Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Добре дошли" на травматичните оръжия в България?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

И ще допълня понеже много, ама много ме дразнят призивите, които редовно се появяват за забрана на оръжието. На всички призоваващи за забрана на оръжието, предлагам в ответна мярка да им забраним автомобилите. Първо с тях в годишен аспект стават хиляди пъти повече инциденти и се нанасят неимоверно повече щети, второ за какво са им... аз не разбирам... както те за оръжията... ;-)
    VPetrov.photography

Коментар

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Около 200 000 са хората имащи законно КНО в България . Всичките с връзки в районното ли са ? И на мен много закони не ми харесват ама ги спазвам .

• veskov
      veskov коментира
      Редактиране на коментар
      Пенсионирани и действащи полицаи, военни, депутати, министри и кви ли не+ достатъчен брой охранители са в пъти повече от 200К. Връзки трябват за останалите.

• santaclash
      santaclash коментира
      Редактиране на коментар
      90% от тия 200 хиляди са взели разрешително или с връзки, или с пари. Даже ако не са 99%.
      Т.е. не са имали, нямат и никога няма да имат основателна причина да притежват точно КНО.

Около 200 000 са хората имащи законно КНО в България . Всичките с връзки в районното ли са ? И на мен много закони не ми харесват ама ги спазвам .

Грубо казано половината са с връзки, около десет процента от тях НАИСТИНА се нуждаят от лично КНО, другата половина са действащи и пенЦионирани МВР и военни кадри. Демек пак връзкари. Вуйча ми беше готвач, при пенсионирането си закупи служебното АП за нещо като стотина-двеста лева. Ако беше готвач в ресторант кой щеше да му разреши? Ти самият, ако нямаше съответните познанства като как оценяваш шанса да ти дадат пищов по обективнни обстоятелства? Ще се пазиш от махмурлиите в цеха или що?
    And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

• santaclash
      santaclash коментира
      Редактиране на коментар
      Имам пример с компютърен програмист. Има роднина, преподавател в Академията и съответно-има разрешително. Нито пари пренася, нито бизнес има, нито е бил обект на нападение някакво.
      Негов колега, цивилен, та цивилен, поддържа нещо там по компютрите на МВР-и той с разрешително.
      Тия разрешителни у нас са раздадени на куцо, кьораво и сакато.

Мине се, не мине - току някой започва да сравнява средство за придвижване със средство за убиване. По смъртоносност. Защо? Да искаш да се движиш е нормално, да искаш да убиваш такова ли е?

Коментар

А оръжието ненормално ли е?
      Като се замислиш - в ТАЗИ ВСЕЛЕНА, убиването и оръжието са природен закон. От звездите, през камънака, разните твари, и даже хората - ту убиват, ту оцеляват.
      И?

Коментар

Оръжията по необходимост са създадени от хората десетки хиляди години преди първата кола, дори преди колелото. Винаги съм се учудвал на тези, които с маниакална упоритост са против правото на хората да имат оръжие.
        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

И тука стана "Левски-ЦСКА". Макар че той автора изначално си я е заложил така темата.
          Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

Не, това не е Левски - ЦСКА. Това е наистина маниакалната склонност на скопените мозъци да отричат очевидното, и даже природните закони.
            Само че на мене например, ми е съвършенно безразлично, дали някой не разбира, или даже не знае моите закони - аз не съм юрист. Никой няма къде да се дене - все едно всички ги спазват.

Коментар

Първоначално публикуван от siem Преглед на мнение
              И тука стана "Левски-ЦСКА". Макар че той автора изначално си я е заложил така темата.
              Нищо такова не е заложил авторът. Промяната в закона е леко озадачваща, предвид всеобщата европейска обезоръжителна кампания. Освен в случай ако някой наистина не планира да пренасочи мнозинството оръженосци у нас поетапно на гуменометки, на който както му изтече старото разрешително
              П.П. Относно компетенцията на тоя и оня по оръжейни въпроси...вкъщи имам коскоджамити документ от служба КОС, в който черно на бяло може да се прочете абзацът "...револвер калибър 44 мм." Това е всичко, което ви трябва да знаете за компетенцията на експертите
              And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

• Самодържец
                Самодържец коментира
                Редактиране на коментар
                Ааа, на мене ми обръщаха внимание, хем дали не беше при подновяване ловните. Малко се очудих и малко се ядосах. Пред мен имаше един младеж, назначали ли го в една служба по сигурността, като каза и на втората минута излезе. Явно подпис и печата. А аз на докторицата й станах интересен, двайсет минути. Та семейно положение, та деца имам ли, та какви ли не. Айде да не бях от десет годин с ловни разрешителни, разбирам ако сега ще взимам.

