Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Взривен танк...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Взривен танк...

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    В Liveleak клиповете са 2. Този, който е отдолу, предшества по време клипа с ударения танк. На него средният танк произвежда изстрел (около 0:24), а след 0:40 десният танк завърта купола по посока на снимащия.
    На клипа с поразяването на танка дясната машина вече се върнала малко по-назад, а между 0:24 - 0:29 оръдието леко се повдига нагоре, след което се спуска надолу. Т.е. вътре има екипаж.

В Интернет е пълно с клипчета, показващи сирийски танкове по време на улични боеве.
    Тези клипчета изглеждат истински , реални бойни действия.
    Двата клипа, които цитирате са заснети минумум час един след друг.Забележете сянката, която хвърля колоната на втория/хипотетично часовата стрелка сочи 12 часа/ където танковете "мърдат и се бият"/ .На другия клип където "гърмят" танка и танковете са видимо неподвижни- същата колона "хвърля сянка" на около 15 градуса надясно/ хипотетично часовата стрелка сочи 13 часа/.
    Правя си една асоциация.Боен кашишки полк , личния състав е строен на плаца, появяват се 10 мацки с минижуп,командирите се оттеглят....Това ,което ще им се случи на мацките в следващият половин час и бъде заснето, ще изглежда съвсем истинско..., само тази ситуация няма как да се случи практически....
    Ако се използват пълните възможности на едно нещо, то се счупва!!!
    Пламен Златарев 0888 66 03 18

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
      Възможно е разбира се. При демонстрации се прави редовно. А и автомата за зареждане е един въртящ транспортьор на който са подредени отделно снаряд, отделно заряд, записани в "компютъра" при поставянето им. Мерача с връткане на едно копче казва на "компютъра" каква касета иска К,О или Б, транспортьора се върти докато на мястото за зареждане дойде поисканата касета и после една верига дотиква първо снаряда, после заряда (това е при т-72). Всичко това има и ръчен режим. На целия този процес в армията в Бг му казваме "цикъл".
      Автомата за зареждане и като цяло Т 72 ги познавам бегло и схематично . Участвал съм по неволя в ремонти на Т 55 ама на техния зареждащ автомат му викаха пълнач и обикновено беше най якия от екипажа Там халостен изстрел няма снарядите тежат над 30 кила . Как се разбират вътре какъв да вземе не знам в тая шамарена фабрика и в шлемофоните трудно нещо се чува .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Примерната схема какво се случило с танк:

http://www.liveleak.com/view?i=dd9_1359304464 въпросният РПГ - 29 Вампир.

Коментар

Сега остана да кажеш и от къде бунтовниците разполат с РПГ - 29 "Вампир" и кой ги научи да стрелят с него..?!!

Коментар

Закупен от сирийците. Трофеен, според мен.

Коментар

Нещо не мога да схвана. През трансмисията или над нея (директно в купола) минава изстрела?
              If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                Примерната схема какво се случило с танк:
                ...
                въпросният РПГ - 29 Вампир.
                Клипът от началото на темата, но допълнен с видео от позицията на стрелеца

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                Сега остана да кажеш и от къде бунтовниците разполат с РПГ - 29 "Вампир" и кой ги научи да стрелят с него..?!!
                Най-вероятно трофеен, а какво толкова има да му се учат? Насочи и стреляй ...
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Клипът от началото на темата, но допълнен с видео от позицията на стрелеца...
                  Аз виждам два (или повече) различни клипа събрани в ютюб. Нищо повече.
                  Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                    М'да'м, стрелецът въобще не е ясно по какво стреля, а и опера нещо май не бе в час.
                    подаръци за мъже от FACOM
                    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                      М'да'м, стрелецът въобще не е ясно по какво стреля, а и опера нещо май не бе в час.
                      3 крачки в ляво
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                        Аз пък виждам 2 неща: Видеото е от същия източник и на него се вижда РПГ-29, наличието на който е в подкрепа на предположението на Sibirski.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Гледайки първата част от клипа, на мен ми се струва, че тия на покрива май не бяха много в час какво да очакват след изстрела с РПГ. Като че ли бяха доста близо зад РПГ, особено оператора, и в първия момент бяха като гръмнати самите те. Та, струва ми се не изглеждат да са кой знае колко обучени.
                          Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                          First impression is not always true. Get inspired.
                          Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                          Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Ако това са стрелящите по този танк, значи са на някоя тераса на първия етаж.
                            Все си мисля че, въпросния снаряд се движи почти успоредно на земята.
                            MITSUBISHI MONTERO 3.0 V6
                            (А1+)
                            О877ООО98О

Коментар

Граната на Вампир, улучила този танк летяла на практика водоравно, при дистанцията на пряк изстрел на РПГ - 29 Вампир, или както ние го знаем 6Г20, е 300 м. В клипа от момента на изстрел до звука на улучване минава над 2 секунди, каквото прави над 300 м. Не се връзват нещата, но ние несме били там за да можем да кажем със сигурност че точно този стрелец точно от тази позиция поразил точно този танк. Иначе РПГ - 29 пак се доказал като опасно и точно оръжие.

Коментар

Аз пък виждам 2 неща: Видеото е от същия източник и на него се вижда РПГ-29, наличието на който е в подкрепа на предположението на Sibirski.
                                Ако за същия източник съдиш по емблемата горе в ляво - това си е програмна емблема която може да се сложи на хиляда различни клипа. Все едно да свържеш два различни клипа на БНТ.

Отделно - въобще не отхвърлям предположението на Сибирски. Просто не ми се вижда логично двата клипа да показват едно и също събитие.

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                                Граната на Вампир, улучила този танк летяла на практика водоравно, при дистанцията на пряк изстрел на РПГ - 29 Вампир, или както ние го знаем 6Г20, е 300 м. В клипа от момента на изстрел до звука на улучване минава над 2 секунди, каквото прави над 300 м. Не се връзват нещата, но ние несме били там за да можем да кажем със сигурност че точно този стрелец точно от тази позиция поразил точно този танк. Иначе РПГ - 29 пак се доказал като опасно и точно оръжие.
                                Не разбирам грам нещата, та да питам - тези гранати летят по права линия, нали ? В смисъл - не са "умни" да слязат долу в ниското и да се стабилизират водоравно ?
                                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X