До: Водолазни ножове
Че защо да не е феър плей ?Рибите да не излизат през минута да си взимат въздух.Съвсем си е честно дори
От друга страна ако всеки ловува според местообитанието на дивеча,ловът на патици трябва да се провежда с самолети,хеликоптери,цепелини,дирижабли,балони и хвърчила
Първоначално публикуван от BIG BFG
Преглед на мнение
От друга страна ако всеки ловува според местообитанието на дивеча,ловът на патици трябва да се провежда с самолети,хеликоптери,цепелини,дирижабли,балони и хвърчила
. Учудвам се колко много хора отхвърлят назъбеното острие за водолазен нож. Явно не ви се е налагало да режете въже под водата. Само веднъж ми се наложи ,поради липса на назъбено, да ползвам гладко острие под вода за въже (по дебело от 30мм). Е вярвайте ми, ножа беше чисто нов, марков и не успя да го среже, трябваше с върха на ножа да разделям нишките и да ги режа така една по една. Хамалогия ви казвам! Да не говорим, че при гмуркане на SCUBA, престоя под водата ни е ограничен във времето. За пример, по принцип ползвам Mora, специално създаден за въжета със серетирано острие, Viktorinox s 8mm серетирано острие за пържолки
или ножовка, режат въжета без време. Не ви казвам да се гмуркате за спорт с горепосочените режещи инструменти, но ви давам пример и ви съветвам да подберете водолазен нож със серетирано острие. Опитайте да прережете намотано въже около винта на плавателен съд, където въжето е напънато до краен предел с гладко острие. Е няма да се получи. Там само серетираното помага. Като цяло опита ми показва, че за да срежете въже под водата с гладко острие трябва на натискате силно и да правите множество движения напред назад, това когато ползвате ръкавица и то по дебела, изморява много. Назъбеното острие изисква по слаб натиск и по малко движения, а ние под водата си пестим движенията, всеки който е завършил курс би трябвало да го знае. С подходящо назъбено острие можем спокойно и мрежи да режем.
Коментар