И ще допълня понеже много, ама много ме дразнят призивите, които редовно се появяват за забрана на оръжието. На всички призоваващи за забрана на оръжието, предлагам в ответна мярка да им забраним автомобилите. Първо с тях в годишен аспект стават хиляди пъти повече инциденти и се нанасят неимоверно повече щети, второ за какво са им... аз не разбирам... както те за оръжията... ;-)
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
"Добре дошли" на травматичните оръжия в България?
Свий
X
-
- 5 likes
-
Около 200 000 са хората имащи законно КНО в България . Всичките с връзки в районното ли са ? И на мен много закони не ми харесват ама ги спазвам .
-
90% от тия 200 хиляди са взели разрешително или с връзки, или с пари. Даже ако не са 99%.
Т.е. не са имали, нямат и никога няма да имат основателна причина да притежват точно КНО.
-
Около 200 000 са хората имащи законно КНО в България . Всичките с връзки в районното ли са ? И на мен много закони не ми харесват ама ги спазвам .
Грубо казано половината са с връзки, около десет процента от тях НАИСТИНА се нуждаят от лично КНО, другата половина са действащи и пенЦионирани МВР и военни кадри. Демек пак връзкари. Вуйча ми беше готвач, при пенсионирането си закупи служебното АП за нещо като стотина-двеста лева. Ако беше готвач в ресторант кой щеше да му разреши? Ти самият, ако нямаше съответните познанства като как оценяваш шанса да ти дадат пищов по обективнни обстоятелства? Ще се пазиш от махмурлиите в цеха или що?And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.
Коментар
-
Имам пример с компютърен програмист. Има роднина, преподавател в Академията и съответно-има разрешително. Нито пари пренася, нито бизнес има, нито е бил обект на нападение някакво.
Негов колега, цивилен, та цивилен, поддържа нещо там по компютрите на МВР-и той с разрешително.
Тия разрешителни у нас са раздадени на куцо, кьораво и сакато.
-
-
Оръжията по необходимост са създадени от хората десетки хиляди години преди първата кола, дори преди колелото. Винаги съм се учудвал на тези, които с маниакална упоритост са против правото на хората да имат оръжие.ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"
Коментар
-
Не, това не е Левски - ЦСКА. Това е наистина маниакалната склонност на скопените мозъци да отричат очевидното, и даже природните закони.
Само че на мене например, ми е съвършенно безразлично, дали някой не разбира, или даже не знае моите закони - аз не съм юрист. Никой няма къде да се дене - все едно всички ги спазват.
Коментар
-
Първоначално публикуван от siem Преглед на мнениеИ тука стана "Левски-ЦСКА". Макар че той автора изначално си я е заложил така темата.
П.П. Относно компетенцията на тоя и оня по оръжейни въпроси...вкъщи имам коскоджамити документ от служба КОС, в който черно на бяло може да се прочете абзацът "...револвер калибър 44 мм." Това е всичко, което ви трябва да знаете за компетенцията на експертитеAnd if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.
Коментар
-
Ааа, на мене ми обръщаха внимание, хем дали не беше при подновяване ловните. Малко се очудих и малко се ядосах. Пред мен имаше един младеж, назначали ли го в една служба по сигурността, като каза и на втората минута излезе. Явно подпис и печата. А аз на докторицата й станах интересен, двайсет минути. Та семейно положение, та деца имам ли, та какви ли не. Айде да не бях от десет годин с ловни разрешителни, разбирам ако сега ще взимам.
-
А оня 20 годишния преди мене нямаше възможност да е психясал нали...
-
-
Да, по "револвер срещу пистолет" - може да стане Левски срещу ЦСКА)) Особено на маса
Но това е ария от съвсем друга опера, а не посегателство срещу здравия разум. Каквото е искането за забрана на оръжието "въобще".
Коментар
-
Ама вЕрно ли го имам това "право"?
Значи утре като си го пожелая, не за да го нося, ми само да се гръмна кога реша че му е дошло времето(единственото, впрочем, смислено, заради което да го притежаваш) ще си получа "правото" безусловно, да?
Отивам
-
Щом си решил за себе си че това е решението на всичките ти проблеми давай . Всеки сам решава и намира за себе си смисъла да притежава или не огнестрелно оръжие . Аз за себе си съм го решил и то не е да се гръмна когато му е дошло или не времето .
