Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ръчен трион за дърва

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ръчен трион за дърва

Хайде и моите 5 ст. по темата.За продуктите на BACHO мога да кажа само хубави работи, имам няколко техни остриета и мултитул, и са повече от прилични за парите си. PILANA е доказала се на пазара чешка фирма с дългогодишни традиции в правенето на всякакъв тип режещи детайли - имам нож, правен от пластина за абрихт - добра износоустойчивост и жилавост на режещия ръб. Смятам, че и двата триона си заслужават - въпрос на избор.
    Категорично не приемам определения като "марков боклук за 100лв." и "конкурентността на китайските производители пред прехвалените европейски боклуци".
    Продукти /остриета/, правени в Китай под контрола на доказал се на пазара марков производител, са в пъти по - качествени от произведените такива в неизвестна "гаражна" фабрика, казвам го от собствен опит. С такива, произведени в Европа и САЩ, ми е неудобно/даже срамно/ да правя сравнение.
    "Make love, not war!"

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
      Има ги същите,китайчета,някакъв лайън пише на тях,по 3 лв.Режи като ламя,даже се порязах 1-2 пъти(некадърниците си личат по белезите на ръцете) без следи от износване.Даже спрях да ползвам ЗеГе-то-просто реже със същата скорост пък се и разкършвам.
      Моля те качи някоя снимка да знам какво да търся! Аз не държа чак толкова да е марков триона, така че ще взема едно китайче дори и само за сравнения!

Първоначално публикуван от paksss Преглед на мнение
      Не знам къде си гледал, но 396 трион си е 35лв и тук. Иначе и бюджетните триони все ще ти вършат работа. Пилана, Самурай, Топ Мастер .
      Дай линк моля те, защото най-евтината цена на която го намерих е 50 лв!

Някой попита какъв диаметър дърва може да реже - моя човек с неговия BAHCO - на пет години интензивна употреба!, отряза дърво с диаметър 30 см за по малко от минута, това е причината да си търся подобно качество!
      Hyundai Terracan 2.9 crdi 163 hp,2007
      Suzuki Vitara ДБ - 1.6 16v, G16BS, 1998 ex
      Hyundai Galloper- 2.5 tdi, 1998, ex
      Продавам гуми 205х70х15!

Коментар

Това с 30 те сантиметра диаметър, не преувеличаваш ли малко? Колко му е дълго острието? Иначе аз имам на Щил и до към 10 см диаметър се режат мн. приятно
        Три дена глупави експерименти икономисват половин час четене!

Коментар

+1 за пилана, имам точно такова като от снимката и е перфектно за излети сред природата. Нося го винаги когато сме на палатки да режем клек, единственият недостатък е че ръждясва. Пилана, както вече беше споменато НЕ е Китайска фирма и не продава боклуци.

За BAHCO само добро мога да кажа. Имам подобно трионче на вирмата. Заради стоманата Sandvik 12c27 ли, заради марката ли, върши повече работа и носи наслада от работата с него. Поне аз,а предполагам и повечето от вас са на мнение "по-добре 1 качествено от 1000лв, отколкото 100 некачествени от 10 лв." Някой колега беше писал : " Насладата от ниската цена трае за кратко, а огурчението от лошото качество не се забравя ". Та ако си мераклия и запалянко, събери пари и си вземи качествено трионче.

Поздрави !
          п.п. Ако някой знае на кого е репликата да се обади

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
            Един колега има сгъваем на Хускварна . Вече поне 3 години го ползва интензивно и не е мръднал.
            Имах Фискарс за 50 лева, беше страшен. Но го счупих и си взех Хускварна. Е двете нямат нищо общо.
            ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
            0878 23 58 34- Радо

Коментар

Седем години вярна служба.Вярно малко пораждяса,защото не съм полагал никакви грижи,но продължава да си реже добре.Благодарение на него съм се чуствал комфортно в доста кризисни ситуации.
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:17012013396 (Medium).jpg
Прегледи:1
Размер:107.5 КБ
ID:5444530
              0888 998 705
              /Георги/

Коментар

Първоначално публикуван от danail_3 Преглед на мнение
                Това с 30 те сантиметра диаметър, не преувеличаваш ли малко? Колко му е дълго острието? ...
                Колко да е дълго, 8" не са мръдвали на повече от 20,3 см.
                подаръци за мъже от FACOM
                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от danail_3 Преглед на мнение
                  Това с 30 те сантиметра диаметър, не преувеличаваш ли малко? Колко му е дълго острието? Иначе аз имам на Щил и до към 10 см диаметър се режат мн. приятно
                  Мда, определено съм преувеличил, по-скоро макс диаметър 20 см . Иначе ето едно клипче на Bahco-то:

За сега се спирам на Пиланата и на китайския лион, като ги взема ще споделя пак мнение!
                  Hyundai Terracan 2.9 crdi 163 hp,2007
                  Suzuki Vitara ДБ - 1.6 16v, G16BS, 1998 ex
                  Hyundai Galloper- 2.5 tdi, 1998, ex
                  Продавам гуми 205х70х15!