• icos
                icos коментира
                Редактиране на коментар
                Еми даже на теория десетте години разрешително не означават, че не може да си психясал като оня Петко от Лясковец, дето се изпотрепаха баретите покрай него. Би следвало и да преглеждат, не само да прибират по трийсет лева.

• Самодържец
                Самодържец коментира
                Редактиране на коментар
                А оня 20 годишния преди мене нямаше възможност да е психясал нали...

Да, по "револвер срещу пистолет" - може да стане Левски срещу ЦСКА)) Особено на маса Но това е ария от съвсем друга опера, а не посегателство срещу здравия разум. Каквото е искането за забрана на оръжието "въобще".

Коментар

• sek.1
                sek.1 коментира
                Редактиране на коментар
                Това право го имаш и ти . Това че не искаш или не можеш да се възползваш от него си е твой проблем . В нашите закони няма нито едно подарено право .

• сто
                сто коментира
                Редактиране на коментар
                Ама вЕрно ли го имам това "право"?
                Значи утре като си го пожелая, не за да го нося, ми само да се гръмна кога реша че му е дошло времето(единственото, впрочем, смислено, заради което да го притежаваш) ще си получа "правото" безусловно, да?
                Отивам

• sek.1
                sek.1 коментира
                Редактиране на коментар
                Щом си решил за себе си че това е решението на всичките ти проблеми давай . Всеки сам решава и намира за себе си смисъла да притежава или не огнестрелно оръжие . Аз за себе си съм го решил и то не е да се гръмна когато му е дошло или не времето .

Най-много законни оръжия в света, след САЩ, има в съседна Сърбия и бившите югорепублики (Македония включително), като за това второ място се води жестока битка между няколко държави, всичките или в активна гражданска война, или в последните 30-40 години преживели някакви въоръжени конфликти. Заради това и за това място има бясна конкуренция, но сърбите периодично намират начин да изплуват отгоре. Ние по едно време гонехме топ-50.
              Режимът трябва да се затяга докато не изпаднем поне до Топ-150, а най-добре- зад Топ-200. Все пак в света има около 270 държави и територии, които имат право да формират собствена политика в тази област, та място около 200 би било съвсем прилично. Ловците също са твърде много и там също поне 1/3 се водят ловци само заради правото да притежават оръжие.
              Последно редактирано от santaclash; 30-11-20, 13:48.
              Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

• Самодържец
                Самодържец коментира
                Редактиране на коментар
                За ловците втората част е така, но да са 1/4 нещо. Иначе дали сме твърде много, не се наемам да съм категоричен.

• santaclash
                santaclash коментира
                Редактиране на коментар
                Единственият начин да се разбута тая категория, беше да се ограничи КНО-то и да остане само ловното. Да е на две отделни разрешителни. Имаше такова нещо, махнаха го. И пак е манджа с грозде при ловците. Те не са много. Много са тия, дето се водят ловци формално, за да си узаконят КНО-то.

• Самодържец
                Самодържец коментира
                Редактиране на коментар
                Кое КНО, онова с разрешително за ловни цели ли? Щото то е на различен режим и е отскоро, та едва ли са чак толкова много (поне до сега), които са пишман ловци заради КНО-то, което се придобива за ловни цели...

Ъхъ. И кои именно, освен бандитите трябва да имат оръжие?

