Обява

Свий
Няма добавени обяви.

МЕНЛИ - ножовете, получаване къде и как!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: МЕНЛИ - ножовете, получаване къде и как!

Имаме едни изделия с определени ТТХ. Едни други изделия от същата стомана, обаче с други физически параметри имат други ТТХ. Който си ползва ножа по предназначение, справка дерХънтър, проблеми нямат. Този нож не е за рязане на хАлюмин, нито за батонинг, нито за това че да се ползва като тесла/брадва.....

Това, че от Манлито се оляха - истина е, въпроса е доколко или при колко бройки. Затова предлагах да направим сравнителен тест. За първите испълнени от поръчката и за останалите, коите бяха изработени след техните "проблеми".
    След като установим че има разлика в качеството - може да претендираме за подмяна на остриета/чирени - каквото и да е било.
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Аз искрено благодаря на Жоро на първо място.
      На мен ножа ми харесва и според моите критерии за парите си е повече от добър.
      Успех на всички!

Коментар

Ами аз се сдобих с две допълнителни бройки, като си ги взема, мога със моята бройка със счупения връха да направя и допълнтителни тестове, каъо например тези от клипа, ма не знам има ли смисъл предвид резултатите дотук
        "The only regret I will have in dying is if it is not for love."
        Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Моля, прочетете темата "Менли - рекламация" !!!
          Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
          0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Първоначално публикуван от Андрей Боянов Преглед на мнение
            Ами аз се сдобих с две допълнителни бройки, като си ги взема, мога със моята бройка със счупения връха да направя и допълнтителни тестове, каъо например тези от клипа, ма не знам има ли смисъл предвид резултатите дотук

Определено резултата ще бъде интересен за всички ни..... Само си пази ръцете
            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!

Коментар

Специално за твърдящите, че консерва се отваря с ножове, с деебелина на острието над 4 мм. или само с нарочни инструменти.
              http://www.youtube.com/watch?v=jiXf2...ature=youtu.be
              Използвани са Колд Стийл Куду, Опинел Карбон 9, безименна соц. сгъвайка със сърп и чук на острието(май и Велико Търново пише) и консерва Русенско варено.
              Щети върху ножовете нямаше, сектора от острието , който срязваше ламарината беше затъпен и при трите до положение да не може да дяла хартия.След отварянето на консервата и трите ножа режеха безпроблемно хранителни продукти.
              Мисля, че ножовете с дебелина на острието 4 мм. и нагоре стават ако е нужно консервата да се разполови.
              Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

Искам да се извиня на хората, които разбират от ножове, за това, че ще кажа някакви банални неща. Правя го не за да отривам велосипеда, а да обясня на накои хора, които очевидно не разбират, за какво става въпрос.

Дебелината не е единствения, нито най-важния фактор. Профила е дори по-важен. Това е един много тънко сведен нож, при това не чух някой да говори дали скосовете са равномерни или не и др. такива неща, очевидно капачките и консервите са по-впечатляващи.
                Та това е тънко сведен нож, при това с по-висока твърдост, което го прави подходящ за определени операции, най-вече рязане.

Ако нещо не сте схванали, това не е универсален нож. Такива по принцип няма, но има ножки, които се доближават горе-долу до "универсалност". За това обаче трябва определено скосяване, дебелина, дизайн на острието (форма), твърдост и вид на стоманата. Които са различни от параметрите на Другаря.

Така че каквото е поръчано, това е получено. Ако се е искало нож, който да отваря консерви - да е помислено върху дизайн, материал, скос и пр.

Прочее считам цялото оплюване за напълно излишно и в много голяма степен безсмислено. Що се отнася до пазарното позициониране на Менли, то те си остават с добро има сред хората, които разбират от ножове.

Коментар

Първоначално публикуван от Black Wolf Преглед на мнение
                  Искам да се извиня на хората, които разбират от ножове, за това, че ще кажа някакви банални неща.
                  Нещата са банални,но явно някой трябва да ги каже
                  Изненадан съм,как някой все още не се е оплакал ,че "Д 2"-то му ръждясва....
                  Та в тоя ред на мисли,за да изглежда "добре" забърсвайте острието,след като сте го мокрили....

Аз,лично съм доволен от ножа.Оправда ми очакванията....(Само на единия, от 4-те,които поръчах ,острието не е центрирано .)

Коментар

Първоначално публикуван от krasimir.n Преглед на мнение
                    ..как някой все още не се е оплакал ,че "Д 2"-то му ръждясва..
                    Имам едно петънце, близко до болта на острието, но не мога да преценя от острието ли е или от болта за тва си трая.. Има и един релеф на самото острие.. За съжаление не мога да направя макро снимка за да се види всичко както си му е реда..
                    Върха обаче не се счупи при забиване в дърво ама се изкриви.. Ще опитам по някъв начин да направя снимки, но аз и по-рано си казах - за толкова пари не очаквам кой знае кво..

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
                      Върха обаче не се счупи при забиване в дърво ама се изкриви..
                      Да не си го държал в джоба на топло и да се е "отвърнала" стоманата?
                      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Black Wolf Преглед на мнение
                        Искам да се извиня на хората, които разбират от ножове, за това, че ще кажа някакви банални неща. Правя го не за да отривам велосипеда, а да обясня на накои хора, които очевидно не разбират, за какво става въпрос.

Дебелината не е единствения, нито най-важния фактор. Профила е дори по-важен. Това е един много тънко сведен нож, при това не чух някой да говори дали скосовете са равномерни или не и др. такива неща, очевидно капачките и консервите са по-впечатляващи.
                        Та това е тънко сведен нож, при това с по-висока твърдост, което го прави подходящ за определени операции, най-вече рязане.