Коментар

Ето и от мен малко. Преди няколко години ми подариха ето такъв

Име:02-123830.jpg
Размер:14.3 КБ
ID:5444871

(моят си е в джипа и не мога да го снимам сега). На една разходка едно дърво с диаметър 13-115 см което стърчеше над пътя ми се завря в иначе така красивият багажник,

Име:DSC_0949.JPG
Размер:502.7 КБ
ID:5444872

слезнах и го отрязах, интересното беше как възкликна Радо (kavarov от форума): - Я той наистина реже както разправят във форумите.
                    След време този който ми го подари си беше взел някакъв за 10-15лв с думите "този може да не е толкова марков като твоя но съм сигурен че реже също толкова добре"
                    Дадох му моят да ги сравнява, и заключението му беше че наистина има голяма разлика.
                    Така че първо намерете начин да изпробвате преди да купите.

Коментар

Първоначално публикуван от Paladin Преглед на мнение
                      Ето и от мен малко. Преди няколко години ми подариха ето такъв

[ATTACH=CONFIG]537514[/ATTACH]

(моят си е в джипа и не мога да го снимам сега). На една разходка едно дърво с диаметър 13-115 см което стърчеше над пътя ми се завря в иначе така красивият багажник,

[ATTACH=CONFIG]537515[/ATTACH]

слезнах и го отрязах, интересното беше как възкликна Радо (kavarov от форума): - Я той наистина реже както разправят във форумите.
                      След време този който ми го подари си беше взел някакъв за 10-15лв с думите "този може да не е толкова марков като твоя но съм сигурен че реже също толкова добре"
                      Дадох му моят да ги сравнява, и заключението му беше че наистина има голяма разлика.
                      Така че първо намерете начин да изпробвате преди да купите.
                      Фискарс-а , определено е един от най-добрите. С него режех каквото ми падне, за отрицателно време, жалко че го счупих. Сега се мъча с Хускварната.
                      0878 23 58 34- Радо

Коментар

Няма такова животно - трион Хуск - най-обикновена Гардена си е, само логото е Хуск. Ама чак пък да се мъчиш!?
                        Посмали малко! Виж ако беше нещо от сорта топ-моп мастер - тул , ала бала.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                          Няма такова животно - трион Хуск - най-обикновена Гардена си е, само логото е Хуск. Ама чак пък да се мъчиш!?
                          Посмали малко! Виж ако беше нещо от сорта топ-моп мастер - тул , ала бала.
                          Исках да кажа, че няма база за сравнение, между Фискарс и Хускварна.
                          0878 23 58 34- Радо

Коментар

Пробвай Сандвик. С'я - нямало Сандвик не се брои, който търси - намира. Е - цената малце бега 1:2, ма то кеф цена няма. Така поне пише на кенефа на кърджалийската гара срещу цената от 1 лв.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                              Пробвай Сандвик. ..
                              Ей го, към 15-годишен без никакво жалене и пазене:

Име:1.jpg
Размер:91.8 КБ
ID:5444919Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2.jpg
Размер:76.9 КБ
ID:5444920Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3.jpg
Размер:68.2 КБ
ID:5444921

Коментар

Тея триончета наистина много режат. Ние имахме два вида единият 4.50 другия към 6-7лв, евтини, ама бях дал на дядо ми един... ами човека е на 80 (и няколко) години и каза, че много леко и лесно се реже. Единствено дръжката нещо му се беше скофтила, пластмаса ... но не е мръднал.
                                Мисълта ми е че не виждам много чуденка в избора. Взимаш един и пробваш, единствено дръжката може да се огледа по-хубаво. Ама то пластмаса, ако не внимаваш, каквато и да е ще я счупиш, еле пък зимно време.
                                За 5лв толко , ама зверчета са си и режат много бързо.
                                Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                                И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                                вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X