Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Газов патрон

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #76
    После е същото както и ако беше законопритежавано огнестрелно оръжие.

    Коментар


    • #77
      Ха, ха... Изобщо не е същото. Ако думниш някого със законен боен пистолет ще ти скъсат нервите, а ако го направиш с незаконен или преправен, ще ти скъсат нещо друго.

      Коментар


      • #78
        Именно.
        Затова предложения от мен варянт е със законен пистолет

        Коментар


        • #79
          Първоначално публикуван от Стефан
          И ПСМ има газови. Бяха внесени много. Никой не знае къде са. Прочее, бих купил такъв. Заводски, не пипан.
          Знае се къде са .
          И ПСМ и МАКАРОВ . Те затова ги забраниха май.Много са лесни за доработка.Вадиш щифта и тръбата е вънка.После ти требе само протяжка и зъболекарска машинка и .......
          А и беха към 100лв.

          Коментар


          • #80
            Бе ти кажи къде са)) И не разправяй за преработка, че ще ти накачат сичката дузина параграфи дето ги казва Фюрера и ще ти се изтърбушат джобовете. За адвокати де, не за друго, у нас няма корупция.
            Така е. Каквото и да направиш със законен боен си по-защитен законово, отколкото каквото и да е друго с незаконен, не дай боже преправян. Даже да си свършил нещо полезно, пък със законния - айдутлук.
            Нормално го казва човекът за 12-я калибър. Това са към 20 мм, и вече всичко е ефективно. Изобщо, гумените шамари и ритници са смислени от 15, и изглежда до към 30 милиметра. И за улична безопастност са по-лесни, а сигурно и по-полезни от простите бойни. Защо не докарват тука руски джаджи нямам идея. Може би тъкмо затова. Верно че тия електрически патрони са екзотика, ама пък ще да са по-безопасни. И хак ти шамар, хак ти газ, хак ти ракета като паднеш в дерето и си счупиш крака. ИМХО, много полезно нещо.

            Коментар


            • #81
              Наистина има такъв револвер и при това съм го виждал да се предлага още преди 4-5 години Зададох на един продавач същия въпрос дето и Вълка зададе и онзи само го прибра на рафта Три пъти ми се е налагало да ползвам законно огнестрелно оръжие и трябва да ви кажа че после разправиите са ОГРОМНИ
              Като и трите пъти са били при нападение на повече от три лица с различни други оръжия Дори без да е имало наранявания на други лица пак става голяма тъпордия Наи приятния момент се получава когато в хода на раследването те лишават от право на носене на оръжието в момент когато се очаква наи големия гърбалак На всичкото отгоре с тези дето сте се плашили и стреляли чакаш часове в един коридор в н-ското РПУ И това в едни диви години дето това изглеждаше като нещо нормално и всекидневно е па ли сега Един единствен случаи бях оставил железото и в един магазин трима дрогирани мангала тръгнаха да правят пладнешки обир Тогава усетих че човек свикнал с оръжие е абсолютна пикла в ситоация на самотбрана без него От три години пистолета ми е отнет и въобще не ми липсва В и без това напрегнатото ежедневие човек може лесно да направи грешка Те и без това раздатоха толкова оръжие че не знаеш на какъв ще попаднеш Използването на газов пистолет е само когато сте сигурни че лицето срещу вас не би трябвало да притежава боино такова Има и други начини за самотбрана Въпроса дали да стреляш като го извадиш не трябва да си го задава никои които притежава пистолет
              Един познат при някаква свада с двама трима противници решил да ползва Макаренкото като палка С пръст поставен в спусковата скоба удря единия от лошите по главата Резултата е че отключва механизма за разглобяване при почистване и др .....тези дето познават Макаров знаят това.... При това в момент в които наи много ще му трябва На лошия му потекала кръв от главата което още повече го вбесява и започва як въргал Тогава нашия рамбо решава да произведе изтрел за сплашване на биячите При тая му маневра след изтрела шеината на пистолета изхвърча и тои остава посред битката с ръкохватка пълнител и безпомощна импотентна цев Тоя дето го ударил по главата взел шеината на оръжието и с неина помощ му направил карта на Хималаите и техните десетохилядници върху муцуната Резултатът е че след като го посрали от кютек онея избягали и с шеината на оръжието След това му го взели в РПУто с аргумента че не може да борави с оръжие

              Коментар


              • #82
                На тебе па кви са ти ядовете със само три мангала, като не ходиш никъде сам и си бърз кат хлебарка в трансформатор. Сеа, мингянците трева да са били разход, ама кат са били сами ...
                Кой па е казал че имането на пищов отменя знаенето на тактиката. Тя тогава става и нужна. Сичко е по-сложно, ама ако го подредиш както трябва - жална им майка. Иначе - верно на тебе. Ама иначе при всяко положение жална ти майка, така че по-добре с него.

