтегливо понятие , защото на всеки от нас не веднъж сме ходили да спасяваме някой закъсал или обърнат в гората (някои вадиха и ,,удавен'' от морето).
        ,,Хайде да ходим да тренираме'' е ,да ама какво?
        Не искам да се заяждам и нямам нищо лично срещу който и да е.
        Нали целта е да се сработим помежду си , за да може помоща да е реална.
        Предложих ви хем каране , хем ориентиране и никой не се обади.
        Щом сте решили да сте 3-4 човека - това си е ваш избор.
        Да не забравяме , че МСС не частен клуб за наколко ентусиасти , а глобална организация създадена от Венци Петров.Помислете върху това. Излетите се нещо приятно с приятели, но тренировките са нещо повече от приятен уикенд и преди всичко трябва да има някаква концепция за провеждане.
        с пожелания за съвмесни излети и тренировки - Янко Чуров
        PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
        КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
        0899187766

Коментар

Първоначално публикуван от churov Преглед на мнение
          Ами аз си мисля ,че сте само 3-4 човека защото ,на това на което казвате ,,тренировка'' го правим 2-3 групи всяка седмица (само че зтъванията са истински , а не симулирани).Колко сме сериозни е много разтегливо понятие , защото на всеки от нас не веднъж сме ходили да спасяваме някой закъсал или обърнат в гората (някои вадиха и ,,удавен'' от морето).
          ,,Хайде да ходим да тренираме'' е ,да ама какво?
          Не искам да се заяждам и нямам нищо лично срещу който и да е.
          Нали целта е да се сработим помежду си , за да може помоща да е реална.
          Предложих ви хем каране , хем ориентиране и никой не се обади.
          Щом сте решили да сте 3-4 човека - това си е ваш избор.
          Да не забравяме , че МСС не частен клуб за наколко ентусиасти , а глобална организация създадена от Венци Петров.Помислете върху това. Излетите се нещо приятно с приятели, но тренировките са нещо повече от приятен уикенд и преди всичко трябва да има някаква концепция за провеждане.
          с пожелания за съвмесни излети и тренировки - Янко Чуров
          Колега,и аз съм вадил доста хора (макар и не в Варна) а и мен са ме вадили много пъти.Нека не изтъкваме това кой колко хора и кога е вадил отнякъде закъсали.Идеята за МСС е много добра-но за съжаление са много малко хората които наистина имат желание.Мисля че карането всяка седмица и разходките нямат нищо общо с МССЗа справка: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...19&postcount=1 -Макар че не отговарям все още на всички изисквания-но се старая да се оборудвам.
          П.П. Миналата седмица нямах възможност да присъствам на ориентирането поради належащи ангажименти-което обаче не значи че няма да ида да помогна на някой при нужда

Коментар

ами явно нищо не си разбрал от поста ми.смисъла не беше кой кого и колко е вадил , а какво да НАПРАВИМ ВСИЧКИ за да осмислим тренировките .Мисля че темата се е изчерпала.Винаги сме готови да се включим в някое мероприятие което организирате и сте добре дошли на нашите излети(,,тренировки'').
            Хайде със здраве!
            ПП За да мога да помогна на всеки нуждаещ се ,телефона ми стои под подписа .
            PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
            КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
            0899187766

Коментар

Абе ей хора... я са събудете!!!
              Тук е ВАРНА - ако закъса някой, той ще е някой от НАШИТЕ.
              До сега не съм отказал на никой да ходя да го вадя, или ако не мога лично званя на някой, който е свободен.
              Ама тея изисквания да земат за си ги ....
              Нямам нищо против тренировните. Нито против излетите и раходките, ама да трябва да отговарям на 1000 изисквания за да съм ЧЛЕН на незнам си какво - не е за мен.
              Е примерно ако Пърси закъса с ТАНКА си, трудно ше го издърпам с Самурайката, но някой път става въпрос за туба с бензин, или кабели за акумулатор, помпа за гуми.... за такива дреболии.
              Така че обаждайте се за тренировки.
              !!! АКО е много слешно - аз НИКОГА не пия, така че мога и да прибирам джиповете на КУПОНДЖИИТЕ.
              Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
              http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Уважаеми Kaskadiora,
                Внимавайте с изразите да не ви завра аз някъде!

