Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спомени на танкистите.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Спомени на танкистите.

Сега "минах" по всички поделения, с които съм имал вземане даване в миналото. Всичко е съсипано и тъне в разруха
    Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:skrap.JPG
Прегледи:1
Размер:146.6 КБ
ID:5460475това не снимка от Чечня , а е част от унищожена доброволно теника на АУЦ "Сливница"

А това пък построеният парк след 1985 год , по мое време го нямаше.Тогава парка беше с открити ламаринени навеси за по две редици машини и павирано открито пространство под формата на "Г"

Име:park.JPG
Размер:119.6 КБ
ID:5460476
      Поглед от друга гледна точка ...Натиснете снимката за да я уголемите

Име:park otgore.JPG
Размер:97.2 КБ
ID:5460478 Когато нямаше новия парк ,тук беше финално спускане с газ ...

А пък това явно новоизграден кухненски блок и жилищни помещения за горнобанските кемафиНатиснете снимката за да я уголемите

Име:now blok.JPG
Размер:108.8 КБ
ID:5460477
      Щото по мое време спяха тук , на двуетажни легла със землен под..

Име:spalno.JPG
Размер:84.1 КБ
ID:5460480
      А от тук почваше скоростното спукане към автополигона , която се забелязва в дъното , където има горичка, а от падината в средата завивайки наляво се стигаше по трасето към Ломско шосеНатиснете снимката за да я уголемите

Име:nandolni6te.JPG
Прегледи:2
Размер:97.5 КБ
ID:5460483
      да добавя гарнизонният арест с "главнокомандващ" сержант "Пит"

Име:garnizonen aresi.JPG
Размер:108.6 КБ
ID:5460492
      и караулното..Когато служех аз тук беше само будката.А караула спеше някъде навътре..

Име:karaulno.JPG
Размер:118.8 КБ
ID:5460493
      Последно редактирано от Пламен Златарев; 10-03-13, 17:00.
      Ако се използват пълните възможности на едно нещо, то се счупва!!!
      Пламен Златарев 0888 66 03 18

Коментар

Явно все още се охранява . Не може при толкова много роми в района да се търкаля толкова желязо по земята
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

През 90-92г. този "новият" парк беше на Школата в Сливница (35-ти Учебен Танков Полк-под. 34810). В него освен нашите 28 машини имаше консервирани 55-ци, Зилове 131 и Урали.От дрифтове за 1 година изкарахме релсите от бетона и бутнахме всички отводнителни канали в парка. Ротния здраво ни полагаше за каране в парка на скорост различна от 1-ва, но НЕМА ефект.
          Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

На ви романтичната картинка "Залез". Снимана е далече - далече на север, от Манго. За него железарията е чудо - човекът е бил командир на група управление в БИП-а на ракетен крайцер, танкове е виждал само в телевизора. Много се е впечатлил, и много му харесва.

Име:bs-4pAbCLWA.jpg
Размер:45.1 КБ
ID:5460891

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
              През 90-92г. този "новият" парк беше на Школата в Сливница (35-ти Учебен Танков Полк-под. 34810). В него освен нашите 28 машини имаше консервирани 55-ци, Зилове 131 и Урали.От дрифтове за 1 година изкарахме релсите от бетона и бутнахме всички отводнителни канали в парка. Ротния здраво ни полагаше за каране в парка на скорост различна от 1-ва, но НЕМА ефект.
              Георги , през 1983 полка се водеше 65 УТП , точно в същото поделение бях. Явно след време са му сменили номерацията.
              На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Като гледам размерите на на новия парк и както Георги Василев казва са били 28 бр. 72-ки и консервирани 55-ци, ми е интересно 9-та Горнобанска бригада как е водила учебни заниятия на АУЦ-а -с машинте на Сливнишкия полк или са имали позиционирани там учебно-бойни машини.Щото през 82-83 имаха шест 72-ки и петнадесетина 55-ци които домуваха на АУЦ-а в парка от снимката.30 години по-късно изглежда същия като площ......, даже оградата е същата..., ама няма никойНатиснете снимката за да я уголемите

Име:gornobanski park.JPG
Размер:72.4 КБ
ID:5461185

Коментар

• Re: Спомени на танкистите.

