Обява

Свий
Няма добавени обяви.

SIG SAUER

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: SIG SAUER

Първоначално публикуван от dani Преглед на мнение
    Нещо също практично, сдобих се с единствения .22 калибър Зиг - модела Москит. Доста е зле, нон стоп засича, пробвах го с всякакви боеприпаси.

Пълна издънка на Зиг
    Не е добре да се лъжат хората !!!
    Аз не съм защитник на никоя марк а, но .... помислете .... коя оръжейна марка ще се хаби да произвежда засичащи боклуци ??? НИКОЯ !!!
    Вчера стрелях със ЗИГ - 22 ЛР!!! На стрелбището на ДАИКС в Пловдив !!!
    За пръв път хващам ЗИГ-ЗАУЕР и съм очарован !!!
    Стрелях с най- дървени патрони !!! От 50 изстрела - 2 засечки ( с второ зареждане си ги гръмна ). И двете гилзи си бяха ударени както си трябва , но просто зависи от патроните !!!
    Пистолета без поставен пълнител не стреля !
    Позволява безопасност !
    Изключително точен !!!
    Единствено като недостатък мога да кажа - твърд спусък ! Но вероятно може да се регулира !!!
    Иначе - добра мерна линия (видимо от резултата ),ясно изразен празен ход на спусъка ,плавен ход след празния и неусетен изстрел !
    Не се губи прицела при отката т.е позволява втори и трети и ... следващи изстрели !!!
    Отчетливи мерник и мушка с ясен просвет !!!
    Много добра ръкохватка и удобен !!!
    Ако аз си търся оръжие - ще му гласувам доверие !!!
    За всичко писано по-горе - готовност за доказване на живо !!!
    Резултата от 40 изстрела на 25 метра , мишена № 4 (десятката е 9.5 см) е следния :
    7 - две
    8 - осем
    9 -шеснадесет
    10 - четиринадесет
    Това за късоцевно оръжие е повече от добре !!! За мен !!!

Коментар

Вече почти две години имам този Sig. По стрелбища съм ходил пет шест пъти. Стрелям по 100 патрона, досега никога не е засякъл. Спусъка на този пистолет е невероятно мек и направо съм учуден от горното, но може да е до модел.... За мен това е пистолета за носене, сравнително малък, лек и незабележим при носене. Само калибъра му е малко гаден
      (поне за мен), но това не е болка за умиране. На този етап като пистолет за самозащита, това оръжие покрива всичките ми изисквания. Ако някой иска да го пробва, можем да се разберем да постреляме на някое стрелбище
      LZ1PER

Коментар

Зиг 232 е класика и е един от оптималните пистолети за скрито носене от цивилни.

Спусъците на различните модели Зиг Зауер са много различни.
        Има фрапираща разлика между напълно регулируемия спортен спусък на Х5 и този на SP2022 например.

Въпросният "комар" обаче е всепризнат за най-некачественият модел от гамата на германската компания, което не го прави автоматично лош пистолет.
        Просто аз не бих заложил живота си на него, дори без да обсъждаме калибъра му.

2 засечки от 50 изстрела е стряскащо виско ниво на ненадеждност.

Коментар

Първоначално публикуван от Vimpel Преглед на мнение
          Зиг 232 е класика и е един от оптималните пистолети за скрито носене от цивилни.

Спусъците на различните модели Зиг Зауер са много различни.
          Има фрапираща разлика между напълно регулируемия спортен спусък на Х5 и този на SP2022 например.

Въпросният "комар" обаче е всепризнат за най-некачественият модел от гамата на германската компания, което не го прави автоматично лош пистолет.
          Просто аз не бих заложил живота си на него, дори без да обсъждаме калибъра му.

2 засечки от 50 изстрела е стряскащо виско ниво на ненадеждност.
          Писал съм , че съм стрелял с най ... дървените патрони !!!
          Когато ( навремето 1985-93) тренирах стрелба за тренировки патроните също засичаха . Излишно е да споменавам , че орижията бяха такива ,каквито и днес са най-добрите !!! Спортни , за високо спортно майсторство !!!
          Така , че засечките идваха от патроните !!! Така мисля и днес и ...утре !!!
          Ако някой екземпляр има проблем - причини много и все отстраними от Майстор !!!

