Обява

Свий
Няма добавени обяви.

МЕНЛИ - ножовете, получаване къде и как!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: МЕНЛИ - ножовете, получаване къде и как!

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
    Честно да ви кажа, аз лично, нито разбирам от ножове, нито от стомана, ножа го искам заради форума, заради логото и най-вече заради благодарност към форума, че ме запозна с толкова много качествени , истински, готини и каквото още се сетите, приятели, с някой от които имам честта да се познаваме лично..
    Пак излиза, че малко защитавам менли, но никога не съм очаквал да имам нещо наистина качествено, което струва 50 лева..
    Пазете си ножките и нека ви напомнят за приятелите.. За сечене на дърва се ползват брадви..
    Весели празници, приятели!!!
    Напълно подкрепям колегата. И аз не съм спец по стомани, но мога да преценя докъде се простират възможностите на дадено сечиво. Ножката си е харесвам и ще си я ползвам по предназначение...и то само лично да съм сигурен, че ще оцелее
    ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

50лв за нож от Д2 е повече от евтино. За стъклен такъв не съм убеден, щото е съвсем редно продукцията да се тества. Очевидно е, че стоманата е презакалена и да се разпродаде в това състояние ми се види ако не свинско, поне нередно. Тия неща са продадени за работещи ножове а не за сувенири. Дали ще си го държа на витрината, търкалям из джоба и показвам на приятели, онанирам гледайки го или ползвам по предназначение решавам аз а не Менли. Те обаче са ми отнели тоя избор и ми остава единствено гледането и пипането
      О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Добре де нямат ли последващ контрол ? Това е принцип в термообработката на металите да видиш на твърдомера какво си направил. Аз съм студена специалност и понеже в работата нямаме термик гледам ако мога да не се занимавам аз а хора на които това им е работата . Ако все пак ми се наложи чета какво пише в справочника и карам стъпка по стъпка както е описано и до сега не съм прочел а и учил на времето да не се контролира получената твърдост след термообработка . Все пак това е сериозна фирма така на юнашко доверие в машиностроенето нищо не става .
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Не може да се отрече че ножа доста злобно реже Даже на мен ми отнесе качественно пръста докато се опитвах да го раздвижа. За счупените и т.н. ножки мисля че ще се намери решение, иначе Менли си знаят
          LZ(единица) Лима Жоро Жоро
          2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

Изкопирано от друг форум:
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:449087-doziershit.JPG
Прегледи:1
Размер:66.5 КБ
ID:5548387

Коментар

Привет. Получих си пратката 2 бр. ножчета. В списъка под номир 141. Благодарности на организатора. Поздрави.
              MITSUBISI PADJERO 2,5 TDI. 1994 Г. Кандидат ретро.

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                50лв за нож от Д2 е повече от евтино. За стъклен такъв не съм убеден, щото е съвсем редно продукцията да се тества. Очевидно е, че стоманата е презакалена и да се разпродаде в това състояние ми се види ако не свинско, поне нередно. Тия неща са продадени за работещи ножове а не за сувенири. Дали ще си го държа на витрината, търкалям из джоба и показвам на приятели, онанирам гледайки го или ползвам по предназначение решавам аз а не Менли. Те обаче са ми отнели тоя избор и ми остава единствено гледането и пипането
                Можем ли да организирам контрол над качеството на въпросните ножки/изделия? Ако да - по какъв начин? Бая колеги сме позиционирани в София, располагаме с много екземпляри от начало та чак до края на поръчката, можем да направим контролни тестове, замервания и каквото е необходимо.....
                Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Носите един счупен и отиваме в катедра пластична деформация на ТУ София там твърдомери по всички известни системи за измерване на твърдост дал господ . Вариант втори : Човека пишеше във форума под името Жоро хондата доктор на науките по термообработка на металите е в института по металознание и е най добрия термик който познавам . Когато ми трябва нещо с гарантирани единици твърдост той го прави . Могат да направят експертиза практически на всичко метално състав ; твърдост и тнт .

Коментар

ОК. Кой е със счупена ножка и да е от София - да казва!
                    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                      Носите един счупен и отиваме в катедра пластична деформация на ТУ София там твърдомери по всички известни системи за измерване на твърдост дал господ . Вариант втори : Човека пишеше във форума под името Жоро хондата доктор на науките по термообработка на металите е в института по металознание и е най добрия термик който познавам . Когато ми трябва нещо с гарантирани единици твърдост той го прави . Могат да направят експертиза практически на всичко метално състав ; твърдост и тнт .
                      Баш Жоро хондата се занимава с термичната на Менли ако не ме лъже паметта

Коментар

Първоначално публикуван от Любенов Преглед на мнение
                        Баш Жоро хондата се занимава с термичната на Менли ако не ме лъже паметта
                        Току що говорих с него и ключовата дума е занимаваШЕ . Човека бързаше и на кратко ми обясни някои неща но не са за тук . Ще се пробвам да го навия сам да напише за какво става въпрос . Вярвай ми ако той е направил технологията и термообработил лично нещо няма как да стане такава издънка просто човека прекалено добре си знае работата .

Коментар

Да не бъда разбран криво: http://www.offroad-bulgaria.com/show...ighlight=Okapi. Това са някои от работните ми ножове. Да, лошо точени, неподдържани, но ползвани за работа без пазене и компромиси: убиване на ранен дивеч, дране, разфасоване и ... цепене на дърва за подпалки... "Нема лабаво!", но няма и щърбене . А, Okapi ги купих на пътя за Сахара за по 5 динарa (5 x 3,36 $).
                          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Току що пак говорих с колегата Георги Стефанов (Жоро хондата) и за да избегнем разваления телефон да си препредаваме защото нещо не може да се логне това са му двата телефона 0878 861 413 и 0886 861 413 . Който иска може да му се обади и ще му обясни за какво става въпрос .

Коментар

Един малък оффтопик, пък който трябва да се сеща...
                              Преди години ходих да видя един приятел в сервиза на Моторола, когато връхлетя разпенен мъжага с оплакването, че часовникът на телефоня му изоставал... иначе всичко наред, ма виждаш ли часовникът му изоставал... ама не на денонощия, на месец-два, ама... и тогова моя приятел го пита - тъй като си взел телефон да говориш, защо не си вземеш и часовник да си гледаш часа?
                              Не е притча, макар че звучи малко така...
                              Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

ОКей де....... Ножа е инструмент със специфично предназначение...... Този е също предвид стоманата. Някой от "пострадалите" от " лошото" качество да вземе да представи да тестове неговия екземпляр, барем да видим за какво иде реч......

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X