Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Първа тренировка на Мобилната спасителна служба във Варна

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Първа тренировка на Мобилната спасителна служба във Варна

ако си в моя район априлци тъжа ботев и околията си добре дошъл ще те извадя превозя ремонтирам колата джипа ще ти намеря планински спасители квото се сетиш.и без това го правя целогодишно. заповядайте.цената е по договорка бира пия шуменска

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
      ако си в моя район априлци тъжа ботев и околията си добре дошъл ще те извадя превозя ремонтирам колата джипа ще ти намеря планински спасители квото се сетиш.и без това го правя целогодишно. заповядайте.цената е по договорка бира пия шуменска
      Благодаря ,понеже съм намислил преход по Стара Планина ако имам нужда ще се обадя пък може и по друг повод
      Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
      Дий Снайдер

Коментар

А така Коко11.
        Същото важи и за златните варненски пясъци. Докато стъпиш на тях, и вече са ти опрели праговете. Ако закъсаш - обаждай се.
        Имаш нужда от ЛОПАТА и ДЪСКА и крем за слънце. Първите 2 можеш да закупиш с предварителна поръчка от TGM, или OLD MAN EMU.
        Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
        http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Колега Banjo,
          извинявай, но май влизаш в безсмислен спор за удоволствието от спора. МСС е повече идея и начин на мислене /за момента/. Целите и са мнооого по-амбициозни от вадене на джипове. Преди да тръгнеш на оффроуд нейде из България просто изтегли списъка на Членовете на дружеството за взаимопомощ извън пътя, с имена и телефони и си готов - за закъсване. Едва ли някой ще ти поиска пари в подобна ситуация. Поне аз не бих го направил.

Коментар

Венцислав Петров Венцислав Петров е офлайн
            Администратор
            Мобилна Спасителна Служба

Дата на включване: Jun 2004
            Публикации: 3,915
            Реп. индекс: 15
            Венцислав Петров има забранен индекс за репутация
            По подразбиране Мобилна Спасителна Служба (МСС) - дискусии и въпроси
            Проект за правилник и устройство на организация за спешна оффроуд помощ.

1. Цели:

Създаване на общество от подготвени хора с подготвени машини, които да могат да помогнат на всеки участник в него, когато има неотложна нужда и е в безизходно положение извън пътя и не може да се справи сам или с помощта на спътниците му и няма помощ наблизо или друг начин за решаване на проблема.

2. Основни изисквания към всеки участник:

2.1 Доказани качества, опит и умения за управление извън пътя.
            2.2 Притежание на подготвена машина със съответното оборудване.
            2.3.Готовност за оказване на помощ, когато се поиска от друг участник.
            2.4. Наличие на всички необходими документи и разрешителни за движение по пътната мрежа в страната.

3. Условия за приемане на нов член на Мобилна Спасителна Служба (МСС)

3.1 Препоръка от действителен член на организацията.
            3.2 Доказване на наличието на необходимите изисквания според т.2.
            3.3 Одобрение и записване от страна на ръководството, което се извършва след публично допитване до останалите участници.

4. Технически изисквания и описания.

4.1. Всеки участник трябва да разполага със машина която е със силово предаване на всички колела което правило не важи за моторите.

4.2. Всеки участник трябва да разполага с GPS или друга система за точно определяне на географски координати и намирането им.

4.3. Всеки участник трябва да разполага със система за комуникация стандарт CB и/или 446 Mhz препоръчително и двете.

4.4. Всички ATV, автомобили или камиони на участници в Мобилна Спасителна Служба (МСС) трябва да са оборудвани с:

- лебедка
            - Hi-Lift
            - Въже/та за теглене
            - Пожарогасител голям
            - Коро-защитна лента
            - Брадва
            - Трион
            - Аптечка
            - Мобилен телефон
            - Преносим фенер
            - Средства за палене на огън
            - Нож
            - Приспособления за оцеляване
            - Пакетирана храна и вода

5. Етика и контрол.

Всеки участник, който грубо пренебрегне задълженията си по оказване на помощ или наруши правилата и етиката може да бъде предложен за изключване от който и да е друг участник, което става валидно след одобрение и записване от ръководството. По въпроса за изключване на участник ръководството ще се допитва до мнението на всички останали участници.
            Отговори с цитат

Не изтривай текста защото е компрометиращ. Прочетох внимателно и двата текста и се оказа че си противоречат. Това не съм го писал аз,има си име.
            Последно редактирано от banjo; 24-05-07, 18:01.
            Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
            Дий Снайдер

Коментар

Първоначално публикуван от Savov Преглед на мнение
              Колега Banjo,
              извинявай, но май влизаш в безсмислен спор за удоволствието от спора. МСС е повече идея и начин на мислене /за момента/. Целите и са мнооого по-амбициозни от вадене на джипове. Преди да тръгнеш на оффроуд нейде из България просто изтегли списъка на Членовете на дружеството за взаимопомощ извън пътя, с имена и телефони и си готов - за закъсване. Едва ли някой ще ти поиска пари в подобна ситуация. Поне аз не бих го направил.
              Аз не споря просто има два противоречащи си текста. Да вземат да уточнят кое какво е. Да се знае хората какво да търсят
              Последно редактирано от banjo; 24-05-07, 17:41.
              Дий Снайдер