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
            Здравейте аз днес си взех моя и веднага се запътих към стралбището. Изстрелях 200 патрона, посвикнах след 50-60 изстрела, да Ви кажа много ми допада този Sig има страшно мек и много удобен спусък, много слаб откат, получи се добра група на 25м. групиратъ се в радиус от 10см мосля, че е добре като за стралба с нов пистолет? Само че за напред повече от 100 патрона няма да стралям наведнъж-почва едно треперена и няма обуздаване на ръката може би въпрос на тренинг, който аз все още нямам.

Поздрави Пепи

П.С. Побеснях КОС-аджиите се го одрали и много ме е яд.
            На 25 м ,мишена № 4 -десятката е 9.5 см !!!
            Да не съм объркал нещо ??? Или .....нека да пишем по-точно !!!
            Всички ни се иска 10 см група на 25 м !!!
            Но който го постигне е със сигурност Национален , Европейски и Световен шампион !!!
            Жалко , че ще ме помислите за заядливец !!! Не съм !!!
            1984 год мисля(или 8 -Олимпиадата в Москва !!!
            Олимпииски шампион -Владимир Мелентиев !
            Стрелба на 50 м с малокалибрен пистолет - 581 т -Олимп. Рекорд !!!
            На 3 място -Таню Кираков !!!
            И двамата стрелят с ТОЗ - 35!!! Мерна линия около 30 - 35 см.
            Групата им е около 25 см ..... без коментар
            Защо го помня - на другата година Владимир Мелентиев дойде на състезание в София - " Гео Милев " 65!!! Резултат - 580 т !!!
            Аз стрелях в съседен коридор !!! Гордея се !!!
            И за да не обиждаме Шампионите - да пишем реални неща !!!
            С уважение към всички стрелци !!! Успех !!!

Коментар

е ако причината за засечката е малфункция на боеприпаса пистолета какво е виновен?

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                Но който го постигне е със сигурност Национален , Европейски и Световен шампион !!!
                Защо го помня - на другата година Владимир Мелентиев дойде на състезание в София - " Гео Милев " 65!!! Резултат - 580 т !!!
                Аз пък въобще не казвам, че съм стрелец. Това ми беше първата стрелба с този пистолет. Мишената беше голяма /силует на човек от кръста нагоре/ след около 50 изстрела го видях къде ги праща. Не бяха точно там, където искам, но мисля, че е по-важно, че се събират не едно място. Радиуса в който влизаха беше 10-12см. Не разбирам от номера на мишени, но тези малките квадратните ако приемем, че съм стрелел в такава, значи са някъде в нея, но не уточнявам къде точно. Дано съм се изразил разбираемо....
                LZ1PER

Коментар

аз имам SIG SAUER P 228 и не ми се е случвало да засече нито един път дори и със стоп патрони които са много по леки, пистолета е изключително прецизен. Заводската прострелка е на 15 метра и 5-те куршума са минали през една малко по голяма дупка (заводската прострелка се прави от статив , а не от човешка ръка) , съмнявам се новия 22 LR да е толко не сполучлив и толко сериозна фирма да си "плюе" на името

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                    Май съм позабравил - на трето място беше един много добър и позабравен , щото е скромен Стрелец Любчо Дяков !!!

Коментар

Лично за мен SIG е традиция... марка с минало... но не с настояще и бъдеще! Безсмислено скъпи пищови ( да не говорим, че и качеството не е такова, каквото е било в близкото минало ), които и за момент не могат да се конкурират по качества с пищови на далеч по-ниски и достъпни цени.

Аз лично SIG не бих закупил, но това си остава мое лично мнение! Всеки си има вкус и би трябвало да следва собствения си избор, колкото и грешен да се окаже той в даден момент.

Коментар

Изказване като горното ми се струва неоправдано крайно.

Не се сещам за доводи в подкрепа на тезата, че Зиг Зауер запада като оръжеен производител.

Несъмнено и той има своя дял от пропуски и недотам успешни модели като вече коментирания Москито или първата серия на Зиг Про, но подобни проблеми имат и всички останали големи оръжейни компании.

Класическите модели на Зиг Зауер, базирани на платформата на П220, продължават да са еталон за качество и надеждност.

Можем да спорим дали цената на тези оръжия наистина си заслужава, но останалите достойнства са налице.

Доказателство за това е широкото разпространение на тази марка в много полицейски и армейски структури по света.

Коментар

Пак ще повторя... всичко това за мен са " стари лаври " и нищо повече!

ЛИЧНО МНЕНИЕ!