МСС е много далече от вадене на закъсали по разходки и прочие и не е за всеки...
                VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                  Уважаеми Kaskadiora,
                  Внимавайте с изразите да не ви завра аз някъде!

МСС е много далече от вадене на закъсали по разходки и прочие и не е за всеки...
                  Венци - много навътре ги приемаш нещата.
                  Твойта МСС може и да върши много работа, но изискванията опорочават общата идея.
                  Тук си имаме ОФФ-РОАД КЛУБ - Идея която се въртеше в главите на много хора, но никой не се зае сериозно. Сега тази идея е факт осъществена от Пламен Тенев. Но и там набутаха 1000 правила.
                  А по мойте разбирания ОФФ-РОАДа е средство да избягаш от ежедневните си проблеми, правилата за улично движение и т.н.
                  Т.е. за РЕЛАКС.
                  Когато ОБАЧЕ става въпрос за истински спешен случай - тогава хората сами се се мобилизират. А не заради правилата ЗА ДЕЙСТВИЕ при специални случаи.

Коментар

МСС няма почти нищо с офроуда, клубовете или разходките и закъсванията или релаксацията. Доброволна организация е и в нея членуват само тези които искат. И "джипките" в цялата работа играят много малка роля.

Тъй че на който не му харесва или не разбира ролята на тази организация въобще не му е нужно дори да я обсъжда...
                    VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                      МСС няма почти нищо с офроуда, клубовете или разходките и закъсванията или релаксацията. Доброволна организация е и в нея членуват само тези които искат. И "джипките" в цялата работа играят много малка роля.

Тъй че на който не му харесва или не разбира ролята на тази организация въобще не му е нужно дори да я обсъжда...
                      Влизам да прочета още веднъж целите и задачите на МСС, че нещо взе и сам да си противоречиш.
                      Атеб те каня да излезем и покараме малко за КЕФ.

Коментар

Искам да дам следния пример:Пристигнал съм да покарам в родния ви край и се намирам някъде между Петрохан и Мургаш.Поврежда ми се автомобила но нямам GPS с който да укажа точното си местонахождение.Въпросите ми са:1) Ще има ли дастатъчно подготвени хора които да тръгнат по моя маршрут за да ме намерят. 2) На какъв телефон мога да се обадя за да се свържа с подходящите хора. 3) За какво време може да се организира спасителна акция 4) Какво би ми струвало една подобна акция/ защото на света няма нищо безплатно/. Имам и други въпроси но да видим до тук какви ще са отговорите.
                        Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                        Дий Снайдер

Коментар

Уважаеми колега въпросът ви не е към МСС въобще. Мобилната спасителна служба работи само и единствено при природни бедствия, промишлени аварии, горски пожари и т.н.

Във вашия случай е добре да се обърнете към дружеството за взаимопомощ ( погледнете тази тема )

Главни организатори там са V93 и Иван Маринов - те ще могат да ви дадат повече подробности...
                          VPetrov.photography

Коментар

Щом нямаш GPS значи не си член на МСС, а тя помага само на своите членове. (т.1 от техния правилник)
                            Така че ти няма как да им имаш телефоните.
                            Така че ти Banjo - ще си седиш там някаде м/у Перохан и Мургаш.
                            А за заплащането - питаи в първото АПК. Да видиш за 50 лева какво може пияния тракторист.
                            Прикачени файлове

Коментар

В целите на МСС пише едно а не за природни бедствия и аварии
                              Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                              Дий Снайдер

Коментар

Четете внимателно тук: http://forum.offroad-bulgaria.com/announcement.php?f=20
                                VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X