Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Спомени на танкистите.
Свий
X
-
От: Спомени на танкистите.
Това трябва да са учебните паркове на АУЦ "СЛИВНИЦА" ,или това което останало от тях!
На предпоследната снимка е новоизградения през 1983 ПТО, по нагоре са парковете на горнобанци, "новите" спални и кухненски блок.Старо е само КТП на горнобанци.През 1982-83 парковете бяха метални навеси с павиран двор, а пред КТП ямата с кал беше повече от метър.Не ми е ясно само само каква е била ролята на тази метална конструкция на последната снимка вдясноАко се използват пълните възможности на едно нещо, то се счупва!!!
Пламен Златарев 0888 66 03 18
Коментар
-
От края на 80-те години така се правеха голямоплощни навеси. Тук липсва покритието (може и никога да не го е имало)Първоначално публикуван от Пламен Златарев Преглед на мнениеНе ми е ясно само само каква е била ролята на тази метална конструкция на последната снимка вдясно0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Тази постройка май е единственото , което не е "мръднало" от 1983.Беше комбинация от КТП и ГСМ, обща за учебния полк Сливница и танковата бригада на Горна Баня.Калта в ямата пред ГСМ стигаше нивото на страничните резервоари.В нея се влизаше от стръмно спускане с десен завой.Виражът, създаван от калната яма беше много готин.Когато се влизаше, без да зареждаш,калта почти я изкарвахме от ямата!Първоначално публикуван от mitsumitsu Преглед на мнение[ATTACH=CONFIG]698827[/ATTACH] Дали си спомняте това място? :-)
Преди да пуснат новото ПТО ,машините се миеха с кофи с вода , наливани от единствените две чешми!Десертът беше , да се наредят паветата в парка, щото при всяко въртене на танка в парка, паветата се събираха на купчини.Ако се използват пълните възможности на едно нещо, то се счупва!!!
Пламен Златарев 0888 66 03 18
Коментар
-
Всичко това на горните снимки е струвало едни пари на държавата, всъщност наши пари. И не само в поделенията.
После се чудим защо сме бедни в каквито и форми на обществено-политическо устройство да съществуваме.сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш
Коментар
-
Нямам само "прекрасни спомени" от казармата...имаше доста идиоти....тежко,но за сметка на това продължително....но убеден съм,това за което бяхме там имаше смисъл!!Сега казвам на сина ми "знаеш ли,над 1400 пъти съм слушал химна на тая държава,застанал мирно пред знамето,не е празна работа това!" Айде стига че.......Mercedes-Benz - M-class (W164) - ML 550 (388 Hp) 2008
Mercedes-Benz - Е-class (W211) - 4matic (224 Hp) 2008
Коментар
-
Вишката е горе на баира,след мишените на най високото,по посока на стрелбата най в ляво.Аз тогава не съм ходил там,сега я открих с джипа.Леко в ляво е от стрелковата полоса и предполагам че е служила за наблюдение,да не се запали нещо,както често се случваше и за отцепление.Mercedes-Benz - M-class (W164) - ML 550 (388 Hp) 2008
Mercedes-Benz - Е-class (W211) - 4matic (224 Hp) 2008
Коментар
-
Струваше . Само че никой от съседите ни не смееше да се еб@в@ с нас .Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнениеВсичко това на горните снимки е струвало едни пари на държавата, всъщност наши пари. И не само в поделенията.
После се чудим защо сме бедни в каквито и форми на обществено-политическо устройство да съществуваме.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар