Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Моят нож
Свий
X
-
До: Моят нож
О да, на него си пише КК, е да се пол.лзва много и да е от добра стомана, пък ой ще да го е правилПървоначално публикуван от trapper Преглед на мнениеВиж снимка №5.
Коментар
-
До: Моят нож
Първа снимка номер 5 ми хареса.Първоначално публикуван от Pretor Преглед на мнениеЕто малко ножчета и от мен. Снимах само тези, които са в къщи.
Коментар
-
До: Моят нож
Дръжката е "дървена" - не е като тези, правени от колегите във форума, но е удобна. В къщи въпреки кашона с домакински ножове режа хляба само с него (хляба също е мое производство, но това е друга темаПървоначално публикуван от valkov.val Преглед на мнениеПърва снимка номер 5 ми хареса.
).
ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
LZ1YBB
Коментар
-
До: Моят нож
Айде и аз да се похваля с новата си придобивка от днес.Подарък ми е и искам да благодаря не Nojoman, благодаря ножмане, днес ме зарадва много хубаво.Ножа бръсне с лекота, когато си минах ръката отгоре, макар и да имам малко косми те направо фърчаха, ако щете вярвайте.Ножът е на Асеро Толедано, канията е 5 мм дебела.Дълъг е 26 см, острието е дълго 12 см, но най долу е 13.5 см, защото гардовете излизат в края на острието, дръжката е 14 см.Дебелината на остирето е 4мм, а широчината му е 3,5 см.
Коментар
-
До: Моят нож
Ножа ти наистина ми грабна погледа.Честито !!!Първоначално публикуван от belfi4o96 Преглед на мнениеАйде и аз да се похваля с новата си придобивка от днес.Подарък ми е и искам да благодаря не Nojoman, благодаря ножмане, днес ме зарадва много хубаво.Ножа бръсне с лекота, когато си минах ръката отгоре, макар и да имам малко косми те направо фърчаха, ако щете вярвайте.Ножът е на Асеро Толедано, канията е 5 мм дебела.Дълъг е 26 см, острието е дълго 12 см, но най долу е 13.5 см, защото гардовете излизат в края на острието, дръжката е 14 см.Дебелината на остирето е 4мм, а широчината му е 3,5 см.

Коментар
-
До: Моят нож
Мерси и на двамата.




На втората снимка ножа е от ресьор, много добре си е направен, не е циганска изработка, а на един човек който се водеше майстор, лека му пръст.Сори за качеството на третата снимка, малко съм мръднал ръчичката и се вижда замазано.
Айде тука бъдещия ловец.
Коментар
-
До: Моят нож
Здравей колега, твоят нож ми грабна погледа сериозно, от 2 часа го гледам постоянно и не мога да се сдържа да не искажа мнение, честито, ножът ти е страшен, дано го ползваш само по предназначение, а ти с него ходиш ли на лов, или само си го гледаш във витрината или закачен на стената, аз ако притежавам такова ножче, ще ме е страх да го ползвам, честно ти казвам, ако го нося на лов, ще го нося само да се хваля, ако се наложи да дера- ще гледам, но аз още не съм ловец и има много време докато стана, затова сега мога само да ти кажа честито още веднъж и да ползваш ножа както ти желаеш.Първоначално публикуван от Тодор Етрополе Преглед на мнениеЕто и моя любим хайдушки нож. Направи го за мен майстор Александър Спасов - с любов към традицията,
по старите технологии и със златните си ръце.
Поздрави!Този нож ми харесва много, не всеки български майстор може да го направи такъв!!!
Коментар
-
До: Моят нож
Абе чесно казано това много много на хайдушки нож не мяза.Формата му е сащата на острието,дражката нещо не ми са аресва и е малко късичак каракулаците не варират ли от 30 нагоре до 70 - това е лично мнение.Иначе е изработен добре има външен вид,а работа върши ли.По малко, ама с хляб!
Коментар
-
До: Моят нож
..над 45-50 см острие - си е жив ятаган(лично мнение).А обърна ли внимание на едрия план на острието - метала е композит-личат си слоевете..ножа е правен с мерак и от майстор(отново лично мнение),със здраве!Първоначално публикуван от IcOMencheV Преглед на мнениеАбе чесно казано това много много на хайдушки нож не мяза.Формата му е сащата на острието,дражката нещо не ми са аресва и е малко късичак каракулаците не варират ли от 30 нагоре до 70 - това е лично мнение.Иначе е изработен добре има външен вид,а работа върши ли.
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 6 потребители онлайн. 0 потребители и 6 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар