Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Направи си сам : Нож

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Направи си сам : Нож

Опита ли с електрожен? С него ще стане ама ще са много големи дупките, затова си купи поксипол и лепи чирените с него!

Коментар

Първоначално публикуван от IcOMencheV Преглед на мнение
      И аз започнах да си майсторя нещо тия дни и срещнах трудност.Попадна ми нож направен от банцигова лента и се опитвам да му напрая дръжка но с каквото и да пробвам не мога да пробия стоманата.НЯкаква идеи? п.п.извинявам се ако съм объркал темата!
      нагряваш с газова горелка /от тези които се ползват за запояване на тръби за парно/на мястото за нита след което удряш силно с чук върху пробой /добре е да си ударил предварително център/като ножа ти е сложен върху релса или наковалня със нужния отвор.Става и с електрожен но трябва да ограничиш отвора с някакъв цветен метал /мед,алум./

Коментар

Имам електрожен но не сам пробвал,не искам да стават големи дупките,а относно центрирането :Д с каквото и да пробвам се затъпява а стоманата на ножа остава непокътната.Ще измисля нещо,най-вероятно с горелката ще пробвам.
        По малко, ама с хляб!

Коментар

Имам електрожен но не сам пробвал,не искам да стават големи дупките,а относно центрирането :Д с каквото и да пробвам се затъпява а стоманата на ножа остава непокътната.Ще измисля нещо,най-вероятно с горелката ще пробвам.
          Ааа .... за да стане както трябва, иди на плазмено или лазерно рязане
          Също може да си направиш, и картонен шаблон на ножа за да ти го изрежат направо.
          Премери си какъв диаметър са ти нитовете за нитоване на дръжката/чирените.

.... не го прави с електрожена, щом не си пипал/пробвал.
          Land Rover Discovery:
          - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
          Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

С горелката вероятно после ще се счупи на границата на нагряване .
            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Мерси за информацията!
              По малко, ама с хляб!

Коментар

Казвам да удариш лек център/става примерно със метчик Ф6-обикновено са заострени/ който да те води когато удряш силно с пробоя,разбира се мястото за отвора трябва да е загрято до червено.На всички каракулаци и ками от старо време отворите за нитовете са правени само по този начин!И все пак е добре да пробваш да направиш няколко опита на непотребно парче желязо,след това ще можеш да правиш отворите с точния размер.

Коментар

Тази лента щом не се дупчи е цялостно закалена и в момента в който се нагрее ще стане обикновена танекия, която може да се пробие и с пирин, ако загреш само дръжката е много вероятно да се счупи на границата . Затова, ако искаш да ползваш ножа не го нагрявай , ако нямаш лазер под ръка направи един канал с ъглошлайфа или на шмиргел без да бързаш .
                  0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Ами ножа го направих.Издълбах в дръжката улей и ножа прилепна плътно.След това с епоксидната смола и стана бетон.Остана вече полирането.Мерси все пак за информацията!
                    По малко, ама с хляб!

Коментар

Ами ножа го направих...
                      СНИМКИ !!????

Коментар

Поръчване на стомана.

Здравейте,въпроса ми е следния мога ли да си поръчам по-екзотична стомана на шина от сорта на CPM 3v,С7 и А2 и от къде може да стане и как може да стане поръчката?

Коментар

От: Поръчване на стомана.

От таз по-екзотична - само поръчков дамаск: knivesworld.
                          Работи се много леко,докато е незакалена,ама закаляването и отвръщането и е "мурафет", със здраве!
                          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 16-05-14, 19:22.

Коментар

Трябва ми нож за гнявене и се чудех ако си поръчам готова шина дали трябва да се кове или направо се оформя острието?

Коментар

Първоначално публикуван от reingar-x Преглед на мнение
                              Трябва ми нож за гнявене и се чудех ако си поръчам готова шина дали трябва да се кове или направо се оформя острието?
                              Ами купувай си мачете или кукри и си го "гняви" със здраве, нож явно не ти трябва..а втората част на поста ти ми звучи така:"...ако си купя Мазерати - ще мога ли да го карам без тунинг по къра?"...пак - със здраве!

Коментар

Стоманата от пила добра ли е за направата на нож?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X