                Коментар


                • #83
                  От много години имам лично оръжие.Последните две изобщо не го нося.
                  Мисля, че да употребиш законно оръжие в условията на непосредствена
                  отбрана без да имаш достатъчно пари за адвокати и връзки в съда си е
                  чист хазарт.От доста време се каня да си купя лютив спрей и телескопична палка, срещу един-двама нападатели ще свършат работа,
                  ама не знам къде ще ги крия през лятото.А за в колата(дай Боже по-
                  натам джипа) много ми хареса вариянта с пушка за пейнтбол.

                  Коментар


                  • #84
                    Re: Газов патрон

                    днеска на ндк се прибирам от работа с колелото и некви младежи около 20 г седят на пейките а един се прави на каратис и както минавам покрай тях се опита да ме ритне ейтака само защото минавам добрече ми беше привлякъл вниманието от далече и успях да реагирам и неме уцели аз продължих без да кажа нищо щот малко щеха дами отупат кожуха.по принцип имам газов пистолет но скоро несъм го носил май ще трябва да почна пак макарче при наличието на толкова много хора и деца едвали щеше да е най удачно.към него от оръжеен магазин съм купил приставка за дулото в която се слага гумено топче и се стреля с халосни патрон доста е силно от 2 метра пробих дебело списание . продавача каза че с полицията нямало да имам проблем ама аз малко се съмнявам. иначе приставката беше около 7 лв а топчетата са по 80 ст. ако може да дадете съвет в такива ситуации с какво да се одбранявам щото несъм много добър в юмручния бой.

                    Коментар


                    • #85
                      Re: Газов патрон

                      Къв е тоя юмручен бой пък сега. То й маймуните си пазят ръцете като ползват инструменти, пък ние ли...

                      Като си с колело толкова ли нямаш верига с катинар, няква палка, гаечен ключ и т.н. Въпреки, че и за това си иска умение, щото спокойно можеш да утрепеш някого.

                      Коментар


                      • #86
                        Re: Газов патрон

                        Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
                        Къв е тоя юмручен бой пък сега. То й маймуните си пазят ръцете като ползват инструменти, пък ние ли...

                        Като си с колело толкова ли нямаш верига с катинар, няква палка, гаечен ключ и т.н. Въпреки, че и за това си иска умение, щото спокойно можеш да утрепеш някого.
                        Той, човека, да не Брус Лий, да се бие с тълпа гамени!!!
                        В тая ситуация и картечница не те оправя,
                        бягане му е майката!!!!

                        Коментар


                        • #87
                          Re: Газов патрон

                          за веригата не се сетих че тоя тип направо ме шашна етака без ништо да налита на бой

                          Коментар


                          • #88
                            Re: Газов патрон

                            имах сащият проблем като теб,но се запалих по фитнеса и по бокс, и сега само чакам някой да ми посегне,защото Аз пръв не посягам
                            MG RACING

                            Коментар


                            • #89
                              До: Газов патрон

                              Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
                              Кво е това българско понятие "стоп-патрон"? Това, за коео говорите са куршуми с ниско пробивно действие и максимално отдаване на импулса. На тези истории западняцте им викат safety slugs, поради ниските пробивни свойства и практически слабите рикушети. Предназначени са за употреба сред тълпи и около твърди прегради. На теория имат добро възпиращо действие и широк раневи канал, а на практика зависи къде ще те удари.

                              Хала, има една приказка - ако ще е гарга, да е рошава. Или си вземи истински боен пистолет, или изобщо не се занимавай с глупости.

                              Стефане, за пейнтбола има доста компактни пистолети с пълнители и ако някой път вземеш, че се объркаш да дойдеш с нас, ще ги видиш... пък може и да добиеш личен опит от действието им.
                              Извинявайте,че се набърквам неканен,но от личен опит знам тактиката на цлужба КОС. Там те мотаят и подиграват,за да ссе откажеш сам от идеята за боен пистолет. Щото все още робуваме на идеята,че,ако на българина му дадеш пищов ще изпотрепе де що види. Имам опит с оръжията(три години в Карловската механизирана бригада) и знам,че човек много почва да внимава като държи пушкало в ръцете си. А на практика кво става? Бандурниците със законни пистолети,а обикновения човек-вълци го яли!
                              Land Rover Freelander Td4
                              0884898006

                              Коментар


                              • #90
                                До: Газов патрон

                                Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                                Известни са като змийски, пълни са с много дребни съчми, като едър пясък, наистина служат за против дребни влечуги и гризачи. Някъде по света са разрешени, у нас ги забраниха ... Защото дебилите смятат че могат да хвърлят това в лицето на който им падне.
                                Газовите пистолети имат една или две прегради напреки на цевта за да не могат да се използват такива патрони. Ако те хванат с такива и развъртян газеник ще береш много големи ядове. Нали сега за да се докарват пред брюксел са го ударили на лов на вещици ...

                                Точно,американците си пълнят 44 Magnum така и пуцат по гърмящи змии.За газов пистолет няма как да стане,защото има куп прегради.
                                Ако е машина, нека бъде немска!
                                XJR 1200
                                ETZ 150
                                Kawasaki Ninja ZX10R

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X