Просто си падам повече по пистолети подходящи най-вече за IPSC, които същевременно са и по-универсални, ако мога така да се изразя. Определено Sig не попада и в Топ 50 предпочитани марки в случея.

От познатите на мнозинството от вас марки съм фен на CZ ( последните години ) правят разкошни нови модели, които буквално нямат конкуренция в средите на IPSC. Не случайно много настоящи европейски и световни шампиони, както и мнозинството и претенденти за 1вото място стрелят именно с CZ.

Други пищови, които бих изтъкнал и предпочел са произведени от марки, които мнозинството най-вероятно за сефте ще чуят...
                          Фен съм на пищови от типа на Tanfoglio ( на системата на CZ е, но доста по-фин, изпипан и скъп спортен варянт ), Para Ordnance, Colt 1911 и въобще пищови базирани на тази система на Colt, SPS, BUL... все марки, които едва ли ви говорят много... но същевременно са екзотика, елит и прочие.

Та такива ми ти разни... това е моя личен избор До SIG определено не бих прибегнал...

Коментар

Първоначално публикуван от LORDA83 Преглед на мнение
                            Пак ще повторя... всичко това за мен са " стари лаври " и нищо повече!

ЛИЧНО МНЕНИЕ!

Просто си падам повече по пистолети подходящи най-вече за IPSC, които същевременно са и по-универсални, ако мога така да се изразя. Определено Sig не попада и в Топ 50 предпочитани марки в случея.

От познатите на мнозинството от вас марки съм фен на CZ ( последните години ) правят разкошни нови модели, които буквално нямат конкуренция в средите на IPSC. Не случайно много настоящи европейски и световни шампиони, както и мнозинството и претенденти за 1вото място стрелят именно с CZ.

Други пищови, които бих изтъкнал и предпочел са произведени от марки, които мнозинството най-вероятно за сефте ще чуят...
                            Фен съм на пищови от типа на Tanfoglio ( на системата на CZ е, но доста по-фин, изпипан и скъп спортен варянт ), Para Ordnance, Colt 1911 и въобще пищови базирани на тази система на Colt, SPS, BUL... все марки, които едва ли ви говорят много... но същевременно са екзотика, елит и прочие.

Та такива ми ти разни... това е моя личен избор До SIG определено не бих прибегнал...
                            Сега чакай да те залеят с особенно "компетентни" мнения за SIG и то хора дето са виждали 2 модела пистолети и са стреляли с един от тях (между другото в този форум на почит и уважение са "най-великите" SIG и S&W ). Оооооооо-о щях да пропусна и тук е мястото където ще разбереш какво невероятно оръжие е малокалибрения пистолет, абе и още много други неща за оръжието и стрелковото дело. DeSiMil каза че започнал да си води бележки и на следващото състезание по IPSC ще ни скъса от пинизи.Малииии . Много поздрави на Plamenti от вашия клуб.
                            "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев

Коментар

Първоначално публикуван от dido uzunov Преглед на мнение
                              Сега чакай да те залеят с особенно "компетентни" мнения за SIG и то хора дето са виждали 2 модела пистолети и са стреляли с един от тях (между другото в този форум на почит и уважение са "най-великите" SIG и S&W ). Оооооооо-о щях да пропусна и тук е мястото където ще разбереш какво невероятно оръжие е малокалибрения пистолет, абе и още много други неща за оръжието и стрелковото дело. DeSiMil каза че започнал да си води бележки и на следващото състезание по IPSC ще ни скъса от пинизи.Малииии . Много поздрави на Plamenti от вашия клуб.
                              А вие защо не разберете, че стрелбата и оръжията не се ограничават само до IPSC.Това, че сте участвали в няколко състезания не означава, че мненията ви трябва да се приемат като факти.А за какви оръжия сме чували и колко са минали през ръцете ни...
                              Предполагам, че сте много млади и затова си мислите, че всичко ви е ясно.
                              Както е казал Сократ "Аз знам, че нищо не знам, но има хора които и това не знаят"
                              Поздрави!
                              Последно редактирано от traktorist; 27-01-09, 22:41.

Коментар

Първоначално публикуван от dido uzunov Преглед на мнение
                                Не е от нашия клуб вече Премести се да работи в Сф и се записа в " Динамик "
                                Мерси иначе за поздравите

Бтв не очаквам кой знае колко компетентни отговори и коментари Просто се опитвам да съм от полза и да " ограмотя " малко повечко хорицата
                                А това относно Дес не го схванах нещо... той по принцип си е IPSC стрелец...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X