Горнобанска бригада как е водила учебни заниятия на АУЦ-а
                  Имаше позиционирани машини и механик-водачи, които се водеха на служба в Горна Баня, спяха в тази мизерия, ако не се бъркам,
                  Беше пълно с бълхи, нямаше одеала - кучешки живот приземния етаж беше кухнята - и там беше страхотна мизерия, бил съм в няколко поделения в различни части на България, но по голяма мизерия от Сливница не съм виждал.

Коментар

Горнобанци си имаха собствен парк и учебни кемафи, които спяха там н "новата" сграда. Техния парк беше на "гърба" на нашето ПТО, като входовете на двата парка бяха един до друг( не се виждат на снимките).
                    Разбира се, че е 65УТП. За двадесет години съм изкуфял та даже и номера на автомата не си помня( виж на танковете помня)!
                    Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Щом Даниел описва "новото" спално като мизерия, то тогава "старото" спално на горнобанци е строг тъмничен затвор -с землен под, двуетажни легла само с дюшеци, кемафите вместо шинели носеха "габини" и руски танкови ботуши.
                      При първото ми влизане в това помещение като школник/ тогава школата бе към Горна Баня/ бях посрещнат със зверски ритник в челото от лежащия на втория етаж на леглото кемаф и зверски вик :"ДОКЛАДВАЙ!".Традицията повелявала докладът да бъде: "Откат нормален".Докато вляза в час получих няколко шута!Мизерията, която беше на АУЦ “Сливница “ ги беше направила зверове.Те имаха страх само от сержант “Пит”- началника на гарнизонния арест.Този звяр “Пит” имаше навика , да вкарва в гарнизонният арест даже караулът изпратен да охранява ареста!Появата му където и да е на полигона ,имаше ефект на атомна бомба-всичко живо се “потапяше”

Коментар

• Re: Спомени на танкистите.

с землен под, двуетажни легла само с дюшеци,
                        Леглата пак са си двуетажни само със дюшеци, като добавиш и бълхите май думата ново изпада от класацията , изкъртени врати, паднала мазилка, счупени прозорци (страхотен студ е зимата), разбити шкафчета се търкаляха навсякъде.

Коментар

Сержант пит способен да намери работа на целия китайски народ! Това се коментираше в танковия полк на Банско.

Коментар

По повод "сержант Пит" - по мое време много от изпратените да си излежат ареста войници се връщаха 5-10 дни по-късно. Даваха им т.н. "вътрешна присъда", т.е. сержант Пит им даваше още няколко денонощия за истинско или мнимо нарушение. Казваха, че коронният му лаф е: "Понеже не мога да ви дам десет дни арест, аз ви давам два пъти по пет".
                            Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
                            "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Ето школата в Сливница . Тази снимка е от 1 окт. 1983 г. Най-голямата миизерия която съм виждал в живота си , и най-големите плъхове..........утрепах ме един който беше по-голям от котарак.
                              На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Да.., аз се уволних на 26 септември същата година заедно с още трима, щото бяхме студенти.Тези отдельонни командири не мога да ги позная , може да са от втората ми школа/ март -септември 1983/.В тази втора школа имаше много момчета от Сливница и околните села и бяха много нагли.Отдельонните им командири се бяха видяли в чудо от тях.Даже един от тях , Венелин от ТЕТЕВЕН , го откомандироваха в Брезник заради оплакване от новобранци, а той беше много знаещ и можещ ,даже след уволнението си завърши Бронетанковата академия в СССР и стигна до ЗКТЧ на БАТАЛЬОН в Горна Баня.
                                Та с него се видяхме тези дни и си припомнихме за ротния на шкоплниците-ст-л-т Стоянов-"великият танкист", взводният на мерачите-л-т Койчев, взводият на кемафите л-т Занев.Обеща да ми даде снимки от този период .
                                Спомнихме си и за легендарния командир на РОУП-а Тошко Тодоров- сега пенсионер и е охрана в софийски нощен клуб,
                                преподавателят по техническа подготовка на кемафите- ст л-т Владислав Христов/ ВЛАДО ТУЗА/ -сега е вещо лице-автотехнически експерт към Софийски съд....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X