Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Български сгъваем нож - MANLY

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Български сгъваем нож - MANLY

Твърдя ,че са копие на въпросната френска фирма. Цени не съм коментирал.Сандвика си е чудесна стомана .Биволските чирени също струват пари. Дано я каляват като хората.
    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Най-скъпите габровски, с много остриета, бяха нещо към три лева, гледам - има хора още ги използват. Тогавашните пари струваха само малко повече от сегашните.
      100 лева не е правилна цена за това. А за няколко лева може да се направи правилно ножче, ако производството му е серийно.

Коментар

Ако се махнат думита "джобно", "сгъваемо" и "ножче" от постовете, човек ще реши, че става въпрос за някакъв сериозен високотехнологичен продукт. А, че с някогашните ножчета за по 2,50лв. години наред по лагерите се дялкаха целодневно лодки от по 2-3см. дебели борови кори е чиста истина. А през останалата част от годината - всичко останало. Тези цени, освен искрящ смях, друго в мен не будят.

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
          .... Тези цени, освен искрящ смях, друго в мен не будят.
          Цена около 50 лв за сгъваем нож не бих казал че е причина за "искрящ смях".
          Има и по 3 лв по пазарите. Ама изтрайват по 3 дни.

Коментар

Първоначално публикуван от petrof Преглед на мнение
            Цена около 50 лв за сгъваем нож не бих казал че е причина за "искрящ смях".
            Има и по 3 лв по пазарите. Ама изтрайват по 3 дни.
            Без да навлизам в излишни спорове, преди няколко години (поне 5) от Шв. взех на жена ми Викторинокс - нямаше и 30 лв., - беше от по-големите. Е - не е мръднал, а не е щаден. Та - 50 кинта за дебютиращо нашенско чекийче са причина за искрящ смях отвсякъде.
            За някогашните ножчета по 2,50 съм писал и няма да се повтарям.

Коментар

Буклуците по пазарите не ги обсъждаме, те са менте по определение. Ценообразуването на тия пазари също е от тавана. Те не струват изобщо нищо, понеже нямат никакви полезни свойства.
              Друг пример тогава. Универсалните клещи от "Арда" - Кърджали бяха скъпи - четири лева и половина. Масово се използват и до днес, а завода го няма от 20 години. Днешно китайско, със същата форма, струва 5 лева, за дреболии е еднократно, за работа не става. Нормални клещи с качествата на кърджалийските, струват 30 - 50 лева, щото са "фирмени".
              Изгъзиците в ценообразуването, и полезността на предметите в днешно време ...
              За разлика от Вельо смехът ми е тъжен, но все едно работата е за смях.

Коментар

Стефане взимаш ли в предвид че 4 лева тогава са колкото 40-50 лева сега?
                When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Не са разбира се. Има разни начини за смятане на парите през разни години, но по най-простата методика, - през собствената заплата тогава и сега, бяха примерно пак толкова. Е, ония - малко по-скъпи.
                  А освен това можеш да туриш разликата в технологиите. Сега тия детайли се режат с лазер, и металните части се връзват сигурно за лев - два, айде, без огъването. Тон такава стомана сигурно е стотина долара. И нататък по списъка.
                  Само че днес разходноориентираното ценообразуване е мръсна дума. Или тъп комунизъм - кому каквото харесва.

Коментар

ами просто собствената ти заплата е паднала за разлика от цените които са се вдигнали.
                    When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Понеже спорове от подобен порядък редовно се появяват, ще напомня следното... Винаги след предложение, като е толкова лесно нещото да се направи евтино, що не вземе някой да го направи... Е досега никой не успя, десетки пъти при това...

Та на въпроса... Аз лично ще купя първите 1000 (хиляда) ножа, на този който успее да направи качествен сгъваем нож, за цена от не два, три, а 10 (десет) лева... Под качествен нож аз разбирам, нещо добро на средно ниво(не върхово, просто добро) да речем:

Модела е: Folding Alpha Hunter®
                      # Blade Length: 3 1/2" (8.9 cm)
                      # Blade Material: 154CM
                      # Carry System: Burgundy leather sheath
                      # Handle Material: Resin-impregnated Rosewood
                      # Length Closed: 5" (12.7 cm)
                      # Locking: Yes
                      # One Hand: Yes

http://www.buckknives.com

Хайде давайте, чакам с парите... За другите дето имат поне малко реална представа за какво говорим, ще кажа, че едно качествено острие от висок клас с размер 20-30 см., изковано тук в България, струва (само острието) минимум 300-500лв. Говоря за майсторска работа без компромиси. Не се ли усещате че цени от порядъка на няколко лева са смешни за каквото и да е... Паркирането в центъра на София ще стане на час до края на година 5 лв... Я помислете малко, как и кой може да направи нещо за няколко лева тук в България... Подигравате се с хората, които се опитват да произвеждат... За няколко лева, може да се направят ножчета, когато са в серии по няколко милиона, правят се в една страна дето ядат по малко ориз без гарнитура, от желязо за пирони, които при това стават само за това да си ги купите и веднага да уцелите кошчето... Чакам първият "производител", да ми приеме офертата от по-горе...

А конкретно по въпроса, нямам понятие колко е добър този нож и дали си заслужава парите... Ако го видя и пробвам, ще си кажа мнението... Адмирирам това, че някой се опитва нещо да направи... Ако е качествен не е скъп...
                      Последно редактирано от Венцислав Петров; 19-05-10, 09:19.
                      VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                        ... Хайде давайте, чакам с парите...
                        Венци, дълго ще има да чакаш...
                        Само който не се е опитвал да произвежда, каквото и да е, не знае за какво иде реч. При новите произвоствени технологии, за постигане на подобна цена, трябва да се произведат милиони бройки, но дори и тогава тази цена ще е т.н. ФЗЦ (Фабрично Заводска Цена), което означава, че при съвременните разходи на маркетинг и реклама, цената на дребно ще е доста над 20 лева.
                        Няма да коментирам бутиковата, или казано простичко, ръчна изработка... там сумите са близки до трицифрени, а понякога и над...
                        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Знам бе приятелю, много добре знам, наясно съм и с цени и с производство и с търговия... Но почна да ми омръзва постоянно да се критикува нещо от хора дето и понятие си нямат от производство и търговия... И които с изказванията си довеждат до това сериозни майстори, да не искат дори и да пишат, защото веднага ще се намери някой дето му оценява труда по-малко от пакетче семки... Затова възприемам такава тактика: Щом някой твърди че може да го прави за толкова пари, веднага получава оферта от мен лично... Да го направи и да покаже... Щото, ако никой не приема офертите, ще стане малко смешно нали...? И с това силно се надявам да намалеят смешните изказвания и да се увеличат тези на хората, които са направили нещо и искат да споделят за него...
                          VPetrov.photography

Коментар

Венци, хаиде да не сравняваме това :

с това:

Извинявай, ама като гледам изработката и нитовете и т.н., както и факта, че на пипане ножката не седи като за 50 лв. съгласен съм с горните, че това НЕ Е качественото ножче от български производител, което си струва тези пари. Може би е редно да вземеш едно в ръка, да го преслушаш на живо и пак да кажеш.
                            А по темата за читавите неща, които струват повече от едно паркиране, напълно съм съгласен, че качеството иска жертви и че едно "баш" острие може да струва хиляди пари. Въпросът тук е дали това именно острие си служи парите.
                            Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                            0888 315 794
                            LZ1UPI
                            A1 (Rh+)

Коментар

Моля прочети внимателно какво съм написал. Не съм сравнявал нищо, изрично подчертах, че преди да го пипна и видя нищо не мога да кажа... Написаното от мен е по повод изказването как качествен нож може да се направи за няколко лева... И понеже не желая да ни наричат форума на "дървените" философи, дето всичко знаят, но нищо не могат да направят, отправих и офертата... За конкретния нож единственото което съм написал е че ако е качествен, парите не са много... това е...! От една снимка обаче не мога да съм категоричен... нито да дам компетентно мнение...
                              VPetrov.photography

Коментар

Още в първото изречение писах "... ако става дума за серийно производство". И на света нищо му няма - има достатъчно масови категории вменяеми потребители. На ви примери.
                                Някой да е виждал където и да е реклами на швейцарските ножчета, на нещо от Солинген, или на джекове? Максимума е снимка, и надпис "И ние продаваме това". Което е реклама на магазина, не на вещта. Само успявай да произведеш достатъчно. Джека например по цял свят струва примерно долар/сантиметър. Какъв е проблема ножчето да струва долар/50 грама?
                                Значи направи полезно изделие не-менте, тури му нормална цена, и разходите ти за реклама и дрън-дрън, отпадат. Стои си във всяка железария, народа сам го търси. Както всичкото ни инструментално производство, колкото е останало.
                                А да тръгнеш от нищото да пробиваш пазара с ювелирни производства, май не е много разумна политика. Еле па посред световна криза.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X