Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Дръжка на Опинел-импрегниране
Свий
X
-
От: Дръжка на Опинел-импрегниране
е то и аз съм член на Традиция....Първоначално публикуван от misho60 Преглед на мнениеЕто ти жокер
http://www.desant.net/show-news/26703/#gallery
driving Offroad .. IPSC shooting and hunting
Коментар
-
Е, вече разбрах кой е бай Върбан, но не разбрах как да получа съвет от него. Както и да е, вече получих доста инфо от колегите, все нещо ще се получи с ножчето.Първоначално публикуван от misho60 Преглед на мнениеЕто ти жокер
http://www.desant.net/show-news/26703/#gallery
Благодаря на всички за съдействието.Живей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!
Коментар
-
Ако не ти се занимава много - много - пръскаш обилно дървената част с WD40, завиваш плътно в наилонова торбичка и оставяш 24 ч. да попие. Ползвам опинел 12 вече 2 години обработен по този начин. Повторил съм операцията два пъти. Поздрави.Руският шофьор нарича "път", мястото през което възнамерява да мине.
...Българския коледен дух е духът на заклано прасе...[COLOR="#008000"][/COLOR]
Коментар
-
-НИ боЙ сАПървоначално публикуван от knifeman Преглед на мнениеАко Опинела се ползва за рязане на храна, аз не бих препоръчал WD40. Съдържа нафта, а може и нещо друго отровно.
, ти ако знаеш какви работи ядем, WD40 ще си го мажеш на филийка
Поздрави !
п.п. този метод забравих да го спомена, при него важното е да се затвори в ПЛИК ножката, щото иначе няма ефект. Също така поне по мой наблюдения ефекта на WD-то е най - добър когато дръжкате все още не е намокряна
Коментар
-
VD 40 може и да върши работа ама ще ми омирише чантичката (ножа е в мен всеки ден). През седмицата нямах време да търся восък, днес ще се опитам да намеря и да напрявя накисването.Първоначално публикуван от razkazwacha Преглед на мнениеАко не ти се занимава много - много - пръскаш обилно дървената част с WD40, завиваш плътно в наилонова торбичка и оставяш 24 ч. да попие. Ползвам опинел 12 вече 2 години обработен по този начин. Повторил съм операцията два пъти. Поздрави.Живей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!
Коментар
-
Моята смес е: ленено масло, терпентин, восък, зехтин и парафин, в съотношение едно към гьотере, ама доколкото си спомням - восъка и парафина не надхвърлят 30% от сместа и така тая последната си запазва течното състояние и след като изстине.
Импрегнирал съм дръжките на няколко ножа от тях три "опинела". И трите без да ги разглобявам. Със същата "гняз"импрегнирам и калъфите. От терпентина мирише две - три недели, ама се търпи.
Поздрави!Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.
Коментар
-
В неделя накиснах Опинел-а, сместа е от ленено масло и пчелен восък загрята на водна баня. Температурата беше 80-90 градуса в горната и долната част на съда. Киснах дръшката при тези условия 1ч. и 10 мин., толкова време имах. На другия ден забърсах добре външно ножа и го "поизцапах" с мръвка, след това го измих обилно с вода и веро-няма и следа от затягане на острието в дръжката. Няма неприятни миризми, дръжката не е мазна и не цапа, абе мисля че се получи, доволен съм.
Благодаря на всички колеги за съветите и споделения опит
Живей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!
Коментар
-
Тия дни и аз ще пробам таз магия, но без разнитването, че вчера съвсем непредвидено ми се залепи за ръката нещо от сорта
Ще пробвам само с ленено масло, но ще го натопя да преспи в полуотворено състояние (90 градуса) една нощ пък да видим какво ще стане. Не ми се умирисва с терпентин.Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...
Коментар
-
Аз го импрегнирах без да разнитвам острието от дръжката-няма никакъв проблем. Важно е да бъде потопена цялата дръжка, разтвора прониква добре навсякъде, особено когато е загрят.Живей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!
Коментар
-
Колкото и да се говори за опинела, че е "градинарско" ножче, то е един от малкото продукти, успели да влязат в световната класацията на 100 те най-качествени продукта във всички сфери на човешката дейност за всички времена... Относно коментираният проблем, до тук съм се срещнал с едно що годе приемливо решение без разглобяване. Оставяш го да изсъхне добре - ако трябва го "изсъхваш" допълнително
, след което му напъхваш между дръжката и острието пластини от луфтомер - колкото успееш да вкараш. После импрегнираш с ... варианти безброй... Оставяш го за "известно" време да отлежи и да се намести и тогава му махаш пластините. Чел съм го, но не съм го пробвал въпреки, че имаме опинели. При мен проблеми като описания по-горе не се срещат (поне в последните десетина години от както ги ползваме по-редовно
.)
Ако не свършва добре, значи не е свършило!
0888 315 794
LZ1UPI
A1 (Rh+)
Коментар
-
Вместо ленено масло,може ли да се ползва ленен безир,ленено масло в нашата аптека има колкото искаш ,с уговорката да се пие във вид на хапчета,а ми трябва за импрегниране ?Последно редактирано от Roninn; 10-08-14, 01:04.Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар