Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Български сгъваем нож - MANLY

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Български сгъваем нож - MANLY

Няма. А ти ще ми разкажеш за промишлените зони на югозапад. Това че не си чел дебелата папка с биографията ми, не значи че я няма.
    Такива ми ти работи ...
    А то верно е странно човек, който твърди за себе си че е специалист по квантова електроника, да знае за бурмите
    Но разговорът все едно не беше за мене.

Коментар

От: Български сгъваем нож - MANLY

Според мен би било добре да се направи някакво сравнение с други представители на класа "сгъваеми ножове около 50лв", а не да се спори дали 50лв са много или малко.. Защото хубавите сгъваеми ножове май струват поне двойно повече.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3 copy.jpg
Прегледи:1
Размер:59.4 КБ
ID:5179178

Име:1 copy.jpg
Размер:110.9 КБ
ID:5179179

Име:5 copy.jpg
Размер:44.6 КБ
ID:5179180

Име:2 copy.jpg
Размер:74.3 КБ
ID:5179181
        Последно редактирано от giorgio; 28-09-10, 13:10.
        О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

И в крайна сметка някой, който е държал ножа в ръцете си ще изкаже ли мнение за самото острие? На снимките ми харесва и смятам да го подаря на един приятел та за това питам? Все пак тук е мястото да питам...изчетох всички теми в раздел "Хладно оръжие" и виждам, че има наистина компететни хора.
          Ако ли не- казвайте за да знам дали да се насочвам към нещо вече изпитано от колекцията... просто идеята за български нож ми легна много на сърцето и за това се колебая.
          "Nec scire fas est omnia."(Quintus Horatius Flaccus)
          "Не можеш да знаеш всичко."(Квинт Хораций Флак)

Коментар

Първоначално публикуван от samurai_lqck Преглед на мнение
            И в крайна сметка някой, който е държал ножа в ръцете си ще изкаже ли мнение за самото острие? На снимките ми харесва и смятам да го подаря на един приятел та за това питам? Все пак тук е мястото да питам...изчетох всички теми в раздел "Хладно оръжие" и виждам, че има наистина компететни хора.
            Ако ли не- казвайте за да знам дали да се насочвам към нещо вече изпитано от колекцията... просто идеята за български нож ми легна много на сърцето и за това се колебая.
            В какъв смисъл мнение за острието?
            Ако е за стоманата, аз не съм специалист по стомани, ножа си го взех защото много ми харесва като дизайн и конструкция. Откакто го имам го нося непрекъснато с мен, но не е много използван. За по груби и ежедневни дейности ползвам Викторинокс ОХТ. Когато искам да си нарежа нещо в заведение, тогава ползвам МАНЛИ-то, за да си направя кефа. Все пак не съм го взел за да коля мечки с него и да оцелявам в джунглата, а за да си режа мезетата

Коментар

Няма да коля мечки Просто ми се искаше да знам за стоманата. Малко кофти е така, защото ми се иска да видя ножа, а до колкото разбрах се поръчва само на посочения сайт. Все пак някой знае ли, дали го има в някой магазин за да го видя отблизо
              "Nec scire fas est omnia."(Quintus Horatius Flaccus)
              "Не можеш да знаеш всичко."(Квинт Хораций Флак)

Коментар

Няма да коля мечки Просто ми се искаше да знам за стоманата. Малко кофти е така, защото ми се иска да видя ножа, а до колкото разбрах се поръчва само на посочения сайт. Все пак някой знае ли, дали го има в някой магазин за да го видя отблизо
                В оръжейния магазин на бул.Тодор Александров в София /между пл.Св.Неделя и бул.Христо Ботев/ има може би пълната гама на тези ножки.
                Only after the last tree has been cut down,
                Only after the last river has been poisoned,
                Only after the last fish has been caught,
                Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Eто тук: http://knivesworld.net/index.php?pag...mid=25&lang=bg съм виждал техни неща. Намира се ето тук: http://knivesworld.net/index.php?opt...emid=3&lang=bg
                  Дано модераторите да не го приемат за реклама на магазина

Коментар

Не намерих как се гледат картинките(((

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                      Не намерих как се гледат картинките(((
                      И аз не ги виждам, но явно е проблем на сайта ( http://knivesworld.net )
                      Просто съм ги виждал в магазина им, който ми е относително наблизо до моя квартал. Затова казах на колегата, че може да ги види там, защото цеха им е доста след гара София-Север.

Коментар

Вчера отидох да им видя производството. Много печени мъже са. Видях и пипнах всичко, харесах едно ножче за 50-тия рожден ден на приятел. Помежду това взех, че поръчах и един за мен.....Поръчах си го с всички екстри, много добре ми ляга в ръката-23 см., другите са ми малки, а и приятелят има яка десница. Стоманата за остриеттата е два вида от най-добрата в света. Ако може да се каже по-твърда и по-мека, относително разбира се, аз избрах по-меката, защото е прахова и няма дори и микроскопични дефекти. В понеделник ще си взема стоката.Имам само едно наум, което е пропуск, а не забележка-добре ще е момчетата да хванат по-нататък някой сарач да им прави калъфчета като за колан. Защото на такова ножче не му отива да се мандахерца по джобовете.

Коментар

Първоначално публикуван от shiklev Преглед на мнение
                          Стоманата за остриеттата е два вида от най-добрата в света. ........аз избрах по-меката, защото е прахова .........
                          Ама ти сериозно ли
                          О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                            Ама ти сериозно ли
                            Съвсем сериозно, затова писах"относително разбира се..."-другата е по твърда, но има тук-там микроскопични шупли. Не съм специалист по стоманите, но знам каква е разликата между твърдо, по-твърдо и най-твърдо по МОС. Ако съм разбрал добре въпроса разбира се. Може би наистина трябваше да се изразя :"по-малко твърдата", за да съм по-ясен. А номера на двата вида стомана е написан в основата на остриетата, ама не го запомних. А и от прочетеното до тук не останах с впечатление, че някой се интересува особено....

Ама ти сериозно ли
                            Все пак си направих труда: Стоманите са 12С27 на Сандвик с 56 работна твърдост по Рокфел,и RWL34 прахова с 61,5 работна твърдост по Рокфел. Между другото от ножарския форум са поръчали 60 броя ножчета с RWL остриета, които се работят в момента заедно с моята поръчка...
                            Последно редактирано от giorgio; 28-09-10, 13:12.

Коментар

Първоначално публикуван от shiklev
                              ..Стоманите са 12С27 на Сандвик с 56 работна твърдост по Рокфел,и RWL34 прахова с 61,5 работна твърдост по Рокфел.
                              Както сам си написал праховата е по-твърда ...между другото от кога Манли работят с RWL34 ?

Коментар

Както сам си написал праховата е по-твърда ...между другото от кога Манли работят с RWL34 ?
                                Ами изпълняват в момента една форумна поръчка на "металния" форум с поръчкови ножки от RWL. Май че е почти приключила - почват вече да разпращат по адреси насам-натам по България.
                                Явно покрай форумната поръчка са започнали и с RWL да работят, защото гледах снимки на едно поръчково ножче от RWL с бели чирени от ханекс - много добре изглеждаше.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X