-
Най-много законни оръжия в света, след САЩ, има в съседна Сърбия и бившите югорепублики (Македония включително), като за това второ място се води жестока битка между няколко държави, всичките или в активна гражданска война, или в последните 30-40 години преживели някакви въоръжени конфликти. Заради това и за това място има бясна конкуренция, но сърбите периодично намират начин да изплуват отгоре. Ние по едно време гонехме топ-50.
Режимът трябва да се затяга докато не изпаднем поне до Топ-150, а най-добре- зад Топ-200. Все пак в света има около 270 държави и територии, които имат право да формират собствена политика в тази област, та място около 200 би било съвсем прилично. Ловците също са твърде много и там също поне 1/3 се водят ловци само заради правото да притежават оръжие.Последно редактирано от santaclash; 30-11-20, 13:48.Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.
Коментар
-
За ловците втората част е така, но да са 1/4 нещо. Иначе дали сме твърде много, не се наемам да съм категоричен.
-
Единственият начин да се разбута тая категория, беше да се ограничи КНО-то и да остане само ловното. Да е на две отделни разрешителни. Имаше такова нещо, махнаха го. И пак е манджа с грозде при ловците. Те не са много. Много са тия, дето се водят ловци формално, за да си узаконят КНО-то.
-
Кое КНО, онова с разрешително за ловни цели ли? Щото то е на различен режим и е отскоро, та едва ли са чак толкова много (поне до сега), които са пишман ловци заради КНО-то, което се придобива за ловни цели...
-
-
Не съм чел подробно темата, но мернах какво било в една страна на североизток, та пуснах един чо'Гошо по въпроса. Явно 240-те наши разбойника постоянно на там гледат, защото и рашките са затегнали яко придобиването на травматици, които са били на свободен режим. Просто там са започнали да ги употребяват за зулуми по-често от бойните КНО
П.П. Някой пишеше за липса на нарези поради замазването им с гума, но новия травматичен Макаров си има и нарези, та като ти го насочат у физиономията може и да ти се припишка
П.П.2 Иначе съм за придобиване и свободно носене на КНО оръжие от всеки психически здрав и неосъждан български гражданин. РЕзко ще намалеят наглите квартирни обири, както и бабаитщините от страна на водачи на големи черни лимузини и джиповеПоследно редактирано от коко келеша; 30-11-20, 14:17.Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
- 1 like
Коментар
-
Само да дам пример...на един юнак, преди години. Ходи не с един, а с два патлака...май Валтери бяха. Обаче като кара кола, и двата му пречат. Та си беше направил между седалките една стойка за патлаците.
Излиза нашия от колата и забравя патлаците вътре. Връща се-стъклото на сол, патлаци няма.
Следва- обвинение по НК за нарушване на режима, правят проверка у тях и установяват, че касата му за съхраняване на оръжието я няма. Намират я на тавана, отворена (била се развалила ключалката), а в нея, в чанта, към 150 патрона за КНО-то. Та по тоя повод му добавиха и незаконно държане на боеприпаси.
Получи година условно.
По-интересно е, че намериха железата след 2-3 седмици у някакъв наркоман.
-
Е и аз познавам един дето така го глобиха май. Спират го с колата, той подава документите, ама вътре и тия за оръжието. Проверяват го, ама той за да не му пречи докато шофира, го държал в жабката. Не помня добре, но нещо беше споменал за 300лв глоба.
-
Коментар
-
За това черното, което е набито в (стува ми се) оригиналната цев и което (предполагам) от вътре е гладко.
Не съм сигурен разбира се. Не ми е попадало такова в ръцете. Просто така ми изглежда.
П.П. Пък и под снимката пишат, че са декоративни нарези.
-
Е то си личи, само не е ясно не спада ли допълнително енергията на проектира (която там е законово намалена спрямо преди).
-
-
Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнениеЪхъ. И кои именно, освен бандитите трябва да имат оръжие?
- 1 like
Коментар
-
Те ако знаят, че някъде има пищов, ще влязат заради пищова точно. Скъпи са и се продават лесно.
-
Да де, ама когато няма никой вкъщи.
-
Реален случай от преди няколко години при мой приятел . Влизат отварят касичката вътре малко пари Глок 19 и картата му на бивша барета . Нищо не пипат а се изнизват тихо от блока . За едни примерно 1000 лева откраднати никой няма да се напрегне толкова но за оръжие айдука със сигурност ще го задържат твърдо в един момент и какво го чака само той си знае . Евтино незаконно оръжие в обръщение има пре достатъчно та някой специално заради него да влиза няма смисъл . https://kanal3.bg/video/20494-Rekord...iya-i-KazanlakПоследно редактирано от sek.1; 02-12-20, 04:45.
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар