Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Направи си сам : Нож

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Направи си сам : Нож

Първоначално публикуван от sa4mo Преглед на мнение
    ами за пазара съм го правил..дано днес успея да кача снимки в завършен вид и с кания..и квото сабя покаже
    чакам

Коментар

Здравей колега! А какви пари му търсиш? Острието калено ли е като хората? Имам впредвид при случаина среща с камък нали няма да се нащърби? Колкото и да си пазя ножовете все се случва нещо подобно. Не искам кания - сам ще си направя по мой тереотип.
      Психолозите съветват, когато някой много те е нервирал да броиш до 10 наум... И после да му вкараш един между зъбите - тъкмо ще се е отпуснал и няма да го очаква

Коментар

Първоначално публикуван от gavra74 Преглед на мнение
        ......при случаина среща с камък нали няма да се нащърби?...............
        Ъъъъъъ.........камъкът варовиков ли да бъде или гранит и защо не опиташ със кирка
        О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Здравей колега! А какви пари му търсиш? Острието калено ли е като хората? Имам впредвид при случаина среща с камък нали няма да се нащърби? Колкото и да си пазя ножовете все се случва нещо подобно. Не искам кания - сам ще си направя по мой тереотип.
          В случай, че намерите нож дето е "кален" тъй както очаквате и може да дялка камъчета моля ви напишете и аз да си купя някой друг... Че още не ми се е случвало да видя подобен...
          VPetrov.photography

Коментар

Със съприкосновение с камък ще се нащърби почти всяко острие.Но това не значи че всички остриета не стават

Коментар

При случайна среща с камък,че и с по-якичка кост ще се нащърби, съжалявам...за камъните-има кирки,за костите-брадвета. Аз лично предпочитам по-меки остриета,щото си ги точа по-лесно.Па и по ми е лесно да приклепам подбито или подкривено острие,нежели да го стеснявам ,заради щръбка(липсващо парче) от него...щото закалените остриета,според скромния ми опит - това правят...А евентуално в понеделник(24.08.)ще е ясно дали ще го обявя за продан тук, и за колко,със здраве!

Коментар

Аз предлагам да направим едно леко, но сериозно търгче с открито наддаване за определен кратък период, защото явно желаещите за ножа не са малко.
                Това естествено със съгласието на Администратора и ако не нарушаваме някое от правилата на форума.
                Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Има обявена цена .След като има толкова мераклии да го взема който го докопа първи и така . За тия неща нямаше ли раздел купува-продава
                  О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

изядохте ме за тия камъни... не съм казал че ще дялкам камъни и думата "случайно" не беше употребена с ирония.
                    Психолозите съветват, когато някой много те е нервирал да броиш до 10 наум... И после да му вкараш един между зъбите - тъкмо ще се е отпуснал и няма да го очаква

Коментар

Първоначално публикуван от sa4mo Преглед на мнение
                      При случайна среща с камък,че и с по-якичка кост ще се нащърби, съжалявам...за камъните-има кирки,за костите-брадвета.
                      Ножа го искам такъв, защото рядко излизам в гората или на полето за удоволствие - по често по работа и наред със всички щуротии, кусур ми е да мъкна кирки и брадвета. Неведнъж ми се е случвало да изтърва ножа и по закона за всеобщата гадост да се забие в земята и да срешне някое камъче. Купих си нож - първи, по поръчка, лъскав, бръсни и т.н. Обаче като окастрих една изсъхнала трънка стана на трион. Два месеца после ме бъзикаха... А и има сума ти колеги, които си мерят ножлетата и ги удрят едно в друго, независимо от предупреждения "не, недей, абе недей бе" и т.н. После с правата лопата да го цапардосаш - файда никва. Дадат 5лв за чикийка тип "стържи гащи" от битака и като ти нащърбят нож за 40-50лв си умират от кеф и отделно те разнасят наляво-надясно! Не държа да бръсне, но да е корав и да се реже мезето нормално, а не надъвкано.

Коментар

Вземи си нож от ресор-45-Г.Ръждасва но държи рез,и на чукането с ножчетата си непобедим.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                          Вземи си нож от ресор-45-Г.Ръждасва но държи рез,и на чукането с ножчетата си непобедим.
                          Точно с 45 не става, пък ако ще да е с Г, сиреч - с манган. Малко и е въглерода. Не става за ресьори, за удар с други ножове, да не говорим, но пък ще си ръждясва почти колко 65...

Все пак темата е "направи си сам" и за да не звучи подвеждащо:

@Smaxnatiq, колега, с това заглавие очаквах повечко за самата изработка, като процес...

@sa4mo, ножът който сте представили изглежда добре, но ако искате да го представите истински, то би било добре да напишете повече за стоманата, евентуалното коване, механичната обработка и термопроцесите...
                          Последно редактирано от giorgio; 23-08-09, 17:59.
                          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Прав,е колегата стоманата е 65-г ,но за останалото се подписвам,ще свърши работа на 100%

Коментар

От: Направи си сам : Нож

Темата позамряла нещо,да я освежа с последното си ножле.Което имах и случай да го пробвам в работна среда.http://dido728.snimka.bg/hobby/nojove.507206

Коментар

От: Направи си сам : Нож

И аз започнах да си майсторя нещо тия дни и срещнах трудност.Попадна ми нож направен от банцигова лента и се опитвам да му напрая дръжка но с каквото и да пробвам не мога да пробия стоманата.НЯкаква идеи? п.п.извинявам се ако съм объркал темата!
                                По малко, ама с хляб!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X