Ако нещо не сте схванали, това не е универсален нож. Такива по принцип няма, но има ножки, които се доближават горе-долу до "универсалност". За това обаче трябва определено скосяване, дебелина, дизайн на острието (форма), твърдост и вид на стоманата. Които са различни от параметрите на Другаря.

Така че каквото е поръчано, това е получено. Ако се е искало нож, който да отваря консерви - да е помислено върху дизайн, материал, скос и пр.

Прочее считам цялото оплюване за напълно излишно и в много голяма степен безсмислено. Що се отнася до пазарното позициониране на Менли, то те си остават с добро има сред хората, които разбират от ножове.

За добро или за зло повечето ползватели на ножове не разбират от ножове.Но ги ползват и очакват те да си вършат работата.И след като имаме нож, който изисква специални умения в ползването му, както и е предвиден за ограничен кръг задачи, е редно производителя да посочи тези особености в инструкция за употреба към ножа.Като се има предвид, че повечето ползватели не са експерти в работата с нож!

При липсата на такава инструкция недостатъчно разбиращия от ножове ползвател много лесно може да се заблуди от личните си спомени за други ножове с, които е боравил и да реши да цепи дървени тояжки, да си асистира при отварянето на бутилка уиски или да отвори консерва.Аз в случая не виждам каква е вината на ползвателя, но явно по някаква друга логика тя съществува.

Открит остава и въпроса със сравнителни тестове на нож Комрад от серията офроуд и такъв нож от предишни серии.Защо не се прави такъв сравнителен тест е колкото озадачаващо толкова и разбираемо....според гледната точка.Ако при такъв тест се окажат разлики в поведението на острието ще възникнат още и още въпроси.
                        Производителите на ножа в никакъв случай не са неграмотни технически хора.Тъкмо напротив и уверени във възможностите на острието от Д2 точно, с такъв фин скос, са предложили офроуд серията да е от този материал с този фин скос.Не бих си позволил да мисля( а камо ли да говоря) по друг начин защото тогава би ставало дума за грандиозна измама.

Така, че отпада и версията , че виждате ли, финния скос е неподходящ за по-груби дейности като цепене на тояжка или асистиране при отварянето на алуминиевата капачка, на бутилка марков алкохол.

Едва ли е необходимо да демострирам как се отваря консерва с BAHCO (от тези с оранжевата пластмасова кания), поправете ме ако греша, но и там имаме фин скос на острието и ножа още при закупуването бръсне с лекота.Убеден съм , че единствените щети по шведския нож ще е затъпяване в зоната, която е рязала ламарината.
                        За мен е очевидно, че вида материал(след като Манли го предлага без резерви) и вида на скоса (след като Манли го предлага без притеснения, а и опита ми с MORA и BAHCO показва, че гореописаните дейности не са проблем ) не са причина за крехкост на острието при описаните по-горе дейности, както и не са причина за свеждане на ТТХ (на Комрад офроуд серия) до смехотворното ниво рязане на салам и то само „Камчия” .
                        Какви са причините за крехкост предстои да бъде отговорено или най-вероятно няма да бъде отговорено, в зависимост от междуличностните връзки и заложените интереси.

Оплюване на фирмата на ниво техническо изпълнение не виждам.Тъкмо напротив, ако те си извадят правилните изводи един ден ще видим една много по-утвърдена марка с доказан престиж в дейността.Първата стъпка е направена – Фирмата приема надлежно рекламациите, според установената практика.С което се дистанцира от всякаква демагогия свързана с материала Д2 и финния скос.

На финала – Със съмненията си относно острието от Д2 и финния скос , струва ми се , защитниците на марката направиха мечешка услуга – Манли уверени в технологията си предлагат нееднократно описаното острие, а защитниците стоварват всичката вина на избора на Манли.Странно, не мислите ли?
                        Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

Първоначално публикуван от Keltis Преглед на мнение
                          ...
                          Какви са причините за крехкост предстои да бъде отговорено или най-вероятно няма да бъде отговорено, в зависимост от междуличностните връзки и заложените интереси...
                          Какво точно имаш предвид?

Коментар

Най-често пречките на пътя на истината са междуличностните връзки или заложените интереси.....Съществува вероятност и този път да е така.
                            По никакъв начин не намеквам за договорки зад гърба на поръчалите ножове, между човека организирал нещата и фирмата!
                            Подчертавам - Такъв намек не правя!
                            Но има група защитници, които от девет кладенеца вода ще донесат в името на това да са виновни ползвателите!Там е интересно за какви мотиви става дума!?

Коментар

Нищо не разбрах. Ако имаш нещо ясно да кажеш, направи го направо..

Коментар

Първоначално публикуван от Keltis Преглед на мнение
                                Производителите на ножа в никакъв случай не са неграмотни технически хора.Тъкмо напротив и уверени във възможностите на острието от Д2 точно, с такъв фин скос, са предложили офроуд серията да е от този материал с този фин скос.Не бих си позволил да мисля( а камо ли да говоря) по друг начин защото тогава би ставало дума за грандиозна измама.

Странно ми е, че човек, който нито се е включил в поръчката, нито взел някакво отношение при обсъждане на поръчка, нито е собственик на въпросния нож - приема толкова дейно участие в тази тема и то с ЯВНО ИЗРАЗЕНО ЛИЧНОСТНО отношение.....

По въпроса със стомана - прочети, молим ти се, от самото начало ЦЯЛАТА тема и ще видиш, че бяха предложени три варианта за стомана.....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X