Здравейте колеги,аз не мога да се похваля с подобен нож (поне за сега) но ще се похваля с две нови попълнения към скромната ми (за сега) колекцийка! Единият нож е ръчно изработен в Англия с еленов рог и дамаска стомана 15N20/1095 с твърдост 52-55,а другият е едно малко ножче на Puma! На последните две снимки ще видите още два ножа който очаквам да пристигнат скоро от Англия,единият е с камилска кост в дръжката и някакви други неща,а другият е с някакво плажно дърво. Идея си нямам какво по точно е.
Също така да се похваля с няколко камъка за заточване с който в момента се уча да точа ножове! Очаквам също да ми пристигнат едни спечелени на търг в ebay комплект диамантени точила и Lansky Deluxe,през идната седмица ги очаквам,и започвам малко по малко да навлизам в ножарската среда!
П.П. Впрочем за тези ножове който са качени по горе от къде може да се купят? Искам такъв!
Някой има ли си представа от къде мога да си купя нож "EGO"!?
"Представата" е следната: свързваш се с бижутерско ателие "Его" във Видин, вадиш едни сериозни пари/струва си/, и...си избираш. Проблемът ще е в откриването на собственика и майстор на ножовете, аз поне трудно успявам. Успех!
"Представата" е следната: свързваш се с бижутерско ателие "Его" във Видин, вадиш едни сериозни пари/струва си/, и...си избираш. Проблемът ще е в откриването на собственика и майстор на ножовете, аз поне трудно успявам. Успех!
Аз също се опитах да се свържа с майстора на ножовете,но без никакъв резултат! Разбрах че ножовете са само красиви,не са от качествена стомана...вярно ли е?
Коментар