Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дръжка на Опинел-импрегниране

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дръжка на Опинел-импрегниране

Ето ти жокер http://www.desant.net/show-news/26703/#gallery

Коментар

Първоначално публикуван от misho60 Преглед на мнение
      е то и аз съм член на Традиция....
      driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Първоначално публикуван от misho60 Преглед на мнение
        Е, вече разбрах кой е бай Върбан, но не разбрах как да получа съвет от него. Както и да е, вече получих доста инфо от колегите, все нещо ще се получи с ножчето.
        Благодаря на всички за съдействието.
        Живей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!

Коментар

Ако не ти се занимава много - много - пръскаш обилно дървената част с WD40, завиваш плътно в наилонова торбичка и оставяш 24 ч. да попие. Ползвам опинел 12 вече 2 години обработен по този начин. Повторил съм операцията два пъти. Поздрави.
          Руският шофьор нарича "път", мястото през което възнамерява да мине.
          ...Българския коледен дух е духът на заклано прасе...[COLOR="#008000"][/COLOR]

Коментар

Ако Опинела се ползва за рязане на храна, аз не бих препоръчал WD40. Съдържа нафта, а може и нещо друго отровно.

Коментар

Първоначално публикуван от knifeman Преглед на мнение
              Ако Опинела се ползва за рязане на храна, аз не бих препоръчал WD40. Съдържа нафта, а може и нещо друго отровно.
              -НИ боЙ сА , ти ако знаеш какви работи ядем, WD40 ще си го мажеш на филийка

Поздрави !
              п.п. този метод забравих да го спомена, при него важното е да се затвори в ПЛИК ножката, щото иначе няма ефект. Също така поне по мой наблюдения ефекта на WD-то е най - добър когато дръжкате все още не е намокряна

Коментар

Първоначално публикуван от razkazwacha Преглед на мнение
                Ако не ти се занимава много - много - пръскаш обилно дървената част с WD40, завиваш плътно в наилонова торбичка и оставяш 24 ч. да попие. Ползвам опинел 12 вече 2 години обработен по този начин. Повторил съм операцията два пъти. Поздрави.
                VD 40 може и да върши работа ама ще ми омирише чантичката (ножа е в мен всеки ден). През седмицата нямах време да търся восък, днес ще се опитам да намеря и да напрявя накисването.
                Живей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!

Коментар

Моята смес е: ленено масло, терпентин, восък, зехтин и парафин, в съотношение едно към гьотере, ама доколкото си спомням - восъка и парафина не надхвърлят 30% от сместа и така тая последната си запазва течното състояние и след като изстине.
                  Импрегнирал съм дръжките на няколко ножа от тях три "опинела". И трите без да ги разглобявам. Със същата "гняз"импрегнирам и калъфите. От терпентина мирише две - три недели, ама се търпи.

Поздрави!
                  Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

Коментар

В неделя накиснах Опинел-а, сместа е от ленено масло и пчелен восък загрята на водна баня. Температурата беше 80-90 градуса в горната и долната част на съда. Киснах дръшката при тези условия 1ч. и 10 мин., толкова време имах. На другия ден забърсах добре външно ножа и го "поизцапах" с мръвка, след това го измих обилно с вода и веро-няма и следа от затягане на острието в дръжката. Няма неприятни миризми, дръжката не е мазна и не цапа, абе мисля че се получи, доволен съм.
                    Благодаря на всички колеги за съветите и споделения опит

Коментар

Тия дни и аз ще пробам таз магия, но без разнитването, че вчера съвсем непредвидено ми се залепи за ръката нещо от сорта
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:7362365-origpic-368c3d.jpg
Прегледи:1
Размер:23.8 КБ
ID:5510856
                      Ще пробвам само с ленено масло, но ще го натопя да преспи в полуотворено състояние (90 градуса) една нощ пък да видим какво ще стане. Не ми се умирисва с терпентин.
                      Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Аз го импрегнирах без да разнитвам острието от дръжката-няма никакъв проблем. Важно е да бъде потопена цялата дръжка, разтвора прониква добре навсякъде, особено когато е загрят.

Коментар

Колкото и да се говори за опинела, че е "градинарско" ножче, то е един от малкото продукти, успели да влязат в световната класацията на 100 те най-качествени продукта във всички сфери на човешката дейност за всички времена... Относно коментираният проблем, до тук съм се срещнал с едно що годе приемливо решение без разглобяване. Оставяш го да изсъхне добре - ако трябва го "изсъхваш" допълнително , след което му напъхваш между дръжката и острието пластини от луфтомер - колкото успееш да вкараш. После импрегнираш с ... варианти безброй... Оставяш го за "известно" време да отлежи и да се намести и тогава му махаш пластините. Чел съм го, но не съм го пробвал въпреки, че имаме опинели. При мен проблеми като описания по-горе не се срещат (поне в последните десетина години от както ги ползваме по-редовно .)
                          Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                          0888 315 794
                          LZ1UPI
                          A1 (Rh+)

Коментар

И това са Опинели:

Име:opinels (1).jpg
Размер:70.5 КБ
ID:5525586

Име:opinels (10).jpg
Размер:105.4 КБ
ID:5525587

Име:opinels (12).jpg
Размер:48.6 КБ
ID:5525588

Име:opinels (17).jpg
Размер:50.3 КБ
ID:5525589

Име:opinels (18).jpg
Размер:51.6 КБ
ID:5525590

Коментар

Тез последните ми скриха шапката, много са готини.
                              Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
                              0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Вместо ленено масло,може ли да се ползва ленен безир,ленено масло в нашата аптека има колкото искаш ,с уговорката да се пие във вид на хапчета,а ми трябва за импрегниране ?
                                Последно редактирано от Roninn; 10-08-14, 01:04.
                                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                                https://dvrbg.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X