Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Боен нож, неговата форма и ефективност

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Боен нож, неговата форма и ефективност

Ето това по-долу е истински боен нож. Някъде бях чел, че танто острието е с най-голяма пробивна сила пред всички други типове. Може би френската гилотина не случайно е измислена с подобна форма...

http://www.original-eickhorn.de/inde...2&page=gallery
    Последно редактирано от blackfirefly; 09-06-10, 22:35.
    Only after the last tree has been cut down,
    Only after the last river has been poisoned,
    Only after the last fish has been caught,
    Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

При тестовете на руснаците върху прасе ,ножът ,който правеше най-дълбоки прорезни и прободни рани беше показният от Венцислав Петров на втората снимка .

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P6106291.JPG
Прегледи:1
Размер:44.3 КБ
ID:5184456

Американското танто беше някъде около средата на класацията та възможностите на тоя според мен неизползваем нож са силно преувеличени .
      О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Може наистина да е така, но боен нож без гард нещо не ми идва...

Коментар

Съгласен макар ,че точно тоя от снимката едва ли е правен за боен .
          О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Ми този от Дроба показания,е една руско национално острие,с което надявам се да се похваля другата седмица.Казвам национално защото май много много не обичат да го подхвърлят навън от фирмата Слон.То моето ще бъде реплика,но от доказани хора.

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
              ...та възможностите на тоя според мен неизползваем нож са силно преувеличени .
              Това съм го пропуснал в четенето. Аз съм на абсолютно същото мнение.

Американското танто малко се различава от класическото. Струва ми се, че е по-добро.

Коментар

Колеги,аз не съм специалист,но съм клал,от домашните животни и някой диви ,почти всички видове-магарета,бикове,прасета,диви и питомни и не знам какво още но с такъв нож като на кондрат или тантото още да се въртя около някой бик.Между другото кожата на магарето е най-дебела и ако нямаш добър и островръх нож е чисто мачение.Хората едно време са изполвали ками и не щото не са разбирали а защото практиката го е наложила.

Коментар

Ето един Кондрат изработен от наш си бългасрки майстор.Ще му бъда горд собственик.

http://img193.imageshack.us/gal.php?g=95078117.jpg

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                    Колеги,аз не съм специалист,но съм клал,от домашните животни и някой диви ,почти всички видове-магарета,бикове,прасета,диви и питомни и не знам какво още но с такъв нож като на кондрат или тантото още да се въртя около някой бик.Между другото кожата на магарето е най-дебела и ако нямаш добър и островръх нож е чисто мачение.Хората едно време са изполвали ками и не щото не са разбирали а защото практиката го е наложила.
                    Ъъъ, то и аз не съм сециалист, но ако ти попадне в ръката, може и да промениш мнението си.
                    Повярвай ще одереш всяка твар която има кожух, удобен е за работа (някога ще си направя и такъв, да имам). .... в момента го държа в ръката.

Първоначално публикуван от GrEmLiN Преглед на мнение
                    Ето един Кондрат изработен от наш си бългасрки майстор.Ще му бъда горд собственик.

Хаа, колко е шарен света, НО преди да стане твоя собственост, ще мине и през мен.

.... слагай снимките като прикачени, защото може след време да "изветреят" от там където си ги качил.
                    Прикачени файлове
                    Land Rover Discovery:
                    - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                    Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Аз също не съм специалист, но ще си позволя да си изкажа мнението:
                      Нека да оставим за момент модата и да се обърнем към доказаните неща!
                      А те са двуостър прав нож с гард и острие около 20см. - КАМА. С този нож може да се мушка и да се реже( в двете посоки). Нашите революционери не са познавали кукрито, кондрата и пр., но сигурно имат повече заклани противници от съвременните корифеи на ножа( въпросните революционери не са могли да се шият с губерки, но много от тях са били ранявани повече от 50-100 пъти в истински сражения).
                      Относно кукрито- аз имам такова и не съм впечатлен. Използвал съм го само за сечене на клони и нещо ми е неестествено усещането. При удар китката ми винаги се опитва да се завърти на някъде( може и аз да не владея техниката). Същото упражнение с s-образен нож(ятаган) е направо удоволствие.
                      И накрая не знам дали в състава на английските войски през Първата световна е имало подразделения от гурки, но нашите дядовци в ръкопашните схватки са мачкали наред с щикове и саби.
                      Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

+100.За дране ножа сигурно е идеален ,но за да заколиш някое животно,не става(да не говори ме за хора).Формата му е такава че предполага нанасянето на порезни рани,вярвам че сте сигурни че с такъв връх не можеш да искаш чудеса,при пробождането.А едро животно се заколва като му пробождаш гърлото и след това режеш навън,с ножа на Кондрат ,колкото и прехвален да е си отиваш заедно с него възседнал даденото животно,ако имаш късмет да побегне заедно с теб,а не да ти покаже кой е по-голям.

Коментар

Сега се замислям и за друг аспект, но той не е свързан с темата "боен нож". Ако при проверка у теб намерят "кондрат" няма да има последствия, защото ножът изглежда безобиден и острието му е късо и спокойно можеш да кажеш, че го ползваш за риба, лов и пр. Докато ако у теб намерят кама, това еднозначно е нож за убиване на хора и всякакви обяснения, че се ползва за друго звучат смешно...
                          Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Идеален е ножа,макар и аз да харесвам такива с ясно изразен връх.Има както виждам много удобен хват,с който може да се приложи цялата сила на ръката и тялото върху острието.При спец частите аз съм забелязал,че се набляга повече на дълбоките срезни рани,а не на пробожданията (както е в обикновенната пехота).Няма нужда да се рискува като наръгаш някой в сърцето,прекалено голям е шанса да срещнеш ребро,пък и жертвата има повече шансове за реакция.Къде по-добре е да му прережеш сънните артерий и другите големи кръвоносни съдове.Ако жертвата е и въоръжена се прерязват сухожилия и т.н. с цел невъзможност да се даде изстрел от вече мъртвото тяло.Работи се бързо и с мислене за всяка една отделна ситуация.За това и има разлика между коленето на животно и човек-човека няма дебела кожа,а дрехите не са проблем за добре заточено острие и сила в излишък зад него.

Коментар

Още малко и ще започнем да даваме съвети и как да се заколи човек. Абе хора, темата е чисто теоретична. Подходете просто като теоретици. На кой обикновен човек в 21ви век му е нужен боен нож, освен на спец частите в армията За чий хей ти е в гората боен нож. Прав беше един колега, че най-обикновения Викторинокс върши чудесна работа в гората. За сечене на клони и цепене на дръвца за огин си има брадвета-що за идиотщина е да цепиш дърва с нож. Ама щял си да останеш само с нож в гората-айде бе. То тогава е мн по-важно да имаш телефон, не нож. Нали видяхте оня ден ранения при катастрофата кво е правил-мъчил се е да се движи, не да се храни , брани и сече клони с ножето. Според мен, ако закъсаш в гората и действително трябва да оцелееш и да си намериш храна, ножа ти е най-малко необходимото нещо. Къде къде е по-важно да знаеш как се прави капан и кои растения се ядат. Като има животно и недрано ше го ядеш, ако си гладен, па да не говорим, че ше го одереш и с остър камък. Пак се надявам г-н Петров да е искал да поразсъждаваме теоретично по тази тясно специализирана тема.

Коментар

Мен не ме гледайте какво пиша,аз и без друго съм неизлечимо болен на тема ножове.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X