Коментар

Еми ако си направите труда да прочетете цялата тема ще схванете. Ако нямате желание да четете недейте занимава другите...
                VPetrov.photography

Коментар

Венци,
                  изчетохме не само тоя форум, но и нему подобните. Даже Banjo ти го копира за да ти го цитира.
                  Ти последно МСС ли правиш или аналог на Гражданска Защита.
                  Прочети си пак това:
                  1. Цели:

Създаване на общество от подготвени хора с подготвени машини, които да могат да помогнат на всеки участник в него, когато има неотложна нужда и е в безизходно положение извън пътя и не може да се справи сам или с помощта на спътниците му и няма помощ наблизо или друг начин за решаване на проблема.

Ако вече не е актуално се обърни към някой АДМИНИСТРАТОР да го промени или изтрие.

Коментар

Четете темите до края. Ако не ви се чете недейте да занимавате другите... Повтарям се за последен път!
                    VPetrov.photography

Коментар

Каскадьора,кое не разбра за МСС-то?Не ти харесват условията на които трябва да отговаря един член на МСС или нещо друго не ти харесва?Ако не ти е по вкуса и не ти се занимава с МСС-недей бре-това е доброволна организация и никой не кара никого насилаИ моля те спри да повтаряш че МСС трябва да е на линия при всички разходки.От написаното от теб разбирам че за твоите разбирания МСС е това да вади някой закъсал от дерето или блатото на някоя излет или разходчицаКакви ОФРоуд клубове и какво общо имат те с МСС?Я си прочети постовете пак и виж какви ги пишеш

Коментар

Съчуствам Ви. Създали сте НЕЩО, което не е това е. Почти като да имаш син, кото ти идва да утрепеш с лопатата, ама нали си е твой - траеш си.
                        Мислих че МСС е наистина СПАСИТЕЛНА служба, в която с моя ВСЕДЕХОД, и алпийскта ми екипировка и уменията ми за скално катерене ще сме полезни. Но се оказа че това е просто форум къдет си мерите... ОБОРУДВАНИТЕ джипове.
                        С извинение, ама аз освен да вадя джипове от пясъка, съм свалял и патапланерист от дърво.И на РОК концерта на нос Калиакра слизахме по скалите (около 30 метра) да вадим 1 паднал. А бедственото положение 2003 - колко коли прибрахме от магистралата ....
                        Без КЛУБ, без МСС само с 1 гол мерак и чуство за съпричастност.
                        Имате си я тази МСС. Честита да Ви е. Аз повече няма да пиша по тая тема.

Коментар

Защо веднага нападки и обиди ?

Първоначалната идея се промени и се появиха 2 организации:

1. МСС - В помощ на нуждаещи се при бедствия и аварии. Всички знаем, че
                          гражданска защита неможе да огрее всички. Напълно доброволно е.

2. Дружество за взаимопомощ извън пътя - Името достатъчно добре описва идеята . Вече имаше няколко акции. Точно за това пита колегата
                          banjo.

Знам ,че е нормално за българите да си вредим вместо да си помагаме,
                          но нека се опитаме да се променим

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
                            Защо веднага нападки и обиди ?

Знам ,че е нормално за българите да си вредим вместо да си помагаме,
                            но нека се опитаме да се променим
                            YES !!!
                            С тоя балкански манталитет за никаде не сме.

Коментар

Първоначално публикуван от Kaskadiora Преглед на мнение
                              Аз повече няма да пиша по тая тема.
                              И добре ще направишТемата е за да се пише в нея за ТРЕНИРОВКА НА МСС ВАРНА(идей,място,дата,събиране,предложение за тренировки)-а не да се обсъждат небивалици и да се заяждаме,и кой какво е правил през 2003 лето господне(аз тогава бях с джипа на Марс и си правех кръгчета-и какво от това)

Коментар

Първоначално публикуван от TRAPERA Преглед на мнение
                                ......(аз тогава бях с джипа на Марс и си правех кръгчета-и какво от това)
                                Добре де ... всички знаем проходимистта на УАЗа. Вероятно и прототипа на ЛУНОХОДА е направен по чертежите на ГАЗ 69-ката.

Абе гледам си по TV наводнение в кв. Владая, Малашевци ....и т.н., та си викам - ей тея от МСС ще имат случи на ЖИВО да приложат уменията придобити по време на тренировките. Ще се проявят като ГЕРОИ, вестниците ще пишат за тях ....чак ми се прииска да се присъединя. Ама нито 1 джип не видях.
                                Ако сте били там - пишете, не ни дръжте в невидение. Качете снимки !!! Малко PR кампания за дейноста Ви.....
                                Последно редактирано от Kaskadiora; 26-05-07, 06:31.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X