Обява

Свий
Няма добавени обяви.

МЕНЛИ - ножовете, получаване къде и как!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: МЕНЛИ - ножовете, получаване къде и как!

Moher, сравняваш ножове с рзлични дебелини, това не е коректно! Аз имам един нож от D2 показвал съм го, имога да отворя 200 консерви и варела, но е 5мм, ножа е огромен и прилича на мачете. Острието на Менли е 2мм, не че ги защитавам, но все пак. И искам да видя Бенч за около 60 лв, последният ми струваше 155лв.
    Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
    0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Първоначално публикуван от zoro-1 Преглед на мнение
      Още нямам вести от колегите с номера: 97, 104.
      Извинявам се. Ако си в СФ първата-втората седмица на новата година, ще мина през Младост 3 да го взема.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:manly1.jpg
Прегледи:1
Размер:181.7 КБ
ID:5550209

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:manly.jpg
Прегледи:1
Размер:173.1 КБ
ID:5550210

Ето и снимки. Като казвам, че са различни говоря за дълбочината и различната шарка на автомобилния грайфер на чирените.Отделно този с логото на него е така изшлайфан, че изглежда като да се е изтрил от много години всекидневна работа с ножката, а и има следи по него, като от шлайфане с едра шкурка например. Тези детайли за мен носят едно впечатление за претупана работа и не ми харесват. Не знам колко ще се забележи на тези снимки, защото нямам хубав апарат под ръка, а и толкова си мога да снимам, но на живо си е съвсем лесно и ясно забележима разликата без много да се задълбочава човек.За мен такава немарлива изработка не заслужава и тези 55 лева дето дадохме за това ножле.Такива неща очаквам от китайците за 5-15 лева, а не от поръчково ножче с някакви претенции за качество, на което и острието трябва да се пази като да е от порцелан.
        Subaru Legacy 2.5
        Suzuki GS500 E

Коментар

Първоначално публикуван от mohera Преглед на мнение
          Е това ако не е калпава закалка, не знам какво е.

Според мен избора на тази стомана беше грешка.
          Никаква грешка в избора на стомана няма . Това е стомана Х 12 МФ по ГОСТ ;1.2379 по DIN или по AISI D2 От такава се правят щанци ; матрици ; поансони и тнт . През годините сме изработили много тонове такава имам щанци които ежедневно работят повече от 10 години и по стари пък не се чупят като стъклени. Закалявали сме ги при нас . Някъде в работата трябва още да си пазя записките за особеностите на термообработката на тази стомана щото заради нея още поддържам една пещ със силициеви нагреватели . Сега като се замисля на времето от такава рязахме на лазера заготовки за ножове на една габровска фирма и още трябва да имам разни парчета.
          Последно редактирано от sek.1; 31-12-13, 17:40.
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Абе има проблеми с Менлито. Вчера упущих мойто на мозайката и му се отлепи емблемата... Пълен боклук, мани, мани...

А и от този клип се вижда колко е калпаво...

Коментар

Това ножче, не прилича на моето ножче.
              Инак, според мен не е лошо това от клипа.

Коментар

Първоначално публикуван от Black Wolf Преглед на мнение
                Абе има проблеми с Менлито. Вчера упущих мойто на мозайката и му се отлепи емблемата...
                Бе отлепена емблема не е баш като счупен връх Да не говорим за колегата stivyo дето може да си направи гилотина за пури от неговата бройка (ако заточи счупената част)
                Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Не мисля, че бройка от поръчката на Блейдфорума може да е показателна за качеството на тези, които направиха сега.
                  Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
                  Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Ами,можеш и на мен да дадеш твоята ножка за тест,също мога да направя клип.А пък ако се получи гилотинка,това ще бъде бонус

Коментар

Получих си ножката, за което много благодаря на Зоро.
                      От едната страна беше заточена добре, но от другата ъгъла на заточване беше променящ се по дължината на острието. Все пак в близката част до дръжката реже супер. Шарката на чирена не е с еднаква дълбочина. Подарих я на приятел, който много ще и се радва и ще реже с нея само меки мезета. Предупредих го да не си дялка с нея канелки за буретата, а само да си реже мезето.
                      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Много хубаво обаче, както и други хора отбелязаха тази ножка не е от серията за този форум. Ако беше от тях можеше и да значи нещо.А който вече си е създал мнение за Манли няма да го промени от точно това клипче.
                        Subaru Legacy 2.5
                        Suzuki GS500 E

Коментар

Всъчност основния проблем в което и да е производство не е да създадеш нещо качествено. Това е лесно. Трудното е да подържаш това ниво на качество за постоянно.
                          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                            Всъчност основния проблем в което и да е производство не е да създадеш нещо качествено. Това е лесно. Трудното е да подържаш това ниво на качество за постоянно.
                            ... и за съжаление все по-малко производители си дават зор. Аз също имам някои забележки по изработката, но най-много ме интересува дали качеството на остриетата е същото като на мострената бройка, която бяха дали на Жоро. Ако някой се захване да ги мери и изследва, моля да вземе и тази ножка за сравнение. Аз съм далече и няма как да помогна.

Коментар

Първоначално публикуван от MartiX5 Преглед на мнение
                              Много хубаво обаче, както и други хора отбелязаха тази ножка не е от серията за този форум. Ако беше от тях можеше и да значи нещо.А който вече си е създал мнение за Манли няма да го промени от точно това клипче.
                              Всъщност серията и за този форум и за другия форум е конструктивно и технологично идентична с базовия им модел, който е от същата стомана:
                              http://manly-bg.com/catalog/4857_comrade.html
                              Number:010
                              Manufacturer:Manly
                              Availability:Yes
                              Price:29.50 EUR
                              Type of steel:D2

Разликата във форумните поръчки е единствено в шарката на чирените и емблемата с номера на нея!
                              Защо тогава в ножарските форуми нямат проблеми със стоманата?

Коментар

Първоначално публикуван от petrof Преглед на мнение
                                Разликата във форумните поръчки е единствено в шарката на чирените и емблемата с номера на нея!
                                Защо тогава в ножарските форуми нямат проблеми със стоманата?
                                Възможно обяснение:
                                Технологичната идентичност не е пълна.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X