Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ръчен трион за дърва

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ръчен трион за дърва

И аз давам един глас за Хускварна,реже като змей,с гумирана дръжка е и не се пързаля при намокряне.

Коментар

Имам и Хускварна, от по-малкия размер, и Фискарс и мога да кажа, че и двата режат отлично. Но Хуска е с по-едри зъби и като че ли в гората с клони докъм 15 санта се справя по-бързо. отличен инструмент. Имаше го дскора във фирмения магазин на Хускварна в Младост зад Макдоналдса за нещо като 17,50 малки я и 30 лева големия. Но големия е само малко по-голям и с прекалено едри зъби според мен.
      LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
      www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Тея триончета са доста добри, зъбите вече не се правят с чапраз ами всеки зъб има 3 режещи ръба http://cdn.husqvarna.com/dimage.axd/...0/4b949961.jpg на тази снимка се виждат зъбите и липсата на чапраз. За Bahco не искам да споря каква марка са, но докато работех при един техен дилър внасяхме стоката им от китай или тайван, та не са това което са били преди. Мен ако питаш за 10 кинта можеш да си вземеш от практикер или бриколаж подобно трионче
        Кеф ти право с кания (сложено е при инструментите за гипсокартон) кеф ти сгъваемо от градинарския отдел.
        I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Чета майсторски писания и се чудя защо никой не спомена какъв вид дърво реже? Не само колко е дебело.
          Замислям се и аз за едно такова трионче, но май ще разгледам няколко модела на живо преди да избера....

Коментар

Първоначално публикуван от subritual Преглед на мнение
            Чета майсторски писания и се чудя защо никой не спомена какъв вид дърво реже? Не само колко е дебело.
            Замислям се и аз за едно такова трионче, но май ще разгледам няколко модела на живо преди да избера....
            Първо има разлика дали режеш влажна или суха дървесина.За влажната(сурова,жива) предпочитам по високия зъб. При избора провери гъвкавоста на "лентата",-избери по "дебела" и по- "серт".От четирите триончета в гаража, най ме кефи едно 25г. руско със сива дръжка-змей. .--Дърво,пласмаси,алуминий -няма спиране и затъпяване (заточването е почти абсурдно-висока твърдост и става само с профилирана диамантена пила).

Коментар

По спомени съм рязал суров ясен, дива джанка, бук и дъб с Хускварната. И не съм имал особени проблеми, дори сурово дърво реже по-лесно от сухото, което май си е нармално. Фискарса го държа вкъщи е не съм рязал много с него, но със сух чамов материал е змей. Хускварната я затрих някъде и отскоро имам Мора Лапландер в джипа, дар от скъп приятел, ще тествам и ще споделя.
              www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Чета майсторски писания и се чудя защо никой не спомена какъв вид дърво реже? .
                Обсъжданите триончета се водят туристически-режеш с тях това,което ти се наложи.За Хускварната потвърждавам,много функционален и удобен.

Коментар

Сега като се загледах в мнение 29 на колегата СТО, то Мора Лапландер е едно към едно със Сандвика, само цвета е черно и зелено и естествено надписите са различни. Уикенда ще тествам, снимам и ще пиша пак.
                  Последно редактирано от zzlatev; 26-05-14, 15:14.
                  www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от Paladin Преглед на мнение

[ATTACH=CONFIG]537514[/ATTACH]
                    Мой приятел изгради целия покрив на вилата си с едни такъв триВон. Нямаше как да не си купя и аз, доволен съм. В момента такива триончета се предлагат в Пени на половин цена и някакави точки. Струват си парите!!!
                    Only after the last tree has been cut down,
                    Only after the last river has been poisoned,
                    Only after the last fish has been caught,
                    Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от jasonsmith Преглед на мнение
                      Здравейте, на скоро правихме един бивак с едни приятели, и останах очарован от този трион на едно приятелче:
                      http://www.amazon.com/BAHCO-396-LAP-.../dp/B0001IX7OW
                      Проблема е, че е над 50 лв. в БГ, а в момента не ми се дават такива пари.
                      !
                      Имам го същия чисто нов и ми е излишен,ако го иска някой срещу 45лв. е негов.

Коментар

Аз пък имам Хускварната коментирана малко по-горе. Използван е само за проба. Ако искаш да имаш "излишен" него съм склонен да доплатя за размяна. Просто имам фискарс (доста съм го ползвал), купих си хускварната с идеята да е малко по-голям, но се оказа, че няма съществени предимства и ми е мерак да пробвам и бахото, за да знам, че съм ги пробвал всичките В София съм и пари за куриери няма да се харчат
                        Technical Rescue Direct - life lies in courage
                        http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Благодаря,но не ми трябва друг трион.

Коментар

Благодаря,но не ми трябва друг трион.Само да поясня за въпросния трион,черното покритие не е за красота,а при рязане се плъзга в сряза и по този начин първо облекчава работата на режещия и второ щади самото дърво ако е живо.

Коментар

Аз използвам сгъваема джака с ленти на бако за сурова и суха дървесина според случая...

Коментар

Всъщност аз съм се объркал, и мойто не е Мора Лапландер, а Банчо Лапландер. Тествах го този уикенд както обещах, реже като змей. Трябваше да режем и от тия сивите пластмасови водопроводни тръби, справи се без замисляне. За дърво няма да разправям.
                                www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X