Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Взривен танк...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Взривен танк...

Танк в града -само за парад.Мое мнение.
    Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
    Grand 3.1TD
    0898 620 306 Стоян

Коментар

За Акацията имаш ли идея през колко време ще ти кажат по р/с да го...? И да ти подсетят за неизпълнената заповед...

А ако сериозно, то Шилка с никакво брониране, пък и ги няма вече физически, РПО-А Шмел се намира на въоръжение в химически войски и тн..

Коментар

Въздушна поддръжка, артилерийска поддръжка, Пехотните машини също имат въоръжение, вярно по-малокалибрено от на танка, но по гъвкаво. Един лек патрул от хъмвита или роувъри примерно си има автоматичен лентов гранатомет, (да не си му в обсега особено на британските), 50 кал, управляеми ракети, вози и пехота...Да не говорим за страйкъри и по-тежки машини. Танка с едно Нето със веригата и отива на майната си.Да не споменаваме на какво е способна една Хелфайър или 30мм Гатлинг...
        If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Един нескромен въпрос към теб, ако не искаш, или не можеш, недей да ми отговараш - този твой горен пост написан от теб на основа на личен опит или...?

Коментар

Не съм превземал панелка,ако това имаш предвид. За мое щастие на ми се е налагало да гръмна и един път, което ме радва, а не да се срамувам от това. Не съм избивал талибани за разлика от голям брой от колегите, които на 2 ракии превземат Ирак, Афганистан, персийския залив... Това, което говоря съм го виждал. По-точно, виждал съм тряснати много британски небронирани роувъри, страйкъри, хъмвита, мрап-и и матв-та. Виждал съм на живо какво прави А 10 с гатлинга. Виждал съм какво прави и МЛРС-а. За съжаление видях на живо какво прави и 40мм автоматичен лентов гранатомет и 107мм китайски реактивен снаряд. Не ти приказвам приказки от видеоигрите и хамериканските екшъни, просто давам личното си мнение на база това, което съм видял/усетил, като се старая мнението ми да е професионално на база моя малък опит. Работата ми не е превземане на панелки, специалността ми е друга.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
              За Акацията имаш ли идея през колко време ще ти кажат по р/с да го...? И да ти подсетят за неизпълнената заповед...

А ако сериозно, то Шилка с никакво брониране, пък и ги няма вече физически, РПО-А Шмел се намира на въоръжение в химически войски и тн..
              Ааа да ги нямаме такива, Акацията да не е на повикване по рацията, ами директно в града с пехотата:
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2s3.132.jpg
Прегледи:1
Размер:36.9 КБ
ID:5447510

А като няма Шилка, има Тунгуска, даже мисля, че използваха в Чеченската няколко броя пробно. А Шмела, като е в химическите, да им закарат един Урал и да раздадат и на пехотата, въпрос на бюрокеация пак....
              Вот в Грозни:
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:pic_2.jpg
Прегледи:1
Размер:32.0 КБ
ID:5447511
              Последно редактирано от Dagobar; 26-01-13, 20:45.
              Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Аз видях какво прави Шилка с четирите си оръдия в тн "зеленка", но видях също така как нищо не можи да направи същата Шилка с глинени и пропечени на слънце дували. За РПО-А я познай какъв отговор ще си получиш на молбата ти за придобивката на иначе пърфектни "шайтан-тръби"? Ще ти подсетят първо че този вид на въоръжението не ти се полага и тн... И всичко ще мине по принцип "аз си имам там приятел, а ти имаш ли това-онова?"
                За САУ изобщо няма за какво да си говорим, те не са предназначени за НЕПОСРЕДСТВЕНАТА ПОДДРЪЖКА на пехотни поделения в ближен бой.

Коментар

Нещо не е както трябва:
                  1.Оръдието за да извършва тези свободни вертикални движения при видимо неработещ двигател, и за да излезе дим през дулото без да възпроизведе изстрел-означава само едно-клинът/ затворът/ на оръдието липсва/или свален/ което означава че машината е напусната отдавна и не може да стреля.
                  2.Огнените фоерверки ,които излизат през отворения/ не знайно защо/ люк на мерача са много странни- по скоро приличат на изгаряне на разсипан барут- в никакъв случай това не взрив на боекомплекта на танка.
                  3.Ако РПГ-то поразява МТО-то , то най малкото ще “щръкне” задния капак ,където са радиаторите на маслото и антифриза, след това трябва да премине през двигателя и чак тогава влиза в купола.
                  4.Така наречения кемаф, които се появява “от нищото” на 13 сек/ на забавен каданс се вижда много добре как изведнъж се появява/., в никакъв случай не напуска машината в следствие на “поразяването” на танка- за 7 сек не може да пропълзиш 40 см клиренс/ просвет/ на разстояние от около 5 метра .
                  5.Забележете огнените кълба, които са върху МТО-то –появават се за 3-4 сек и изчезват- все едно си насочил огнепръскачка.
                  За мен това монтаж,който цели някакво зрелище....
                  Ако се използват пълните възможности на едно нещо, то се счупва!!!
                  Пламен Златарев 0888 66 03 18

Коментар

Ако РПГ-то поразява МТО-то , то най малкото ще “щръкне” задния капак ,където са радиаторите на маслото и антифриза, след това трябва да премине през двигателя и чак тогава влиза в купола.
                    През двигателя няма да мине, това му е хубавото при пряко попадение отзад. А за монтажа - ти си човека който трябва да каже.

Коментар

Първоначално публикуван от optisprint teteven/Пламен/ Преглед на мнение
                      ... 2.Огнените фоерверки ,които излизат през отворения/ не знайно защо/ люк на мерача са много странни- по скоро приличат на изгаряне на разсипан барут- в никакъв случай това не взрив на боекомплекта на танка.....

Намираш ли някаква прилика?

Ние не сме неутрални!

Коментар

На 4-5 секунда записът е "залепен" - т.е има или изрязани видеокадри или кадрите са снимани след известен времеви период.Същото нещо се наблюдава и на 23-24 секунда.
                        Тук клинът/затворът/ на оръдието също е отворен- няма как огънят от купола да излизе през оръдието при затворен клин.
                        Даже и кемафския люк е отворен!Танк не води стрелба при отворени люкове, още повече кемафски- тогава няма как да се пусне стабилизатора и автоматиката на оръдието.
                        Клинът на оръдието се отваря само при пълнене/ зареждане/ на оръдието със боеприпас.
                        Ако гръмне боекомплекта на танка- купола изхвърча.
                        И двете видеа по скоро ми приличат на умишлено унищожаване за да не попадне в ръцете на врага.
                        Може би с комулативен боеприпас ,той прави такива фоерверки , но и на двете видеа екипажът е напуснал машината предварително
                        Последно редактирано от Пламен Златарев; 27-01-13, 00:48. Причина: допълнение
                        Ако се използват пълните възможности на едно нещо, то се счупва!!!
                        Пламен Златарев 0888 66 03 18

Коментар

Куполът няма да отлети, ако люковете не са задраени. БК не детонира ако не успее, а просто се взривява. Да го накараш да детонира е друга задача, и ти не знаеш как става.
                          За отворения клин беше казано правилно, а как се изключва всичката забраняваща автоматика, знаят всички.
                          Докторите са казали на конструкторите, че люковете не бива да се отварят когато ударят бронираната капсула, и те я правят така. Иначе екипажът ще пукне от баротравмата, когато някой люк зейне, от спада на налягането след отминаващата ударна вълна. Всичко е правилно. Някои умници даже са забелязали, че войниците седят отвънка на бронята, когато е истинска война.
                          Айде като сте толкова светнати, обяснете защо.

Коментар

Абе всичко е вярно ако танка е ударен от РПГ, ама това дето го удря е доста по-голямо и бързо (респективно и с доста по-мощна БЧ)! Колко от вас са наблюдавали унищожаването на танк "на живо" (аз не съм)..?!! За мен и трите машини са "напуснати" предварително, защото останалите две не "трепнаха", а това в реален бой няма как да стане, още повече ако са те ударили от към тила на заетата позиция. Адекватното поведение на останалите два танка би трябвало да е "димни завеси" и незабавно изтегляне в пресечката - вън от директната зона на поразяване (или поне второто...), а машините си останаха като мишени на полигон - по средата на улицата, като единия дори не си завъртя купола по посока на ракетната атака! Онзи до танка не се появява от нищото - там си е от самото начало, друг е въпроса кой е той и какво прави?! На мен поне не ми става ясно, но предполагам, че е срал или нещо от сорта, защото гащеризона му бе съблечен (цял е), а не е смъкнат от ударната вълна (дрехите стават на парцали).

П.П. - Поправям се - баш на парцали му станаха дрехите (сега го гледах по-внимателно) и е полагащо се обгорен тоя свободен елемент до танка. Гаранция, че не е монтаж видеото - ударната вълна от експлозията вдигна пушилка наоколо напълно адекватно на средата (това се прави много трудно на компютър, а и е доста скъпо щото е трудоемко и не всеки го може...) - обърнете внимание на фасадата на сградата в дясно на кадъра.

П.П.П. - Поправям се и относно танка най-близо до камерата (този който гледа по посоката на ракетната атака) - в него има екипаж! Размърда куполата точно когато ония прибяга покрай танка да се крие в сградата.
                            Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 27-01-13, 05:21.

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=qTJ18tF3Uok Тука около шестата минута човека казва най важното .
                              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Пламене и привода и стабил-а работят при отворени люкове, поне при нашите е така, естествено при щатен се затварят, то е ясно. За клина и на мен не ми се връзва нещо в клипа. Та нали за да е отворен оръдието трябва да е в ъгъл на зареждане, а то не е.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X