Коментар

Не съм чел подробно темата, но мернах какво било в една страна на североизток, та пуснах един чо'Гошо по въпроса. Явно 240-те наши разбойника постоянно на там гледат, защото и рашките са затегнали яко придобиването на травматици, които са били на свободен режим. Просто там са започнали да ги употребяват за зулуми по-често от бойните КНО

П.П. Някой пишеше за липса на нарези поради замазването им с гума, но новия травматичен Макаров си има и нарези, та като ти го насочат у физиономията може и да ти се припишка

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Untitled-00.jpg Прегледи:0 Размер:80.7 КБ ID:6677722

П.П.2 Иначе съм за придобиване и свободно носене на КНО оръжие от всеки психически здрав и неосъждан български гражданин. РЕзко ще намалеят наглите квартирни обири, както и бабаитщините от страна на водачи на големи черни лимузини и джипове
                Последно редактирано от коко келеша; 30-11-20, 14:17.
                Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                Из "Златния телец"

Коментар

• santaclash
                  santaclash коментира
                  Редактиране на коментар
                  Само да дам пример...на един юнак, преди години. Ходи не с един, а с два патлака...май Валтери бяха. Обаче като кара кола, и двата му пречат. Та си беше направил между седалките една стойка за патлаците.
                  Излиза нашия от колата и забравя патлаците вътре. Връща се-стъклото на сол, патлаци няма.
                  Следва- обвинение по НК за нарушване на режима, правят проверка у тях и установяват, че касата му за съхраняване на оръжието я няма. Намират я на тавана, отворена (била се развалила ключалката), а в нея, в чанта, към 150 патрона за КНО-то. Та по тоя повод му добавиха и незаконно държане на боеприпаси.
                  Получи година условно.
                  По-интересно е, че намериха железата след 2-3 седмици у някакъв наркоман.

• sek.1
                  sek.1 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Закона е регламентирал начина на носене и съхранение на огнестрелното оръжие .

• Самодържец
                  Самодържец коментира
                  Редактиране на коментар
                  Е и аз познавам един дето така го глобиха май. Спират го с колата, той подава документите, ама вътре и тия за оръжието. Проверяват го, ама той за да не му пречи докато шофира, го държал в жабката. Не помня добре, но нещо беше споменал за 300лв глоба.

• #42.1

siem коментира
                  Днес, 15:28
                  Къде видя нарези? Аз виждам черна бутафона набивка в цевта а какво има вътре господ знае.
                За каква бутафория става дума?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Untitled-01.jpg
Прегледи:425
Размер:76.7 КБ
ID:6677731
                Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                Из "Златния телец"

Коментар

• siem
                  siem коментира
                  Редактиране на коментар
                  За това черното, което е набито в (стува ми се) оригиналната цев и което (предполагам) от вътре е гладко.
                  Не съм сигурен разбира се. Не ми е попадало такова в ръцете. Просто така ми изглежда.

П.П. Пък и под снимката пишат, че са декоративни нарези.

• Самодържец
                  Самодържец коментира
                  Редактиране на коментар
                  Е то си личи, само не е ясно не спада ли допълнително енергията на проектира (която там е законово намалена спрямо преди).

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                Ъхъ. И кои именно, освен бандитите трябва да имат оръжие?
                Редиш ги на едро, ма пък съм любопитен - колко бандита си спрял с твоето. Може и други да разкажат, току-виж скопените ни мозъци увряли за нуждата да има всеки. От "берящия" железа, до неосвидетелствените все още брайвикци. Слушам.

Коментар

• santaclash
                  santaclash коментира
                  Редактиране на коментар
                  Те ако знаят, че някъде има пищов, ще влязат заради пищова точно. Скъпи са и се продават лесно.

• Самодържец
                  Самодържец коментира
                  Редактиране на коментар
                  Да де, ама когато няма никой вкъщи.

• sek.1
                  sek.1 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Реален случай от преди няколко години при мой приятел . Влизат отварят касичката вътре малко пари Глок 19 и картата му на бивша барета . Нищо не пипат а се изнизват тихо от блока . За едни примерно 1000 лева откраднати никой няма да се напрегне толкова но за оръжие айдука със сигурност ще го задържат твърдо в един момент и какво го чака само той си знае . Евтино незаконно оръжие в обръщение има пре достатъчно та някой специално заради него да влиза няма смисъл . https://kanal3.bg/video/20494-Rekord...iya-i-Kazanlak
                  Последно редактирано от sek.1; 02-12-20, 04:45.

За последния месец - двама. Самоотбрана. Повече ще слушаш, когато прокуратурата загуби интерес към двата случая.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X